Powered By Blogger

Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011

Σχετικά με την "Αποκάλυψη του Ιωάννου"

Ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών, της ιεράς επιστήμης της Θεολογίας, κ. Γεώργιος Πατρώνος έγραψε βιβλίο σχετικό με την Αποκάλυψη του Ευαγγελιστού Ιωάννη. Τιτλοφορείται :"Η Αποκάλυψη του Ιωάννη, μια εκσυγχρονιστική ερμηνευτική προσέγγιση".

Κριτική στο βιβλίο αυτό άσκησε ο μαχητικός θεολόγος κύριος Ν. Σωτηρόπουλος. Ο ενδιαφερόμενος μπορεί να την αναζητήσει στο ιστολόγιο http://apotixisi.blogspot.com/2011/07/blog-post_5410.html. Σας συνιστώ να διαβάσετε όσα γράφει ο κ. Σωτηρόπουλος

Πήρα την αφορμή από αυτό που σημειώνει ο κριτικός λόγος του αξιέπαινου μαχητή θεολόγου :
"᾿Εκφράζουμε δὲ τὴ λύπη μας, ἀλλὰ καὶ τὴ λύπη ἄλλων ᾿Ορθοδόξων, γιὰ τὴν ᾿Αποστολικὴ Διακονία, ἡ ὁποία ἐξέδωσε τέτοιο βιβλίο, καὶ γιὰ τὸν ᾿Επίσκοπο, ὁ ὁποῖος τὸ προλόγισε... Καὶ παρακαλοῦμε τὸν ᾿Αρχιεπίσκοπο κ. ῾Ιερώνυμο καὶ τὴν ῾Ι. Σύνοδο νὰ ἐπιληφθοῦν τοῦ θέματος. Δὲν εἶνε δυνατὸ ἡ αὐτὴ πηγή, ἡ ᾿Αποστολικὴ Διακονία, νὰ «βρύῃ τὸ γλυκὺ καὶ τὸ πικρόν» (᾿Ιακ. γ´ 11)", για ένα σχόλιο.

Κυπριανός Χ:

Μετά από αυτά μπορούμε να καταλάβουμε γιατί το Πατριαρχείο Κων/πόλεως ενέκρινε τη μετάφραση της Αγίας Γραφής από τον ακαδημαϊκό και επίσκοπο Κανταουρίας Νεόφυτο Βάμβα. Την οποία κραδαίνουν οι Πεντηκοστιανοί και άλλοι αιρετικοί προτεστάντες παρέα με τους Γιεχωβάδες και απαντούν : "Ορίστε, έχει και την έγκριση του Πατριαρχείου!". Δεν βλέπουν τα καταχθόνια σχέδια της διπλωματίας μέσα στα οποία εκουσίως ενεπλάκει το Πατριαρχείο Κων/πόλεως και εξακολουθεί να γίνεται υποχείριο εγκληματικών (κατά της Ορθοδόξου πίστεως) ενεργειών. Δεν βλέπει σε πόσες τραγωδίες οδηγηθήκαμε και πόσο ακριβά πληρώσαμε και πληρώνουμε την εθνοπροδοτική "εθναρχία" που ασκεί.

Παρεμπιπτόντως, για όσους δεν έχουν παρωπίδες και προκαταλήψεις, η αδελφότητα θεολόγων "Ο Σωτήρ" κυκλοφόρησε πρόσφατα την "Αποκάλυψη του Ιωάννου", με ερμηνεία, σχολιασμούς, πατερικές γνώμες και διδάγματα.

Ο ενδιαφερόμενος θα ήταν καλό να γνωρίζει τις πατερικές ερμηνευτικές γνώμες.

Το βιβλίο επιμελήθηκε ο θεολόγος κύριος Ν.Π. Βασιλειάδης και είναι μια πηγή για όλους όσους ψάχνουν να βρούν τα εσχατολογικά σημεία των καιρών - μερικοί εξέδωσαν και πιστοποιητικό γεννήσεως του Αντιχρίστου - που δηλώνουν αυτό που όλοι πιστεύουμε και προσδοκούμε. Ότι τα σημεία είναι ορατά, όσοι έχουν μάτια τα βλέπουν:

"Και πάλιν ερχόμενον μετά δόξης κρίναι ζώντας και νεκρούς
(...)
Προσδοκώ ανάστασιν νεκρών και ζωήν του μέλλοντος αιώνος"
Αμήν

Δεν υπάρχουν σχόλια: