Powered By Blogger

Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Σάββατο 18 Ιουνίου 2011

Επίκληση στα "αγαπητικά" συναισθήματα

Φαντασθείτε τι θα ακολουθούσε, αν η Εκκλησία ασκούσε δριμύτατη κριτική στο σύστημα αυτής της φαύλης δημοκρατίας και συνιστούσε στους πιστούς να απέχουν από τη διαδικασία της ψήφου - απάτης (μαζί τα φάγαμε αξιόπ...ιστοι πολίτες).
Φαντασθείτε τι θα ακολουθούσε αν η Εκκλησία ασκούσε δριμύτατη κριτική στην ψευδοεπιστημονική θεωρία του Δαρβίνου.
Και φαντασθείτε, τι θα ακολουθούσε αν η Εκκλησία όρθωνε το ανάστημά της στο συμβόλαιο θανάτου που ψήφισαν (επί της αρχής και επί της συνέχειας) πρό ημερών τα πολιτικά κόμματα. Το νομοσχέδιο του συμβολαιογράφου και υπουργού Υγείας κ. Λοβέρδου έκλεισε και η εικαζομένη δωρεά οργάνων είναι, ή θα είναι, γεγονός.

Τα γράφω αυτά για όσα θα ακολουθήσουν - η είδηση αναρτήθηκε σε πολλά θρησκευτικά ιστολόγια - και τα οποία είναι :


"Ενα κοριτσάκι, μόλις 45 ημερών βρίσκεται αυτή την στιγμή σε ένα δωμάτιο του νοσοκομείου ΠΑΙΔΩΝ "ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ" με βαρύ χολοστατικό σύνδρομο και χρήζει άμεσης μεταφοράς του στο εξωτερικό για να υποβληθεί σε ΕΠΕΜΒΑΣΗ.

Η βοήθεια του κράτους είναι σχεδόν ανύπαρκτη και τα οικονομικά μέσα των γονιών του ελάχιστα.
Στο χέρι μας είναι λοιπόν να "Σώσουμε μια ζωή!!!" (*).

Την είδηση συνόδευε μια καλλιτεχνική δημιουργική φωτογραφία. Αναγκάστηκα να δώσω μερικές διευκρινίσεις σε αυτή την "αγαπητική" κλήση που μας απηύθυναν τα θρησκευτικά ιστολόγια. Διότι πρέπει να γνωρίζουμε ποιά συναισθήματα προκαλούνται από τη διάχυτη σήμερα αγαπολογία.

Η διευκρίνιση ήταν :

"Ασφαλώς δεν θα ξέρετε τι μας ζητάτε. Μπορεί να μη το γνωρίζετε κι εσείς. Αυτό το "βαρύ χολοστατικό σύνδρομο", για το οποίο χρειάζεται επέμβαση το μόλις 45 ημερών νεογνό, σημαίνει ότι αυτή η νεαρή ύπαρξη πάσχει από ΑΓΕΝΕΣΙΑ ΧΟΛΗΦΟΡΩΝ και χρήζει μεταμόσχευσις ήπατος. Υπάρχει και το ενδεχόμενο ΑΤΡΗΣΙΑΣ χοληφόρων, αλλά αυτό αντιμετωπίζεται χωρίς την ανάγκη προσφυγής σε ερευνητικό κέντρο του εξωτερικού.

Γράφω "ερευνητικό" διότι αυτές οι μεταμοσχεύσεις έχουν ερευνητικό χαρακτήρα. Δεν είναι όπως οι συνήθεις μεταμοσχεύσεις.

Οι γονείς θα μπουν σε μια διαδικασία, αν τελικά γίνει η μεταμόσχευση, άνευ προηγουμένου και είναι ζήτημα αν θα αποφασίσουν να κάνουν ακόμη άλλο ένα παιδί. Δεν γνωρίζω αν έχουν άλλο ή άλλα.

Πρίν λοιπόν μας ζητήσετε τη συνδρομή μας, απευθυνόμενοι στα φιλάνθρωπα και φιλόθρησκα αισθήματα που όλοι έχουμε, θα ήταν προτιμότερο να ζητούσατε περισσότερες ιατρικές πληροφορίες. Και έπειτα, σταθμίζοντας με πνευματικά κριτήρια τα συν και τα πλην, και αφού δώσετε τις απαραίτητες πνευματικές συμβουλές στο νεαρό (υποθέτω) ζευγάρι, να προσφύγετε στην βοήθεια των αναγνωστών σας".


(*) Η είδηση και η φωτογραφία από το ιστολόγιο ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΟ ΒΗΜΑ, Τρίτη, 14 Ιούνιος 2011 15:44

Συμπληρωματικό Σχόλιο


Επειδή η λογική της σύγχρονης επιστήμης θέτει την αξία της ζωής στο ίδιο - ίσως κατώτερο - επίπεδο με την αξία του χρήματος, δεν είναι απίθανο οι ερευνητές και οι θεραπευτές να διευρύνουν τους ορίζοντες, στο σημείο ώστε να προτείνουν διάφορες λύσεις. Μια από αυτές είναι η τεχνητή γονιμοποίηση (επ΄αμοιβή) ενός προκατασκευασμένου ανεγκεφάλου κυήματος ή εν πάση περιπτώση, ενός για το οποίο θα ήταν ενδεδειγμένη η θεραπευτική διακοπή της κυήσεως κατά τον έβδομο ή όγδοο μήνα της εγκυμοσύνης με σκοπό τη διάσωση του πάσχοντος νεογνού.

Αυτά, για να μη μας κατηγορούν ότι είμαστε εχθροί της ζωής, επειδή θέτουμε σε πρώτη προτεραιότητα το συναίσθημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: