Powered By Blogger

Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

Το Μεσοπρόθεσμο και τα επείγοντα μέτρα


Αναγνώστης και σχολιαστής του ιστολογίου μου έστειλε να διαβάσω τα

«ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ ΜΕΤΡΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ»
2012 - 2015

Το διάβασα κι έφριξα. Γράφουν για "Δημόσιο" αλλά ουσιαστικά το Δημόσιο παύει να υπάρχει. Το καταπίνει ολόκληρο το "Ταμείο", δηλαδή το Ιδιωτικό της Τρόϊκα.

Διερωτώμαι ποιος ανεγκέφαλος το συνέταξε. Προφανώς, κάποιος που απευθύνεται σε ομοίους με αυτόν, όπως είναι οι βουλευτές που το ψήφισαν. Αλλά και αυτοί που δεν το ψήφισαν, αντί να παραιτηθούν και σύσσωμοι να αποχωρήσουν, έμειναν μαντρωμένοι μέσα στο Κολαστήριο (πρώην Κοινοβούλιο) της Προδοσίας. Το ΟΧΙ δεν τους αθωώνει, είναι ολοι τους υπεύθυνοι. Το Δημόσιο, δηλαδή του Δήμου και ανάγνωθι "του Λαού" παύει πλέον να υπάρχει και μπαίνουμε σε νέα περίοδο φεουδαλισμού.

Γινόμαστε σκλάβοι και πρέπει να το καταλάβουμε. Πρέπει ακόμη να καταλάβουμε ότι σταδιακά εισερχόμαστε σε μια ιδιότυπη σοβιετία. Ο Στάλιν φόρεσε το δημοκρατικό μανδύα και σε λίγο, όποιος δεν ψηφίζει τα ανδρείκελα που θα εγκαθιστά το νέο Σύστημα της Φεουδαρχίας - τα δημοκρατικά προσχήματα πρέπει να τηρούνται - θα έχει την τύχη κάποιας ανάλογης Σιβηρίας. Ή όπως μου έλεγε ένας Αλβανός, θα τον πηγαίνουν με το περίστροφο στον κρόταφο για να ρίξει την ψήφο. Έτσι τους έκαναν, δεν τολμούσε κανείς να απόσχει από τις κάλπες.

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Χριστοδουλίδη γεια σας,
Θα ήθελα να αναφερθώ σε δύο πράγματα: α) στον κάθε άνθρωπο κάθε στιγμή του δίνεται εξουσία να διενεργήσει κάποια δραστηριότητα με την οποία επηρεάζεται λίγο ή πολύ, άμεσα ή έμμεσα η ζωή κάποιου άλλου. Το πως ο κάθε άνθρωπος θα χρησιμοποιήσει την εξουσία αυτή είναι ελεύθερη επιλογή του - στην παρούσα ζωή - στην άλλη ζωή θα δώσει λόγο για τον τρόπο που χρησιμοποίησε την εξουσία αυτή. Οι Αγιοι Δώδεκα Απόστολοι που γιορτάζουν σήμερα θα είναι οι κριτές - όπως λέει το Ευαγγέλιο θα κάθονται σε 12 θρόνους και θα κρίνουν πάντα τα έθνη. Οι Αγιοι Δώδεκα Απόστολοι αρνήθηκαν τη ζωή τους την επίγεια, την κατάργησαν, άφησαν οικογένειες, γονείς, εργασία και πέρασαν φοβερές δοκιμασίες, βασανιστήρια και θανατώθηκαν προκειμένου να σώσουν τις ψυχές των ανθρώπων ανά την οικουμένη. Σήμερα, που βρισκόμαστε στους έσχατους καιρούς, η αγάπη για τον πλησίον εξαφανίσθηκε, η συναίσθηση του καθήκοντος χάθηκε, η συνείδηση νεκρώθηκε. Σαν συνέπεια της ανωτέρω κατρακύλας χάθηκε η αίσθηση του κινδύνου. Ποιου κινδύνου? Της καταστροφής που έρχεται. Του κινδύνου της απώλειας της ψυχής. β) Ενα άλλο αποτέλεσμα της πνευματικής νέκρωσης είναι η έλλειψη συναίσθησης του δικαίου. Οχι του δικαίου του ανθρωπίνου. Του δικαίου του Θεού. Οπως είχε παλιά ένας γέροντας: 'Ο Θεός παιδί μου είναι ελεήμων, αλλά είναι και δίκαιος'. Γνωρίζετε τον Αγιο Μάρκο τον ασκητή? Εχει γράψει ένα βιβλίο που λέγεται 'Ο πνευματικός νόμος'. Είναι περίπου 100 άρθρα. Εμείς μπορεί να έχουμε το Σύνταγμα και να το παραβιάζουμε χωρίς συνέπεια - όσο ο Θεός το επιτρέπει - αλλά εκεί είναι άλλα τα δεδομένα. Ο πνευματικός νόμος ισχύει απαρέγκλιτα και αυτόματα. Κάθε άρθρο του βιβλίου αναφέρεται σε ένα αμάρτημα και τις αυτόματες συνέπειές του. Σαν άνθρωποι λοιπόν μπορεί να βλέπουμε ότι κάνουμε τα πάντα, αδικούμε, συκοφαντούμε, ληστεύουμε, βιαιπραγούμε, σκοτώνουμε κ.λ.π. και να μην βλέπουμε άμεσα καμία συνέπεια. Ξεχνάμε - ή αγνοούμε λόγω του εγωισμού μας - ότι όταν παραβιασθεί ο Πνευματικός Νόμος ξεκινάει να έρχεται προς το μέρος μας η τιμωρία η ανάλογη - που μόνο δια πραγματικής μετάνοιας μπορεί να αποφευχθεί ή να μετριασθεί. Είχα κάπου ακούσει για έναν άνθρωπο που είχε σοβαρό πνευματικό θέμα. Ατυχήματα συνέχεια, προβλήματα στη δουλειά του, θάνατοι στην οικογένεια και άκουσα που ρώτησαν έναν γέροντα γιατί αυτός ο άνθρωπος τα περνάει αυτά. Η απάντηση ήταν: έχει 7 γενεών βάρος πνευματικό - πρόγονός του έκανε κακό σε πολλούς ανθρώπους και το κακό που έκανε μετατέθηκε στις γενεές του. Είχα ακούσει για κάποιον άλλο που το παιδί του είχε πρόβλημα σοβαρό πνευματικό - κατάσταση περιγραφόμενη στο Ευαγγέλιο σχετικά με τη χώρα των Γεργεσηνών. Εκεί το θέμα ήταν ότι ο πατέρας δεν ήταν σωστός στη δουλειά του και το κακό επιτέθηκε στο παιδί του. Δεν είναι παιχνίδι η ζωή, η τιμή, η υγεία, η εργασία του συνανθρώπου. Οποιος παίζει μ' αυτό είναι σαν να βουτάει σε ποταμό που καταλήγει σε καταρράκτη και αυτός θεωρεί ότι θα κάνει το μπάνιο του.
Τους έσχατους αυτούς καιρούς πρέπει ο καθένας να στηρίζει όπως μπορεί το συνάνθρωπό του, να του δίνει κουράγιο - έστω και έναν λόγο καλό, να τον βοηθάει - όσο μπορεί, ώστε μαζί ενωμένοι να διέλθουμε την περίοδο της δοκιμασίας. Οποιος την περίοδο αυτής της σκληρής δοκιμασίας για όλους καταδιώκει τον συνάνθρωπό του - με διάφορους τρόπους - έχει φοβερή και αυξημένη ευθύνη.
Μία πιστή

Ανώνυμος είπε...

Επίσης και το κάτωθι:
'http://kostasxan.blogspot.com/2011/06/180_30.html?utm_source=BP_recent'

Βλέπετε που τελικά το Μνημόνιο 2 είναι άκυρο - όπως και το Μνημόνιο 1?
Υπομονή κύριε Χριστοδουλίδη.
Θέλουν να δείχνουν την εξουσία τους αλλά τα πράγματα θα πάνε όπως θέλει ο Θεός.
Μία πιστή

Ανώνυμος είπε...

Και αυτό από άλλο ιστολόγιο:
'Θυελλώδης ήταν η συνεδρίαση στη Βουλή την Πέμπτη με τους αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης να ασκούν δριμεία κριτική στην κυβέρνηση για τα πρωτοφανή επεισόδια στην πλατεία Συντάγματος. Η Ολομέλεια ψηφίζει για τον εφαρμοστικό νόμο του Μεσοπρόθεσμου, που υπερψηφίστηκε χθες από 155 βουλευτές -154 από το ΠΑΣΟΚ και από την Έλσα Παπαδημητρίου. «Όχι» επί της αρχής ψήφισε η ΝΔ. Ο εφαρμοστικός νόμος εξειδικεύει τα μέτρα που προβλέπονται από το Μεσοπρόθεσμο. Κόντρα Σαμαρά - Βενιζέλου για τις 180 ψήφους για το Μνημόνιο 2. (Infographic για την ψηφοφορία)
Η Ελλάδα προσέρχεται ισχυρότερη στο Eurogroup, αλλά οι δυσκολίες παραμένουν, λέει ο Ευ. Βενιζέλος
«Όχι» Σαμαρά στην ψήφιση του Μνημονίου 2 από 180 βουλευτές'
http://www.in.gr/
Είναι άκυρο. Με τους 155 ψήφους είναι σαν τη συμφωνία που κάνουμε όταν τρώμε αυτά τα ωραία σουβλάκια στο Μοναστηράκι - να έχουν τζατζίκι ή όχι?
Μία πιστή

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Ευχαριστώ την σχολιάστρια "μία πιστή" για το άρθρο της. Θα ήθελα να προσθέσω, για να βοηθήσω εμένα και ίσως κάποιους άλλους, λίγα ακόμη σχετικά με αυτό που γράφει :

"Σήμερα, που βρισκόμαστε στους έσχατους καιρούς, η αγάπη για τον πλησίον εξαφανίσθηκε, η συναίσθηση του καθήκοντος χάθηκε, η συνείδηση νεκρώθηκε"

Και πώς να μη συμβούν αυτά, όταν σε παγκόσμιο επίπεδο η αγάπη πλαστογραφείται συστηματικά εδώ και αιώνες; Η αίρεση έχει διαφθείρει το συναίσθημα και κατ΄επέκταση, την αγάπη. Και τούτο, διότι η αλήθεια έχει τεθεί εκποδόν και ισχύει αυτό που διδάσκει ο αυθεντικός "ορθόδοξος" εβραϊσμός με συνοδοιπόρο τον Δυτικό Χριστιανισμό. Δηλαδή την αίρεση, στην οποία υποστρέφει κάθε άνθρωπος από τις ονομαζόμενες "μονοθεϊστικές" (sic) θρησκείες.

Κάθε αίρεση ή παρεμφερής ετεροδοξία, οδηγεί στην αρχέγονη, αυθεντική και αναλλοίωτη - αν αυτό μπορεί να συμβαίνει - πηγή του εβραϊσμού.

Τι ισχύει για τον αυθεντικό και "ορθόδοξο" εβραϊσμό; Ότι το 99% της αλήθειας είναι 100% ψέμμα!

Όταν δεν υπάρχει η αλήθεια, τότε χάνονται όλα και η επιστήμη ή μάλλον η λογική, συμπληρώνει το κενό.

Ευχαριστώ την Σχολιάστρια για τη βοήθεια που μου παρείχε.

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Σχετικά με το

http://kostasxan.blogspot.com/2011/06/180_30.html?utm_source=BP_recent

Τα "συντάγματα" είναι δικά τους, δεν είναι δικά μας. Από αυτούς τα πήραμε και τα αντιγράψαμε. Αλλά οι συνθήκες ηταν διαφορετικές. Τώρα μας δείχνουν την αντισυνταγματικότητα, δηλαδή την αυθαιρεσία, την υποκρισία και τον ολοκληρωτισμό που κρύβουν.

Η δική τους απάτη φαίνεται με τη δική μας κίβδηλη ψηφοφορία και θέλουν ψήφο με 180. Άντε να δούμε, ποιούς θα βρούν να ταΐσουν. Κάτι παρόμοιο γινόταν και τότε, το ΄64 - ΄65, με τα Ανάκτορα. Ύστερα ήρθε η Χούντα, τα Ανάκτορα έκλεισαν και φθάσαμε στο σήμερα.

Παγκοσμιοποίηση με Ανάκτορα και Βασιλείς δεν γίνεται. Σκοντάφτει το σχέδιο της Φραγκιάς. Βασιλείς υποτελείς Βασιλέων που ξανακούστηκε;

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Να θυμίσω πάλι τον Μακρυγιάννη (τον έβγαλε πλανεμένο η θρησκευτική μας διανόηση).

Πήγε στον Όθωνα και του είπε : Τι θέλεις να σου ειπώ; Έχω δυο τσέπες, μια με αλήθειες και μια με ψέμματα. Την αλήθεια, του είπε ο Όθων, και ο Μακρυγιάννης την είπε. Έκαναν δημοκρατία στη Φραγκιά (Γαλλία) και τούτο το σύστημα όπου έχεις αυτό πάει να φτιάξει. Σαν γίνει αυτό, εσύ δεν θα είσαι βασιλιάς.

Σήμερα το κυρίαρχο σιωνιστικό πολιτικοθρησκευτικό ιερατείο (Νέα Τάξη) θέλει την τσέπη με τα ψέμματα. Επειδή το 99% της αλήθειας είναι 100% ψέμμα.

Ανώνυμος είπε...

Αυτό δεν είναι κοινοβούλιο.Κυνοβούλιο είναι!
ΛΥΚΟΥΡΓΟΣ ΝΑΝΗΣ

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Ευχαριστώ τον συνάδελφο ιατρό κύριο Λυκούργο Νανή.
Πολύ εύστοχο! Πραγματικό Κυνοβούλιο και εύχομαι να πάψουμε κάποτε να το μιμούμεθα.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς
ΚΧ