Powered By Blogger

Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Κυριακή 4 Αυγούστου 2013

Η εκ των άνω άρχουσα τάξη και η εκ των κάτω άναρχη αταξία

 Ένας οραματιστής της λαϊκής εξέγερσης έγραψε (*) :

Λοιπόν, για τους ανυποψίαστους μέχρι σήμερα με την Χ.Α., ο Μιχαλολιάκος είπε την αλήθεια.

Τι είπε; Ορίστε : "Δηλαδή εμείς πιστεύουμε στην επανάσταση εκ των άνω, δηλαδή, εννοώ μια άρχουσα ηγέτιδα τάξη η οποία θα εμπνέεται (από κάτι που ακόμη δεν έχει πλαστεί)". 

Είπε, συνεχίζει ο οραματιστής, αυτό που λέει το ΚΚΕ, ο ΣΥΡΙΖΑ, και όλη η Αριστερά, ότι η Χρυσή Αυγή είναι εκπρόσωπος της πιο σκληρής έκφανσης της άρχουσας τάξης, που καλείται να πρωταγωνιστήσει τώρα, που η άρχουσα τάξη φοβάται τον λαό. Που μετά τον συνεχή ξεζούμισμα του λαού από μεριάς της, τρέμει την ανατροπή της από αυτόν. Εσύ, αγανακτισμένε συντηρητικέ ψηφοφόρε, πόσες άρχουσες τάξεις αντέχεις ακόμα;

Εγώ λοιπόν, ο αγανακτισμένος συντηρητικός και μηδέποτε επισκεφθείς την κάλπη της απάτης, δεν αντέχω καμιά άρχουσα τάξη και ουδεμία υπερέχουσα βλακεία. Διότι υπάρχει μεγάλη βλακεία στους θεωρητικούς αναλυτές της μαρξιστικής - υπέρ του λαϊκού Κεφαλαίου - ιδεοληψίας. Ας μην κάνουμε όμως ανάλυση βάθους και ας αρκεστούμε σε μια απλή απορία σχετικά με την εκ των άνω επανάσταση από "μια άρχουσα τάξη" και την (εκ των κάτω) λαϊκή επανάσταση, την οποία οραματίζεται ο σχολιαστής και αναμεταδότης "αυτών που λέει το ΚΚΕ, ο Σύριζα και όλη η Αριστερά"

Η απορία είναι : Ποια η διαφορά ανάμεσα στην επανάσταση εκ των άνω και την επανάσταση εκ των κάτω; Αν αυτή εντοπίζεται στο ότι η των άνω επανάσταση είναι προερχόμενη από "μια άρχουσα τάξη", τότε, κατά λογική συνέπεια, δεν πρέπει η των κάτω (λαϊκή) επανάσταση, ή εξέγερση, να είναι προερχόμενη από "μια άναρχη - μάλλον - αταξία"; Είναι έτσι, ή μήπως στα ζητήματα αυτά η λογική πάει για περίπατο, κατά το κοινώς λεγόμενο;

Αλλά και κάτι ακόμη, που διαλάθει της προσοχής του οραματιστή. Οι επαναστάσεις δεν γίνονται όπως τις μάθαμε από τον κινηματογράφο. Η πείρα και η Ιστορία διδάσκει, αν δεν υπάρχουν ισχυρές πλάτες, που θα στηρίξουν τους επαναστάτες - είναι οι λεγόμενοι σπόνσορες - τίποτα δεν μπορεί να γίνει. Η λαϊκή επανάσταση εκ των κάτω τι είδους χορηγούς θα έχει; Με κατώτερες αρχές, με ανώτερες, ή θα είναι δίχως αρχές; Νομίζω, μετά από αυτά, καλό θα ήταν οι οραματιζόμενοι λαϊκούς αγώνες, αυτό-οργανώσεις και λοιπά δήθεν πηγαία λαϊκά κινήματα να αλλάξουν το πλευρό που κοιμούνται. Ή να ξυπνήσουν.

(*) http://anemosantistasis.blogspot.gr/2013/08/video.html

1 σχόλιο:

Σαλογραια η Ευαν.Παναγοπούλου-Κουτσούκου είπε...

Χριστοδουλίδη μου'

πολύ ενδιαφέρουσες οι αναρτήσεις σου,

αλλά, αδερφάκι, αμάννν!

Είναι Αύγουστος μήνας, εντάξει,
και γω τα βράδια σκεπάζομαι
με πάπλωμα χειμωνιάτικο,

αλλά..
ΔΕ ΦΟΡΙΕΤΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ Πουλόβερ,
πουλάκι μου!

Φωτογραφίσου με κάτι πιο ανάλαφρο!
;-)