Powered By Blogger

Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014

Περί των προρρήσεων συγχρόνων αγίων και άλλων περί δημοκρατίας αγωνιζομένων

H άγνωστη πρόρρηση του αγίου Πορφυρίου για τα επερχόμενα στην Ελλάδα

Αυτά που ακολουθούν από το ιστολόγιο Οίμος - Αθήνα
1)  http://oimos-athina.blogspot.gr/2014/12/blog-post_10.html
2)  http://oimos-athina.blogspot.gr/2014/11/h-h.html

Είπε ο Άγιος Πορφύριος: 
1. Θα γίνει κάποια Πολιτειακή Εκτροπή 
2 Η Πολιτειακή Εκτροπή θα έχει σαν συνέπεια μεγάλη κοινωνική αναστάτωση
3. Ταυτόχρονα με την κοινωνική αναστάτωση θα υπάρξει οικονομική ανέχεια και πείνα η οποία θα δημιουργήσει έκτροπα
4. Θα επέμβει ο στρατός για να αποκαταστήσει την τάξη και την ηρεμία στην χώρα. 
(Στο σημείο αυτό ο υποτακτικός του Αγίου και γέροντας του πατρός Π. διέκοψε τον Άγιο Πορφύριο δυσανασχετώντας. 
- Ωχ γέροντα πάλι χούντα θα έχουμε; Ο άγιος γέρων Πορφύριος όμως τον καθησύχασε: 
- Όχι, δεν θα γίνει χούντα, απλώς ο στρατός θα επιβάλλει την τάξη για να μην επικρατήσει αναρχία στην χώρα! 
5. Ο στρατός θα δώσει ειρηνικά την εξουσία σε πατριωτική Κυβέρνηση.

Σχόλιο κχ :
Έχω τη γνώμη ότι προρρήσεις, με αναφορές τύπου ...

"Αυτά είναι πουθενά γραμμένα; Και ο πατήρ Π. του απάντησε, "όχι δεν έχουν γραφτεί πουθενά, και εγώ δεν τα άκουσα ο ίδιος από τον Άγιο, μου τα μετέφερε ο γέροντάς μου στον οποίο τα είπε",

... δεν εξυπηρετούν την χειμαζόμενη πίστη και Εκκλησία, μάλιστα δε, όταν αγνούνται, ή όταν ουδόλως αναφέρονται, τα αίτια αυτής της συμφοράς. Τα οποία μπορεί να είναι πολλά, βασικά όμως είναι μόνο ένα : Η παραχάραξη της πίστεως.

Αναφορές όπως είναι η ανωτέρω ( : εγώ δεν το άκουσα, άλλος το άκουσε και μου το είπε ) μπορεί να αποβαίνουν χρήσιμες, ως προς την αιτιολόγηση ενός ακόμη συγχρόνου αγίου. Ο οποίος φερόμενος έξυπνα (;) "ζήτησε να πάρουν το μυστικό του τόπου, όπου είναι θαμμένος ο Άγιος, στον τάφο τους ! από εκείνους που κατ΄εντολήν του, έκαναν την ανακομιδή (σημ. κχ. μήπως εξυπακούεται και η ταφή;) του σκηνώματός του και το έθαψαν σε τόπο άγνωστο". Δηλαδή, έγινε η ανακομιδή (εκταφή) και ύστερα ακολούθησε και νέα ταφή ! Συγχωρέστε την άγνοια του γράφοντος, αλλά ερωτώ : Είναι αυτό έθος των Ορθοδόξων ; είναι Παράδοση Ορθόδοξη κάτι τέτοιο ; και αν ναι, πού αλλού αναφέρεται και πότε εγένετο ;
Μετά τιμής
κυπριανός χ
 

Υστερόγραφο συναφές, αλλά εκτός θέματος, αφού πρώτα διαβάσετε αυτό

 http://id-ont.blogspot.gr/2014/12/blog-post_10.html

Τι λέει με δυο λόγια ; Ότι οι εκτίοντες ποινή φυλακίσεως θα κυκλοφορούν ελεύθερα, με ένα ηλεκτρονικό βραχιολάκι παρακολούθησης, για να αποφεύγονται "παροράματα" τύπου Ξηρού και άλλων. Η δημοκρατία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων δεν έχει αδιέξοδα, ακόμη και για εκείνους που δεν τους δίνουν ουδεμία σημασία και κάνουν χρήση του δικαιώματος αυτοάμυνας. Παράδειγμα, όπως ο κατάδικος και απεργός πείνας Ν. Ρωμανός : επειδή τον λήστευαν οι Τράπεζες, πήρε το καλάσνικοφ και αμυνόμενος, τις λήστεψε. Αν είχαμε και κανένα άσχετο νεκρό, αυτός θα ήταν απλά "παράπλευρη απώλεια" του δικαιώματος αυτοάμυνας.

Σχόλιο κχ
  

Το βραχιολάκι της αλήθειας
Μετά από αυτό ( : ελεύθερος με βραχιολάκι παρακολούθησης ο κατάδικος-απεργός πείνας Ν. Ρωμανός) καθόλου απίθανο να ακολουθήσει ένας ακόμη "νόμος περί αγυρτείας και παραπλάνησης". Θα τον εισηγηθούν οι φιλόθρησκοι και φιλάνθρωποι νομοθέτες - κυβερνήτες, σε συνεργασία με την Διοικούσα Ιεραρχία της Εκκλησίας πάσης Ελλάδος. Θα έχει βάση, οπωσδήποτε, τα ανθρώπινα δικαιώματα και θα υποχρεώνει όλους τους ακολουθούντας το μοναχικό σχήμα - δεν είμαστε μόνο εμείς - να φορούν "το βραχιολάκι της αλήθειας". Θα μας βεβαιώνει δηλαδή αυτό, ότι έχουμε πραγματικούς Μοναχούς και όχι μοναχούς-μαϊμούδες. Παράδειγμα, όπως οι κατηγορούμενοι και διωκόμενοι Μοναχοί της Ι.Μ. Εσφιγμένου.

2 σχόλια:

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Ο χρήστης Romanos άφησε ένα νέο σχόλιο στην ανάρτηση "ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΝΑΝ! ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΑΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚ...":

Δεν γνωρίζουμε αν πρόκειται για νέα ταφή ή για τοποθέτηση του σκηνώματος σε τόπο άγνωστο στον κόσμο.Και δεν το γνωρίζουμε γιατί ακριβώς τα πνευματικά του τέκνα, τηρούν την παρακαταθήκη του Αγίου γέροντος και διατηρούν μυστικό το μέρος. Όσο για το "εγώ δεν τα άκουσα ο ίδιος από τον Άγιο, μου τα μετέφερε ο γέροντάς μου στον οποίο τα είπε" ΔΕΝ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑΤΙ Η ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΡΕΙΤΗ ΜΟΝΑΧΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΚΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΩΣ ΕΛΛΕΙΨΗ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑΣ...

Ο χρήστης Kyprianos Christodoulides άφησε ένα νέο σχόλιο στην ανάρτηση "ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΝΑΝ! ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΑΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚ...":

R : Και δεν γνωρίζουμε γιατί ακριβώς τα πνευματικά του τέκνα, τηρούν την παρακαταθήκη του Αγίου γέροντος και διατηρούν μυστικό το μέρος.

κχ : Ας μας απαντήσουν λοιπόν τι εκ των δυο : Ταφή έκαναν ή εναπόθεση σκηνώματος έγινε ; Από τα γραφέντα "άκουσα και μου είπε", δεν προκύπτει εναπόθεση σκηνώματος : "εκείνους που κατ΄εντολήν του, έκαναν την ανακομιδή του σκηνώματός του και το έθαψαν σε τόπο άγνωστο, με την παραγγελία του Αγίου Γέροντος να πάρουν το μυστικό, του τόπου όπου είναι θαμμένος ο Άγιος, στον τάφο τους". Κατά συνέπεια και κατά τη γνώμη μας, αυτονόητο είναι ΓΙΑΤΙ Η ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΡΕΙΤΗ ΜΟΝΑΧΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΚΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΩΣ ΕΛΛΕΙΨΗ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑΣ."

"1 Ἀγαπητοί, μὴ παντὶ πνεύματι πιστεύετε, ἀλλὰ δοκιμάζετε τὰ πνεύματα". Αν εμείς δοκιμάζουμε "πνεύμα έγγραπτον" και όχι "κρῖμα ἔγγραπτον", ταπεινά φρονούμε, ότι δεν διαπράττουμε μέγα ολίσθημα.

Μετά τιμής
κυπριανός χ

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Η ανάρτηση από το ιστολόγιο "Οίμος - Αθήνα" φιλοξενήθηκε και στο ιστολόγιο "Ξυπνήστε Ρε" http://ksipnistere.blogspot.gr/2014/11/blog-post_7691.html. Έγραψα τα ακόλουθα εκεί, τα εναποθέτω και εδώ. Οι λόγοι παρέχονται κατωτέρω, διαβάστε :

Ούτως ή άλλως το "πρώτο ελεύθερο και δημοκρατικό μπλογκ της χώρας" έχει πάψει προ καιρού να δημοσιεύει άρθρα ή σχόλια του γράφοντος", οπότε δεν χρειάζεται να γράψω κάτι άλλο εκτός από αυτό ενός σχολιαστή : "μου ειπανε, μας ειπε, θα σας τα πω τωρα ετσι, γιουβέτσι κτλ. ειμαστε σοβαροι ;".

Το "πρώτο ελεύθερο και δημοκρατικό μπλογκ της χώρας" θα μου απαντήσει, ίσως, ότι έκανε αναδημοσίευση και ... " δια τα περαιτέρω, σχόλια και λοιπά, απευθυνθείτε στο ιστολόγιο ΟΙΜΟΣ-ΑΘΗΝΑ ". Φυσικά, δεν περιμένω να γίνει δημοσίευση αυτών που γράφω. Αν η ελευθερία και η δημοκρατικότητα τους υποχρεώσει να κάνουν έστω και μια υπέρβαση, ας δουν τα υπόλοιπα εδώ : http://kyprianoscy.blogspot.gr/2014/12/blog-post_10.html