Powered By Blogger

Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Δευτέρα 19 Αυγούστου 2013

Πιστεύω στα μάγια, ή δέχομαι την βασκανία;

"Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι με τέτοιες αψυχολόγητες ενέργειες - σ.σ. του ξεματιάσματος - δίνουμε δικαιώματα στον διάβολο να επεμβαίνει στη ζωή μας", γράφει ο κ. Άνδραλης (*). Και λίγο πιο πάνω : "ο διάβολος δημιουργεί τη βασκανία, (σ.σ. με το μάτιασμα), ο διάβολος και τη διώχνει" - με το ξεμάτιασμα συμπληρώνουμε.

Τα ανωτέρω από "άρθρο επί άρθρου" σχετικό με την βασκανία και τις οδηγίες ξεματιάσματος από φιλόθρησκο (υποτίθεται) ιστολόγιο (**)

Και πώς να μη γίνεται αυτό, συνεχίζουμε, όταν οι ακατήχητοι πιστοί διδάσκονται να πιστεύουν στα μάγια. Το προσυπογράφει, άλλωστε, και η ιστοσελίδα, όθεν η αφορμή για το άρθρο του κ. Άνδραλη :

"Το αν πιάνουν οι ευχές (σ.σ. για το ξεμάτιασμα) αποτελεί προσωπική άποψη του καθενός και έχει να κάνει με την ΠΙΣΤΗ του (δικά μας τα Κεφαλαία), την κουλτούρα του και τον τρόπο που έχει μεγαλώσει".

Με άλλα λόγια δηλαδή πιστεύουμε και στην μαγεία! Άρα και στον διάβολο!! Τόση αφέλεια και τόση ακατανόητη θεολογία από βήμα υποτίθεται αγιορείτικο!!!

Αλλά, ρωτάμε εμείς, είναι το ίδιο πράγμα να λες "δέχομαι τη μαγεία" με το "πιστεύω στα μάγια"; Ποιος δίδαξε και ποιος κατήχησε τους πιστούς να χρησιμοποιούν με φειδώ και σωφροσύνη το ρήμα πιστεύω και τη λέξη πίστη; Τόσο μεγάλος ευτελισμός και κατάχρηση του ρήματος και της λέξης, δεν υπήρξε ποτέ.

Μήπως θα ήταν προτιμότερο, ρωτάμε και πάλι, ο κύριος Άνδραλης να μας έλεγε απλά ότι δεχόμαστε τον διάβολο, την βασκανία και τα άλλα διάφορα, αλλά "πιστεύουμε μόνο εις ένα θεό" και τα εξής;

Υστερόγραφο
Οι "Μαγικές ευχές ξεματιάσματος" δημοσιεύθηκαν επίσης σε Αντιαιρετικό (ιστολόγιο και) Εγκόλπιο με την επισήμανση : "Θα τις βρείτε (σ.σ. τις ευχές) στην ιστοσελίδα “Αγιορείτικο Βήμα” Όλη η αλήθεια με ένα κλικ… Περιττό να πούμε ότι αυτού του είδους οι “ευχές” είναι καθαρή μαγεία και ότι ευχή για βασκανία διαβάζει ΜΟΝΟ ο Ιερέας. Επειδή το ράσο δεν κάνει τον παπά…ΠΡΟΣΕΞΤΕ! 

Και συμπληρώνουμε, επειδή το ράσο δεν κάνει τον παπά, κατά τον ίδιο τρόπο και οι αντιαιρετικές οδηγίες διαφημίσεων - τύπου "ξεφορτώσου το λίπος από την περιοχή της κοιλιάς" - δεν κάνουν τα εγκόλπια, και μάλιστα τα αντιαιρετικά. Οπότε, μεγαλύτερη προσοχή αφελή αναγνώστη.

(*) http://aktines.blogspot.gr/2013/08/blog-post_655.html
(**) http://olympios1.blogspot.gr/2010/07/blog-post_01.html (σημ. παραπέμπει στο δεσμό :
http://www.agioritikovima.gr/site/index.php?option=com_content&view=article&id=451:2010-07-01-19-05-36&catid=99:news&Itemid=369 )

Δεν υπάρχουν σχόλια: