Powered By Blogger

Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

Οι ιδεολογίες κατέρρευσαν ...


Προς Φιλονόη

"Ἂς μὴν κοροϊδεύουμε τοὺς ἑαυτούς μας. Οἱ ἰδεολογίες, ὅπως τὶς ἀντιλαμβανόμαστε ἔσβησαν. Κάτι ῥομαντικοὶ ἀκόμη κρατοῦν, ἀλλὰ εἶναι λιγοστοί καὶ καταντοῦν καρικατοῦρες"

Αγαπητή ,

Οι ιδεολογίες κστέρρευσαν, διότι ο στόχος ήταν το "όπως τις αντιλαμβανόμαστε". Ο καθένας έπρεπε να έχει τη δική του ιδεολογία, τη δική του "άποψη" περί ιδεολογίας, αλλά κάπου στο τέλος έπρεπε να συγκλίνουν. Η σύγκλιση, μάλλον οι συγκλίσεις, σχηματοποιήθηκαν στο άλφα, το βήτα και λοιπά πολιτικό μόρφωμα, δημοκρατικό οπωσδήποτε, πράγμα που, όπως η πράξη απέδειξε, μοναδικός στόχος και ενδιαφέρον ήταν η νομή της εξουσίας και η αναγνωρισιμότητα.

Ουσιαστικά δεν υπήρχε ιδεολογία. Υπήρχε μόνο η τιποτολογία και η υποβόλιμη "ε
αυτολογία".

Κατέρρευσαν οι ιδεολογίες, όπως κατέρρευσαν και οι θεολογίες, όπου ο καθένας πλέον θέλει ένα θεό στα μέτρα του και κυρίως, στην τσέπη του. Μην ξεχνάμε όμως ότι υπάρχουν και τα ποικίλα (θρησκευτικά) συνέδρια - γνωστά ονόματα και πράγματα - αλλά και ο θρησκευτικός τουρισμός.

Ήδη, προσπαθούν να ξαναφτιάξουν αυτά που οι ίδιοι χάλασαν - έπρεπε να τα χαλάσουν - για να μας δώσουν κάτι νέο και φρέσκο : Την παγκόσμια διακυβέρνηση στην οποία συμπαρίσταται και η παγκόσμια διαθρησκειακή εξουσία.

Το σενάριο δεν έχει ολοκληρωθεί. Κάτι πρέπει ακόμη να γίνει, όπως ακριβώς έγινε όταν ετοίμαζαν την Κοινωνία των Εθνών. Έφτιαξαν μιά παγκόσμια οικονομική κρίση και ύστερα ένα παγκόσμιο πόλεμο.

Την οικονομική κρίση την έχουμε, μας λείπει ο πόλεμος. Ιδεολογίες δεν υπάρχουν ή αν υπάρχουν, η μόνη κυρίαρχη τιποτολογία είναι η εν ονόματι του Ιεχωβά, ή του Αλλάχ ή οι παρεμφερείς συνιστώσες με τους διαλογισμούς και άλλα θεαματικά και όμορφα : Βότσαλα που γίνονται θρύψαλα με τα χέρια, παράδειγμα.

Τα ίδια λένε όλες (ιδεολογίες) κι εμείς οι απ΄ έξω, με την εντελώς διαφορετική άποψη για ιδέες και ιδεολογία, απλά καταγράφουμε "α μέλλει γίνεσθαι".

Δεν υπάρχουν σχόλια: