Powered By Blogger

Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Κυριακή 19 Ιουνίου 2011

Παράλληλοι μονόλογοι



Ελπίζω ο μοναχός Μωυσής να μη καταλογίσει εμπάθεια σε όσα σχόλια επί των γραφομένων του ακολουθούν και αφορούν σε άρθρο του στην εφημερίδα "Μακεδονία", 19/06/2011. Το άρθρο αναδημοσιεύεται στο ιστολόγιο ΑΚΤΙΝΕΣ:http://aktines.blogspot.com/2011/06/blog-post_26.html
Επί πλέον, ας ερωτήσει τη Διεύθυνση της εφημερίδας, όπου και αρθρογραφεί, αν θα ήταν διατεθειμένη να φιλοξενήσει άρθρα, τα οποία υποστηρίζουν εντελώς αντίθετες θέσεις ή απόψεις από τις δικές του και ας μας πει, αν ο χώρος προσφέρεται για δημοσιεύματα πέρα από τα ήδη γνωστά. Που όλα εκθειάζουν τις μεταμοσχεύσεις. Είναι ζήτημα αν υπάρχει χώρος και για δημοσίευση επιστολών άλλου είδους.

Ας έλθουμε όμως στο προκείμενον

Μ.Μ (Μοναχός Μωυσής) : Όλες οι γνώμες (σ.σ. επί των μεταμοσχεύσεων) είναι σεβαστές, αλλά η προσοχή, η ευγένεια, η αγάπη, η συμπόνια και τουλάχιστον η καλοσύνη δεν βλάπτουν καθόλου κι εδώ.

ΚΧ (Κυπριανός Χριστοδουλίδης) : Πότε οι άλλες γνώμες, έστω και μερικές, ακούστηκαν; Και εφόσον δεν ακούστηκαν, τουλάχιστον στην ευρύτητα με την οποία ακούγονται οι δικές του ή άλλων, πώς αποφαίνεται ότι οι άλλες γνώμες στερούνται από ευγένεια, αγάπη, καλοσύνη;

Μ.Μ : Την άποψή του κανείς δεν χρειάζεται να την υποστηρίζει με τόσο πάθος, άγχος, φανατισμό και μίσος.

ΚΧ : Πώς βγάζει αυτό το συμπέρασμα και από πού εξάγεται ότι οι διαφορετικές απόψεις εκτίθενται (σπανιότατα) με πάθος, άγχος, φανατισμό και μίσος;

Μ.Μ : Δεν φοβάμαι τον διάλογο, αλλά θα πρέπει και ο άλλος να έχει τη διάθεση να ακούσει.

ΚΧ : Και η άλλη πλευρά δεν φοβάται τον διάλογο, αλλά απ΄ ό,τι μέχρι σήμερα έχει γίνει, ούτε διάλογος ποτέ υπήρξε, ούτε και ο ίδιος (Μ.Μ) δέχθηκε να καθήσει στο τραπέζι διαλόγου με άλλον ή άλλους. Αποδίδει στους "άλλους" σκληρότητα, αφιλάδελφον, πάθος, άγχος επιπολαιότητα, εσωτερικό φόβο, φανατισμό και μίσος, επιδαψιλεύοντας στην γραφίδα του ευγένεια, αγάπη, συμπόνια και "τουλάχιστον καλοσύνη".
Δεν φοβάται τον διάλογο εκείνος, δεν τον φοβάται και η άλλλη πλευρά. Ιδού λοιπόν πεδίον δόξης λαμπρόν και ας αφήσουμε στην άκρη τους χαρακτηρισμούς των άλλων. Εκτός αν οι άλλοι είναι a priori σκληροκάρδιοι, φοβικοί ή φανατικοί. Οπότε δεν τίθεται θέμα διαλόγου.

Μ.Μ : Μερικοί δεν θέλουν καθόλου να πεισθούν, να βγουν λίγο από το δικό τους, το οποίο θεωρούν ως μόνο ορθό.

ΚΧ : Πόθεν η πληροφορία ταύτη; Να πείσουμε δεν θέλουμε (οι άλλοι) κανένα. Να πείσουμε τον εαυτό μας κι αυτό μας φαίνεται αινγματικό. Σε τι να τον πείσουμε; Στο ζήτημα του εγκεφαλικού θανάτου των έμψυχων μεν, ανέκφραστων δε (κατά τον καθηγητή Νευρολογίας κ. Μπαλογιάννη) ασθενών; Αν ο ίδιος πείθεται, οι άλλοι που ποτέ δεν ακούγωνται πώς να πεισθούν;

Μ.Μ : Το θαύμα μπορεί να τελεστεί πριν από τη μεταμόσχευση, κατ’ αυτήν ή μετά από αυτή.

ΚΧ : Αυτού του είδους τα θαύματα είναι καθ΄ οδόν, μας έρχονται με την τεχνητή γονιμοποίηση, όπου στρατιές έμψυχων αλλά ανέκφραστων (εγκεφαλική απλασία) θα αρχίσουν να παράγονται στα εργαστήρια της Γενετικής χωρίς να το γνωρίζει ουδείς. Μπορεί όμως να το γνωρίζουμε όλοι και ειδικά, όσοι θέλουν να θεραπεύσουν την ψυχή τους με ειλικρινή μετάνοια. Κατά τινας, η ψυχική νόσος προηγείται - για άλλοτε άλλο χρονικό διάστημα - και έπεται η σωματική. Μετά από μεταμόσχευση θα ακολουθεί η διδαχή προς διάσωση της(των) ψυχής ή προτιμότερα της ενέργειας.

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΧΑΙΡΕΤΕ ΕΝ ΚΥΡΙΩ.

ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΕΑΝ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ,ΑΛΛΑ ΓΝΩΣΤΟΣ ΜΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗΣ,ΜΟΥ ΕΔΗΛΩΣΕ ΜΕ ΑΦΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΑΠΛΟΤΗΤΑ ΔΙΧΩΣ ΙΧΝΟΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ-ΙΣΑ ΙΣΑ ΜΕ ΑΠΕΡΑΝΤΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ,ΟΤΙ Ο ΕΝ ΛΟΓΩ ΜΟΝΑΧΟΣ, ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΣΥΜΠΤΩΣΗ Ο ΑΓΙΟΣ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ΕΑΝ ΛΑΒΕΙΣ ΤΟ ΧΑΡΑΓΜΑ ΚΑΙ ΕΠΕΙΤΑ ΜΕΤΑΝΟΗΣΕΙΣ,ΕΙΣΑΙ ΕΝΤΑΞΕΙ ΚΑΘΑΡΟΣ.ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΕΚΑΝΕΣ.ΠΑΡΕΠΙΠΤΟΝΤΩΣ ΒΡΕΘΗΚΑΜΕ ΣΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ ΜΑΖΙ,ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΦΕΛΕΣ ΥΦΟΣ ΤΟ ΑΝΕΦΕΡΕ,ΣΕ ΙΕΡΟΜΟΝΑΧΟ ΓΝΩΣΤΟΥ ΚΕΛΙΟΥ,ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΗΡΕ ΙΔΙΕΤΑΙΡΩΣ ΚΑΙ ΕΙΠΑΝ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΚΟΥΒΕΝΤΑ.
ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΜΕ ΚΑΘΕ ΕΠΙΦΥΛΑΞΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΡΟΣΩΠΟ.
ΤΟ ΣΥΝΔΥΑΣΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΠΕ ΠΑΤΗΡ ΜΩΥΣΗΣ ΚΑΙ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ,ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΛΟΓΩ ΙΔΙΩΝ ΑΝΤΙΛΗΨΕΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑ ΤΙΣ ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΕΙΣ.
ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ.

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Ευχαριστώ τον Ανώνυμο σχολιαστή/αναγνώστη.

Το δικό μου σχόλιο, οι αναφερόμενοι είναι πιστοί οπαδοί του Ωριγενισμού και της αποκαταστάσεως των πάντων. Τετέλεσται, όλοι είμαστε σεσωσμένοι, Κόλαση δεν υπάρχει πλέον.

Το υποστήριζε ο σοφός Ωριγένης. Ήταν μάλιστα τόσο σοφός που αυτοευνουχίστηκε, μετά φωτίστηκε και μας είπε ότι όλα έχουν αποκατασταθεί (κατόπιν ακρωτηριασμού των γεννητικών οργάνων). Τότε δεν γινόταν μεταμοσχεύσεις, αλλά κανείς δεν το γνωρίζει. Ο μητροπολίτης Μεσογαίας κάτι έχει γράψει, κάτι περισσότερο γνωρίζει. Γίνονταν!!!

Ανώνυμος είπε...

MΗΠΩΣ ΝΑ ΡΩΤΗΣΕΙ Ο ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΔΕΝ ΞΕΡΩ
ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΓΙΟΣ ΝΗΠΤΙΚΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΩΣ ΤΗΝ ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΔΑ ΤΟΥ ΣΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΕΡΕΥΝΩΝ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΜΑΖΙ
ΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΤΗΝ ΠΡΕΠΕΙ
ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ

http://www.youtube.com/watch?v=k3j2fwtwM5s

ΣΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ Η ΚΥΡΙΑ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ
ΜΑΣ ΛΥΝΕΙ ΠΟΛΕΣ ΑΠΟΡΙΕΣ

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Τι απορίες μας λύνει; Όλα όμορφα και καλά και τα υπόλοιπα συνομωσιολογία. Αυτοί μιλούν για το περιβάλον, τα οικονομικά, τις προεκλογικές εκστρατείες και άλλα, ας πούμε, ανιαρά θέματα που επεξεργάζονται οι σκαπανείς του πνεύματος: τα λεγόμενα think tanks - είναι ο κ. Βερέμης και πιθανότατα ο Μεσογαίας Νικόλαος. Είδατε τι όμορφα τα απλούστευσε ο κύριος Αβραμόπουλος;

Ανώνυμος είπε...

Δεν πιστεύω να κόλλησε απο κάπου εκτός απο διπλοματικότητα και νηπτικότητα

Ανώνυμος είπε...

BΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟ ΛΑΟΣ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ
ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΕΙ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟ
ΚΟΜΜΑ

http://tolimeri.blogspot.com/2009/03/blog-post_60.html

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Η νηπτικότητα είναι ο κρυφός άσσος της διπλωματικότητας και πάσης άλλης βλακότητας.

Η νήψη δεν γίνεται ποτέ νηπτικότητα. Την έκαναν οι κάθε λογής διπλωμάτες.

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Όσο για το κόμμα του ΛάΟΣ, ο αρχηγός του έχει πάρει μαθήματα από τον μακαρίτη το Χριστόδουλο.

Ανώνυμος είπε...

http://www.romfea.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=8435:-vid&catid=25:2009-12-18-08-37-46

Οταν το διάβασα δεν μπορούσα να το πιστέψω ο σεβασμιότατος το πιστεύει αυτό που συνεχάρει
πραγματικά θα τρελλαθώ

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο για την απάντηση σας αγαπητέ μας γιατρε.