Powered By Blogger

Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Κυριακή 26 Ιουλίου 2009

A self portrait










Ο αναγνώστης που θα τύχει να παρακολουθεί αυτούς τους "αυτοαναφορικούς μονολόγους", όπως κάποιος τους χαρακτήρισε, καλό είναι να έχει υπόψη του κι αυτή την, ας πούμε, αυτοφωτογραφία. Όπου ο συμπαθής λαθρομετανάστης - μπορεί να μην είναι - και "άνθρωπος κρεμάστρα", περιφέρεται το καλοκαίρι στις παραλίες επιδεικνύοντας την "πραμάτεια" του στους συνήθως αδιάφορους λουομένους. Που κάνουν ηλιοθεραπεία κάτω από έναν ήλιο που σκοτώνει.

Όποιος θέλει αγοράζει:

Πρώτον,
αντηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας: "Η Βρετανία είναι μία από τις χώρες που έχουν πληγεί περισσότερο από τη νέα γρίπη Α, καθώς 31 άνθρωποι έχουν πεθάνει εκεί από την ασθένεια αυτή." *

Καλά να πάθουν και θα πάθουν πολλά ακόμη. Από εκεί ξεκίνησαν τα πειράματα για την τροποποίηση του γονιδιώματος των ιστών των χοίρων. Ήθελαν να φτιάξουν χοίρους με σπλάχνα συμβατά για τον άνθρωπο,ώστε να αντιμετωπισθούν οι μεταμοσχεύσεις χωρίς τα γνωστά εγκληματικά "παρατράγουδα". Τι έκαναν; αυτοί ξέρουν. Μας ετοιμάζουν το εμβόλιο για τον ιό που έβγαλαν τα εργαστήριά τους. Η συνέχεια που θα ακολουθήσει είναι μάλλον γνωστή από το παρελθόν: "και ιδού ώρμησεν πάσα η αγέλη των χοίρων κατά του κρημνού εις την θάλασσαν και απέθανον εν τοις ύδασν".Οι δαίμονες και τα γουρούνια πέθαναν φυσικά.

Και δεύτερον,
αντηλιακό για πολύ ευαίσθητες επιδερμίδες: "Αγαπητοί Πεντηκοστιανοί, ανοίξετε τους οφθαλμούς σας και κοιτάτε τις φράσεις της Γραφής, η ημέρα του Κυρίου, η ημέρα του Θεού, η ημέρα του Χριστού, ημέρα κρίσεως, μεγάλη ημέρα (Ιούδα 6), ημέρα οργής και αποκαλύψεως και δικαιοκρισίας του Θεού (Ρωμ. β’ 5 12) ημέρα απολυτρώσεως, εκείνη η ημέρα (Β’ Θεσ. α 10 — Β’ Τιμ. α’ 12)** ."(Σ.σ. Το σε εισαγωγικά εδάφιο αφορά σε ορθόδοξες παρατηρήσεις ως προς τους ισχυρισμούς των πεντηκοστιανών για πολλές "δεύτερες παρουσίες").

Τι τους ζητάτε να ανοίξουν τα μάτια τους, αφού ο "τυφλοσούρτης" που έχουν δεν τους αφήνει. Τα γράμματα της Αγίας Γραφής που διαβάζουν είναι χαλασμένα και άρα, χαλασμένοι γίνονται κι αυτοί. Ποιός από αυτούς διαβάζει την πρωτότυπη Μετάφραση των Εβδομήκοντα και ποιός διαβάζει την Καινή Διαθήκη του Τρεμπέλα ή του Πατριαρχείου της Κων/πόλεως. Όλοι ανεξαιρέτως διαβάζουν την Καινή Διαθήκη του Νεοφύτου Βάμβα (Βιβλική Εταιρία) και με περηφάνια λένε ότι έχει την έγκριση του Πατριαρχείου ! Δεν ξέρουν όμως κάτω από ποιές πολιτικές συνθήκες εκείνης της εποχής δόθηκε αυτή η αμαρτωλή έγκριση του Πατριαρχείου και κανείς δεν τόλμησε από τότε να πει ότι είναι ολέθρια και οδηγεί σε πλάνη και διαστρέβλωση. Η βρετανική διπλωματία της εποχής του Νεοφύτου Βάμβα ήξερε τι έκανε και τι εξακολουθεί ακόμη να κάνει. Είδατε ποτέ κανένα να καταγγέλλει αυτή την ψευδεπίγραφη "ερμηνεία" της Αγίας Γραφής; Ακόμη κι εσείς** δεν το κάνετε - τουλάχιστον απ΄ όσα δικά σας έχω μέχρι στιγμής διαβάσει.

* http://orthodoxi-pisti.blogspot.com/2009/07/blog-post_1998.html
** http://orthodoxi-pisti.blogspot.com/2009/07/blog-post_1457.html

5 σχόλια:

Σαλογραια η Ευαν.Παναγοπούλου-Κουτσούκου είπε...

Για ξεκαθάρισέ το καλύτερα το θέμα.
Προσωπικά διαβάζω μια Καινή Διαθήκη με μετάφραση Κολιτσάρα.
Είναι καλή ή να την πετάξω στο πυρ το εξώτερον, αδερφέ;:-(

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Δεν την έχω. Τον Τρεμπέλα συμβουλεύομαι όταν ανατρέχω στους υπομνηματισμούς και νομίζω ότι ο μακαριστός Τρεμπέλας ακολουθεί με ακρίβεια την έκδοση του Πατριαρχείου.

Η Παλαιά Διαθήκη υπάρχει ερμηνευμένη (Ν.Π.Βασιλειάδης και Γεωρ.Γ.Ψαλτάκης) στις εκδόσεις "Σωτήρ".Θα σου συνιστούσα να την προμηθευτείς.

cummulus είπε...

Οταν πήγαινα στο σχολείο οι θεολόγοι διδάσκανε είτε από Τρεμπέλα είτε από Κολιτσάρα. Αυτό είχε να κάνει με τον αν ο θεολόγος ήταν ΖΩΗ-ικός ή ΣΩΤΗΡ-ικός. Πάντως, και οι δύο είναι έγκυροι. Με προκαλέσατε όμως την περιέργεια με αυτό που γράψατε για τον Βάμβα. Αν κατάλαβα καλά η Κ.Δ δεν είναι έγκυρη; Υπάρχει δηλαδή πρόβλημα με το αρχαίο κείμενο;

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Μάλιστα! Δεν είναι καθόλου έγκυρη!!Υπάρχει πρόβλημα,και μάλιστα τεράστιο,με την Αγία Γραφή της Βιβλικής Εταιρίας και την Καινή Διαθήκη του Νεοφύτου Βάμβα. Η έκδοση της Καινής Διαθήκης του Πατριαρχείου Κων/πόλεως του 1904 αναφέρει στον πρόλογο ότι από τα κείμενα της Textus Receptus (Βιβλική Εταιρία) υπολείπονται αναγνώσεις 2000, χωρία δε 150. Και πέραν τούτων η ερμηνευτική απόδοση του Νεοφύτου Βάμβα είναι "κατά το δοκούν". Τα ίδια ισχύουν και για την Παλαιά Διαθήκη.

Σαλογραια η Ευαν.Παναγοπούλου-Κουτσούκου είπε...

Αυτή η σαχλαμάρα του ξεπεσμένου πρώην ρασοφόρου με την αυτοαναφορικότητα που έμαθε και τσαμπουνάει καταρρίπτεται πολύ ωραία τώρα που με τις νευροεπιστήμες φωτογραφίζεται ο εγκέφαλος και αναδεικνύεται η σπουδαιότητα και η σοβαρότητα και των ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΩΝ βιωμάτων.
Για μένα και ευτυχώς για εκατομμύρια άλλους, τα βιώματα αξιόπιστων μαρτύρων, και τα βιώματα Αγίων είναι πάνω απο όποια επιστήμη και στατιστική διότι αυτά τα βιώματα, απεργάζονται θαύματα ανακαίνισης ζωών,προκαλούν Θεόσταλτα σημεία και φέρνουν στον ανθρώπινο βίο, την ευλογία απο Ουράνιες Παρουσίες.