Powered By Blogger

Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Σάββατο 17 Αυγούστου 2013

Χωρίς αποκωδικοποιητή

Γράφω σχόλια σε διάφορα ιστολόγια για άτομα ... με ειδικές ανάγκες, αν και τώρα αυτό το άλλαξαν και το λένε "με ειδικές ικανότητες". Φαίνεται όμως ότι αυτές τις "ειδικές ικανότητες" δεν τις διαθέτουν όσοι διαβάζουν αυτά που γράφω. Παράδειγμα, ένας παρατηρούσε ότι γράφω δυσνόητα, άλλος ακατανόητα και έτερος λυπόταν, διότι δεν είχε αποκωδικοποιητή προς διευκόλυνση της ανάγνωσης των σχολίων μου. Δεν έλειψαν και εκείνοι που χαριτολογώντας είπαν "τρία πουλάκια κάθονται" ... .

Θα απαντήσω λέγοντας : Αν είναι δυσνόητα, ακατανόητα και χρήζουν αποκωδικοποιητή αυτά τα οποία γράφω, είναι διότι ακατανόητα, δυσνόητα και αποκωδικοποιητής μας χρειάζεται, προκειμένου να καταλάβουμε τα θαύματα. Ή μήπως όχι;

Δεν ισχυρίζομαι ότι είναι θαυμαστά αυτά που γράφω. Μη γένοιτο, κάθε άλλο. Είναι για τα "μπάζα του διαδικτύου", όπως έχω γράψει. Αλλά δεν θα το κρύψω και θα το πω : Είναι τα θαύματα που παρακινούν τη γραφή μου. Αυτά με κάνουν, ώστε να ωθώ τη γραφίδα - κατά πάντα ατελέστατη - "ου δικαιωθήσεται ενώπιόν σου πας ζων" -  στην πορεία των θαυμάτων και των θαυμασίων του ενανθρωπήσαντος αγίου Τριαδικού Θεού. Το πανάγιον Πνεύμα είναι "πανταχού παρών και τα πάντα πληρών".

Είναι η μόνη απολογία που μπορώ να δώσω στους αγαπητούς αναγνώστες και επισκέπτες αυτή της ιστοσελίδας, ή όπου αλλού ενδεχομένως με συναντήσουν, χωρίς να έχουν τον απαραίτητο αποκωδικοποιητή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: