Powered By Blogger

Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Παρασκευή 31 Ιουλίου 2009

"Το μπάχαλο"







Θέλετε να μάθετε πώς ¨βρώμσε ο τόπος"; Δεν έχετε παρά να διαβάσετε αυτό :"Η καταστροφή όμως συντελείται ραγδαία. Και προσωπικά είμαι βέβαιος ότι μετά τη Δεξιά λαίλαπα η κοινωνία θα βγει εντελώς διαλυμένη: θα δούμε μια κοινωνία που δεν θα πιστεύει σε τίποτα· και χωρίς πίστη και ελπίδα θα είναι σαν να μην έχει πόδια- να μην μπορεί να πατήσει πουθενά".

Μάλιστα, μια κοινωνία που δεν θα πιστεύει σε τίποτα θα είναι σαν να μην έχει πόδια,γιατί η πίστη και η ελπίδα είναι τα "πόδια" της κοινωνίας. Αυτά τα γράφει ένας πανεπιστημιακός καθηγητής, αλλά μην πάει ο νούς σας στο "κακό". Μην σκεφθείτε αγίους και εκκλησίες. Αφήστε το μυαλό σας ελεύθερο και φαντασθείτε ό,τι θέλετε, όσον αφορά στην πίστη και στην ελπίδα,που έχει στο μυαλό του ο κύριος καθηγητής. Δεν μας λέει σε τι να πιστεύουμε και σε τι να ελπίζουμε.Μας λέει αυτά που δεν πρέπει να πιστεύουμε και σ΄ αυτά που δεν πρέπει να ελπίζουμε. Διαβάστε και τούτο :"Έτσι κι αλλιώς τη χώρα την έχουν γυρίσει πίσω πολλές δεκαετίες, γιατί όχι κι άλλες. Θα μου πείτε, «είσαι στις μαύρες σου γι΄ αυτό τα λες έτσι». Φυσικά είμαι στις μαύρες μου, υπάρχει κάτι που να με κάνει να μην είμαι; Ευτυχώς, εμφανίζονται καμιά φορά, όλο και πιο αραιά, κάτι «Άγιοι Φανέντες» και σκάει λίγο το πικραμένο μας χείλι".

Οι άγιοι Φανέντες, που ο ίδιος σε προηγούμενο άρθρο του φρόντισε γελοιοποιήσει (*), είναι το μόνο που τον κάνει να ευθυμεί στους δύσκολους καιρούς που περνάμε. Ρίχνει την ευθύνη στους πολιτικούς και στα γελοία καμώματα της Θρησκείας.

Φαντασθείτε λοιπόν αυτό τον πανεπιστημιακό δάσκαλο τι γράμματα μαθαίνει στους φοιτητές. Δράμα η πολιτική και κωμωδία η θρησκεία.Ωστόσο ανησυχεί, τον έχει πιάσει η "μπόχα" από όλα όσα βλέπει να γίνονται και μας παιδαγωγεί λέγοντας να έχουμε πίστη και ελπίδα. Ποια πίστη και ποιά ελπίδα; είναι άγνωστο και αδιάφορο, όπως άγνωστο και αδιάφορο είναι για τη μασονία σε τι πιστεύεις. Για να γίνεις μασόνος πρέπει απλά να πιστεύεις.Δεν τους ενδιαφέρει το πού.

Σωστά λοιπόν του απάντησε με ένα σχόλιο κάποιος αναγνώστης : "Ψάχνετε για στόχους στους οποίους να στρέψετε τα πυρά σας; Γυρίστε τα πάνω σας! Η Ελλάδα στερείται παιδείας, πειθαρχίας και - δυστυχώς - ιστορικής και πολιτικής γνώσης". Και ένας άλλος έγραψε επίσης :" Οι άγιοι Φανέντες ή άλλοι, δεν φαίνονται όταν τους κρύβει το δυσώδες νέφος και κάποιοι νομίζουν ότι φυσώντας (γράφοντας),μπορούν να το διώξουν. Οι άγιοι μας χρειάζονται για να ξεβρωμίσουμε,αλλά εμείς τους διώχνουμε.Νομίζουμε ότι μόνοι μας μπορούμε να καθαρίσουμε την κόπρο του Αυγεία. Οι πρόγονοι τουλάχιστον ανέθεσαν αυτό το έργο σε έναν ημίθεο.Κάτι είχε περάσει από το μυαλό τους. Από το δικό μας περνά μόνο ο Δαρβίνος".

Οι σχολιαστές αποψιογράφοι όμως δεν "παιδεύουν" φοιτητές. Ούτε και είναι πρώτα ονόματα στις σελίδες του Πολιτισμού των εφημερίδων. Άλλοι είναι οι επι κεφαλής και τώρα αγανακτούν με τη μπόχα.

Τα ανωτέρω από : http://www.tanea.gr/default.asp?pid=10&ct=13&artID=4529146
(*) Βλέπε : http://www.tanea.gr/default.asp?pid=10&ct=13&artID=4523571

1 σχόλιο:

Σαλογραια η Ευαν.Παναγοπούλου-Κουτσούκου είπε...

Τελείως συμπτωματικά βρέθηκα πέρσι το καλοκαιράκι στον τόπο που ασκήτεψαν οι άγιοι Φανέντες.
Και για ένα μυστήριο λόγο με συγκίνησαν και τους αγάπησα.
Και με κέρασαν και ένα φρέσκο αμύγδαλο- αν θες το πιστεύεις! :-)