Powered By Blogger

Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Πέμπτη 9 Ιουλίου 2009

Η νέα εξουσία




Η Εκκλησία δεν ταυτίζεται με ένα λαό, με ένα έθνος, με ένα χώρο, λένε όλοι αυτοί που αγωνίζονται για την παγκοσμιοποίηση και τον οικουμενισμό. Αλλά δεν λένε ότι η Εκκλησία, δεν ταυτίζεται συλλήβδην και αορίστως, ούτε με όλους τους λαούς, ούτε με όλα τα έθνη, ούτε και με όλους τους τόπους. Αφορά σε όλους τους "μαθητεύσαντες" που γίνονται μέλη εκ μέρους. Ο Χριστός είναι η κεφαλή της Εκκλησίας. Το σώμα της, είναι τα μέλη εκ μέρους της αγιαστικής Χάριτος του ζωοποιού Πνεύματος. Με αυτό κοινωνούν, γίνονται όλοι ένα και δοξάζουν την Αγία Τριάδα.

Αν σήμερα φτάσαμε στο σημείο ο καθένας να έχει το δικό του θεό, τη δική του πίστη και τις δικές του θεολογικές/θρησκευτικές αντιλήψεις, δεν θα πρέπει να του καταλογίζουμε μεγάλες ευθύνες. Τις οποίες αναμφισβήτητα έχει. Το βάρος των ευθυνών πίπτει επί των κεφαλών των ποιμένων,που ως φαίνεται,μάλλον εαυτούς ποιμαίνουν και ποίμαιναν όλα αυτά τα χρόνια. Το ποίμνιο έμεινε και μένει ακατήχητο.

Χρειάστηκε να περάσουν 1000 χρόνια για να απαλλαγούμε από εξουσία και εξουσιαστές : Φέουδα και αυτοκρατορίες,αυτοκράτορες και αποικιοκράτες,ώστε κάθε κράτος να γνωρίσει την κυριαρχία του (ετερότητα) και την εθνική του ταυτότητα : Τη γλώσσα του και την πίστη του. Αυτά ανέδειξαν τις λεγόμενες εθνικές και επίσημες θρησκείες, η πίστη (θρησκεία) και η γλώσσα, ήταν δε ο πυρήνας της σύστασης των λεγόμενων εθνικών κρατών.

Τώρα ανακαλύπτουμε ότι τα εθνικά κράτη μας έκαναν κακό.'Εβλαψαν τη θρησκεία, στράβωσαν τη γλώσσα (αυτό το λέμε ψιθυριστά, το πρώτο μας ενδιαφέρει) και αίφνης όλοι γίναμε ρατσιστές, εθνικιστές ή γιατί όχι, εγωκεντρικοί και "ομφαλοσκόποι".

Λοιπόν, στροφή πίσω. Να φτιάξουμε πάλι μια αυτοκρατορία. Να υποταχθούμε σε έναν νέο εξουσιαστή αυτοκράτορα και πάντως δημοκράτη (ποιος κοροϊδεύει ποιον;) ! Αυτά που αγωνιστήκαμε να γκρεμίσουμε, ας τα οικοδομήσουμε πάλι. Και ας λέμε, για να το επιτύχουμε, όλες οι θρησκείες είναι ίδιες με διαφορετικούς λατρευτικούς τύπους. Ας λέμε ότι η Εκκλησία δεν ταυτίζεται με ένα λαό, μέ ένα έθνος, με ένα χώρο.

Οι νέες αλυσίδες είναι έτοιμες. Μόνοι μας θα τις βάλουμε και μόνοι μας θα υποταχθούμε στην παγκόσμια εξουσία. Εν τω μεταξύ, θα σχολιάζουμε ποικιλοτρόπως "λόγους περί εξουσίας" αναζητώντας κοινά σημεία μεταξύ αντιεξουσιαστών αναρχοαυτόνομων και "χριστιανών" αντιεξουσιαστών !

2 σχόλια:

Σαλογραια η Ευαν.Παναγοπούλου-Κουτσούκου είπε...

Με εκφράζει απόλυτα η τοποθέτηση.
Μου θύμισε και το καταπληκτικό βιβλίο του γιατρού Αλεξ. Καλόμοιρου
ΚΑΤΑ ΕΝΩΤΙΚΩΝ (εκδόσεις Αστήρ ή Ζέφυρος)
απο το οποίο κατάλαβα τι είναι επιτέλους η Ορθόδοξη Πράξη και εκκλησιολογία διότι επι χρόνια οι Γιανναράδες και οι Γουνελάδες φριχτά με αποπροσανατόλιζαν...
Ο καθένας μας σίγουρα έχει μερίδιο ευθύνης αλλά το μεγαλύτερο πέφτει οπωσδήποτε στους ώμους των ποιμένων που άφησαν το λαό ακατήχητο
(εγώ η πρώτη ακατήχητη, το γύναιον το μανθάνον, και μηδέποτε εις επίγνωσιν Αληθείας ερχόμενον που λέει και ο Απόστολος)
και άφησαν το λαό ακατήχητο διότι οι ίδιοι οι ποιμένες είχαν π ο υ λ η θ ε ί στις ανώτερες απο αυτούς κρατικές εξουσίες, λησμονώντας ότι τέτοια αγοραπωλησία ΔΕΝ είχαν δικαίωμα να την κάνουν εφόσον είχε προλάβει και τους είχε εξαγοράσει ο Χριστός με το Θείο Αίμα Του...
Προφανώς όμως, κανείς δεν σώζεται εν Χρόνω τελεσιδίκως

(διότι εκτός Χρόνου και στα μάτια του Κυρίου, όλη η Ιστορία έχει τελειώσει και τα Εσχατα της Βασιλείας Του, είναι ενώπιον των Οφθαλμών Του)

Το κάθε επίγειο κλάσμα δευτερολέπτου, η ψυχή επιλέγει δια των πράξεων και λογισμών και συγκαταθέσεών της, είτε την Απώλειά της είτε τη Σωτηρία της.

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Αγαπητή Σαλογραία,

Εγώ και ο Καλόμοιρος και αρκετοί σαν εμάς, δεν έχουμε όλα τα διαθέσιμα μέσα των άλλων.Εμείς γράφουμε στο περιθώριο. Οι άλλοι, που έχουν τα πάντα στη διάθεσή τους, είναι αυτοί που μας διέφθειραν και μας διαφθείρουν.Και εξακολουθούν να παραμένουν στις θέσεις τους σαρκάζοντας για το κατάντημα της σημερινής πατρίδας. Λες και δεν είναι αυτοί οι ένοχοι για τη ζημιά που έχει γίνει.