Powered By Blogger

Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Παρασκευή 1 Ιουλίου 2011

Σχόλια στα απόβλητα του Διαδικτύου



Η άλλη όψη της ζωής, μπορεί να είναι ανάλογη με αυτή της φωτογραφίας. Όπου κάποιος, λέει ρακοσυλλέκτης, να ψάχνει να βρεί στο σκουπιδοτενεκέ κάτι χρήσιμο και άξιο να αναπαλαιωθεί, χωρίς πλέον να υφίσταται την ίδια διαδικασία της φθοράς, απο αυτό που κάποτε ήταν άνθρωπος. Ή άνθρωποι.

Μπορείτε, αν θέλετε, να διαβάσετε τα Σχόλια στα απόβλητα του Διαδικτύου :

http://ksipnistere.blogspot.com/2011/07/blog-post_3912.html

9 σχόλια:

cummulus είπε...

Χαρά στό κουράγιο σου γιατρέ. Τό τελευταῖο σου σχόλιο ὅμως (ἐκεῖ πού ἀναφέρεις τήν ἄποψη τοῦ Ἡράκλειτου γιά την σοφία) πρέπει νά άφησε ἀρκετά σκεπτικό τόν ohara.

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ.
ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΑΠΑΝΤΕΣ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΩ,ΚΑΙ ΕΙΣΤΕ Ο ΜΟΝΟΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΕΙ ΑΡΤΙΑ,ΣΑΣ ΠΑΡΑΘΕΤΩ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ.ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΕΑΝ ΕΠΕΣΕ ΕΙΣ ΤΗΝ ΑΝΤΙΛΗΨΙΝ ΣΑΣ,ΑΠΛΑ ΤΟ ΒΑΖΩ ΕΔΩ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ ΣΑΣ.ΕΑΝ ΤΟ ΒΡΙΣΚΕΤΕ ΣΚΟΠΙΜΟ ΠΑΡΚΑΛΩ ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ.

http://www.katixitiko.gr/default.asp?ElementId=531427

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Ευχαριστώ τον Χαράλαμπο για την ενημέρωση. Ναι, είναι ενδιαφέρον το θέμα. Επιφυλάσσομαι να το σχολιάσω, αφού δυσκολευόμαστε ακόμη (σημ. ο αρθρογράφος) να καταλάβουμε ότι :

Όπως η Εκκλησία δεν ευλογεί όποιον ηθελημένα και προκλητικά πάει να γίνει άγιος - κατά το γνωστό "σφάξε με πασά" -, κατά τον ίδιο τρόπο δεν μπορεί να ευλογεί εκείνον, που επιθυμεί προθανατίως (με εγκεφαλικό θάνατο) να γίνει δωρητής, προς επιβράβευση της αγάπης και της εξ αυτής χριστιανικής θυσίας.

Ο εν συνειδήσει και εν επιγνώσει αποδεχόμενος τη δωρεά των οργάνων του προθανατίως, θα το επαναλάβω, με εγκεφαλικό θάνατο και σε χρόνο ανύποπτο, είναι όπως εκείνος ο οποίος προκλητικά - κατά το "πάει γυρεύοντας" - και χωρίς αφορμή, ερεθίζει όσους διαφωνούν μαζί του.

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Αγαπητέ Cummulus,
Ευχαριστώ για το σχόλιο. Διερωτάσαι λέγοντας ότι θα τον άφησαν σκεφτικό αυτά που έγραψα.

Μα, αν σκεφτόταν δεν θα έγραφε, αυτά που έγραψε. Τέλος πάντων, τι να κάνουμε; Αυτά έχει η ζωή. Όσο δε για το κουράγιο, θα γνωρίζεις ότι οι Κύπριοι φημίζονται για την (...) υπομονή τους. Όπως τα γαϊδουράκια, αλλά αυτά έχουν πείσμα. Ε, ο πεισματάρης ανθρωπος είναι και υπομονετικός (παρένθεση, στην καλή "έκδοση" του πείσματος).

cummulus είπε...

Ε, γιατρέ, γιά τά πάντα ὑπάρχει μιά ἀρχή. Γιά δέ τά γαιδουράκια, δέν χρειάζεται νά σε ἄποψη μου...πιστεύω ὅτι φαίνεται :-)

cummulus είπε...

Ε, γιατρέ, γιά τά πάντα ὑπάρχει μιά ἀρχή. Γιά δέ τά γαιδουράκια, δέν χρειάζεται νά σέ πώ τήν ἄποψη μου...πιστεύω ὅτι φαίνεται :-)

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Φαίνεται, φαίνεται και ... όπως φαίνεται την έκανα να φαίνεται (πάλι!) καλύτερα. Συμφωνείς;

Ανώνυμος είπε...

http://panayiotistelevantos.blogspot.com/2011/07/blog-post_3209.html
συμφωνείτε για τον Μυτιλιναιο;

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Σαφώς και διαφωνώ, αν και είναι εντελώς αποσπασματική η ανάρτηση.

Ο κ. Μυτιληναίος, καθώς άλλοι, ακολουθεί τη γνωστή μέθοδο την οποία διδάσκει ο παπισμός - μετεξέλιξη του οποίου είναι η διπλωματία - και η οποία συνοψίζεται στο:

"Αυτό που σου δίνει η δεξιά, να σου το αφαιρεί η αριστερά χείρα".