Powered By Blogger

Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014

Το θράσος της πνευματικής τύφλωσης


κχ : Επειδή τα θρησκευτικά (θεολογικά) Γράμματα διαβάζονται και νοούνται, όταν υπάρχει προαίρεση γνώσεως προς επίγνωση της αλήθειας του Θεού, θα απαντήσω στο δημοσίευμα αυτό χρησιμοποιώντας τη νοηματική ανάγνωσης του κυρίου, που έγραψε τα επί της φωτογραφίας βλεπόμενα  Η νοηματική του δεν διαφέρει σε τίποτα από τη νοηματική ανάγνωσης περιοδικών τύπου celebrities - "Ρομάντσου" και "Θησαυρού", δια τα καθ΄ ημάς παλαιότερα.

Έχουμε λοιπόν και λέμε. Αν ο διάβολος έχει την εξουσία και το δικαίωμα να εξαπατά τους ανθρώπους, κάνοντάς τους να λατρεύουν ψευτοθεούς, γιατί δεν έχει το δικαίωμα αυτό και ο άγιος Θεός, ώστε να εξαπατήσει τον διάβολο ; Και τούτο, προκειμένου να σωθούν οι άνθρωποι από τις έξυπνες μεθοδείες του διαβόλου. Συγκρινόμενες οι έξυπνες αυτές μεθοδείες απάτης του Εωσφόρου με την σοφία του αγίου Θεού, αποδεικνύονται βλακωδέστατες. Καθιστούν ηλίθιους όσους τις ασπάζονται.

Απόδειξη, το δόλωμα - εξαπάτηση, αν προτιμά ο συντάκτης του φωτογραφικού σημειώματος και οι ομοϊδεάτες των Like, που έφαγε με την θεία Ενανθρώπηση. Νόμισε ότι θανάτωσε άνθρωπο. Δεν μπορούσε να φανταστεί, του ήταν αδιανόητο, ότι η υπόσταση του Χριστού Ιησού και Θεού ημών, ήταν θεία και ανθρώπινη. Άνθρωπο θανάτωσε, παγγενή τον Αδάμ συνανέστησε Κύριος : "Βροτοκτόνον, ἀλλ᾿ οὐ θεοκτόνον, ἔφυ τὸ πταῖσμα τοῦ Ἀδάμ". Καιρός, νομίζω, είναι να καταλάβουν οι βροτοκτόνοι ερμηνευτές των αγίων Γραμμάτων, ότι μάταια προσπαθούν να γίνουν και θεοκτόνοι. Τουλάχιστον, ας το αντιληφθούν μερικοί από αυτούς.

Υστερόγραφο
Δεν είναι δικό μου. Έρχεται από τον μακρινό Καναδά, το υπογράφει ο Διαχειριστής του ιστολογίου Ορθόδοξη Φωνή - Orthodox Voice  και είναι :

"Προσεύχῃ, καὶ φόβητρα, θρόμβοι αιμάτων, Χριστέ, προσώπου, παραιτούμενος δήθεν θάνατον, ἐχθρὸν ἐν τούτοις φενακίζων." . Τον ευχαριστώ θερμά, κυπριανός χ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: