Powered By Blogger

Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Κυριακή 10 Ιουλίου 2011

Τοπικοί Συντονιστές Μεταμοσχεύσεων, οι νέες θέσεις εργασίας


http://aktines.blogspot.com/2011/07/blog-post_6972.html
"Έτη μεταμοσχεύσεων έχουν οριστεί το 2011 και το 2012 από το υπουργείο Υγείας, με στόχο την προώθηση της ενημέρωσης, ώστε να γίνει σε όλους συνείδηση τι σημαίνει μεταμόσχευση. Οι πολιτικές ενημέρωσης θα περάσουν μέσα από το εκπαιδευτικό σύστημα, την εκκλησία, την τοπική αυτοδιοίκηση, ανέφερε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος σε ειδική εκδήλωση με στόχο την ενημέρωση των τοπικών συντονιστών μεταμοσχεύσεων για τη διαδικασία λήψης και μεταμόσχευσης συμπαγών οργάνων."

Αυτό που παραλείπουν να μας πουν οι αρμόδιοι φορείς του Λοβέρδειου υπουργείου, είναι πόσες νέες θέσεις εργασίας θα προκύψουν με τη νέας έμπνευσης απασχόληση, η οποία φέρει τον τίτλο : Τοπικός Συντονιστής Μεταμοσχεύσεων.

Η καταπολέμηση των ναρκωτικών άνοιξε, ως γνωστόν, σωρεία νέων δραστηριοτήτων και πλήθος απασχολούνται στον τομέα αυτό.

Το ίδιο θα γίνει και με ό,τι αφορά στο ζήτημα των μεταμοσχεύσεων. Θα ανοίξουν νέα επαγγέλματα - ο τοπικός συντονιστής κάνει την αρχή - μεταξύ των οποίων θα είναι και εκείνο της δίωξης του παράνομου εμπορίου ή αυτό του κατηχούντος τον κακώς ενημερωνόμενο πολίτη.

Δεν γνωρίζω αν οι "κακώς" (για το Λοβέρδειο υπουργείο και τους λοιπούς φορείς) πληροφορούντες την κοινή γνώμη, θα ενταχθούν μέσα στα πλαίσια των δραστηριοτήτων των εντεταλμένων για την πάταξη της λαθρεμπορίας των οργάνων.

Πάντως, μέχρι στιγμής η πάταξη της λαθρεμπορίας του λόγου δεν διώκεται και ο φέρελπις υπουργός, προαναγγέλλει αισιόδοξα μηνύματα για το μέλλον των μεταμοσχεύσεων με τις νέες θέσεις εργασίας (τοπικοί μεταμοσχεύσεων συντονιστές) που θα προκύψουν σύντομα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: