Powered By Blogger

Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Πέμπτη 25 Δεκεμβρίου 2014

Και πάλι για τον "Ιουδαιοχριστιανισμό"

 Kyprianos Christodoulides : " Όταν χιλιάδες χρόνια πριν απ' τους Εβραίους σου, οι Έλληνες φιλοσοφούσαν, ανακάλυπταν πλανητικά συστήματα και μιλούσαν για παράλληλα σύμπαντα", όπως γράφεις κ. Βαρελά, τότε ανακάλυπταν και τις (ας πούμε) μαύρες τρύπες του Σύμπαντος, γράφω κι εγώ. Τους ερχόταν κάπως παράξενο αυτό, αλλά καθώς έπαιρνε στροφές το μυαλό τους, σκέπασαν τις τρύπες αυτές με ένα βωμό. Πάνω του έγραψαν "τω αγνώστω Θεώ" και ησύχασαν.

Μιχάλης Βαρελάς : Πρόσεχε τις μαύρες τρύπες μην πέσεις μέσα και χάσεις τον παράδεισο που σου τάξανε.... Τι σου λέω εγώ και τι απαντάς εσύ βρε ταλαίπωρε Καλόγερε; Η ερώτηση είναι απλή και έχει σκοπό να απαντήσεις εσύ μόνος σου στον εαυτό σου. Στο ξανα λέω λοιπόν για να μην πετάς συνέχεια την μπάλα στην εξέδρα: Όσα υποτίθεται ότι έχει ανακαλύψει η επιστήμη του 20ου και του 21ου Αιώνα, είναι νέες ανακαλύψεις, η είναι ανακαλύψεις των προγόνων μου; Γιατί όλοι στρέφονται στην nasa αλλά κανένας δεν μιλάει για τον Αρίσταρχο; Γιατί όλοι οι πλανήτες και οι αστερισμοί ορίζονται από Ελληνικά ονόματα; Ποιοι μίλησαν πρώτοι για τα παράλληλα σύμπαντα, την συμπαντική αρμονία κι όλα αυτά τα επιστημονικά που δεν ξέρουν η δεν έχουν ανακαλύψει οι σημερινοί επιστήμονες ακόμα; ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΤΙΜΙΟΣ, η απάντηση σου θα είναι ότι: ''Οι Έλληνες γνώριζαν πολλά περισσότερα απ' όσα γνωρίζουμε, και ήταν χιλιάδες χρόνια μπροστά από το σήμερα''. ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΧΟΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΠΟΥ ΕΧΩ ΜΙΛΗΣΕΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ. Και η επόμενη ερώτηση είναι η εξής: Αυτοί που γνώριζαν τα πάντα, ήταν δυνατόν να μην έχουν γνώσεις περί Θεουργίας, Ιερουργίας κτλ.; Άσε τις μαύρες τρύπες και τις αοριστίες και απάντα καθαρά.

Kyprianos Christodoulides : Τι να σου απαντήσω κύριε Βαρελά ! Ό,τι και να γράψω μου λες πως γράφω άλλα αντ΄ άλλων. Αλλα αφού επιμένεις, άκουσε. Αν οι δικοί μας τα ήξεραν όλα και οι άλλοι απλώς μας αντέγραψαν, και μας αντιγράφουν, τότε δεν μας φθάνει ότι σκοτώσαμε τον Σωκράτη, πήγαμε και κάναμε κάτι χειρότερο. Σκοτώσαμε - αφού οι άλλοι μας αντέγραψαν - και τον Χριστό ! Αν εσύ επωμίζεσαι τη θανατική καταδίκη του Σωκράτη, φορτώσου λοιπόν και την καταδίκη του Χριστού. Οι άλλοι δεν φταίνε, μας αντέγραψαν. Εγώ πάντως δυο θανατικά αθώων δεν βάζω στην πλάτη μου. Και αυτό, όχι επειδή κάποιοι μου τάξανε τον Παράδεισο, όπως σας μάθανε να λέτε.

Αν εσύ αυτό το λες "πάσα στην εξέδρα", εγώ τι να πω ; Είδες να αμφισβητώ πουθενά τις κοσμολογικές γνώσεις των προγόνων μας ; Προσπαθώ να τις πάω παραπάνω κι εσύ μου γράφεις για τη μπάλα στην εξέδρα. Δεν έχω τίποτα άλλο να πω.

Μιχάλης Βαρελάς : Ο Σωκράτης καταδικάστηκε από μια πλεκτάνη που είχε άλλα αίτια, θα σου πρότεινα να διαβάσεις την "Απολογία του Σωκράτους'' όπως το έχω προτείνει και σε άλλους χριστιανούς οι οποίοι κατάλαβαν πάρα πολλά. Θύμα πλεκτάνης ήταν, διότι ποτέ δεν έπαψε αυτός ο τόπος να βγάζει εφιάλτες. Άλλο όμως η καταδίκη του Σωκράτη, δίκαιη η άδικη, και εντελώς άλλο η καταδίκη ενός ανθρώπου που κατα γενική ομολογία ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΠΟΤΕ, αφού άλλωστε δεν υπάρχουν ούτε αποδείξεις των ιστορικών - χρονογράφων της εποχής του, ούτε κάποιο ιδιόχειρο σύγγραμα του, παρ' ότι μας παρουσιάζεται σαν μορφωμένος που διάβαζε από τα 14 του. Σε όλα αυτά, πρόσθεσε οτι οι Έλληνες δεν ευθύνονται για καμία δολοφονία κανενός (Δήθεν) μεσσία, ούτε του Γιεσούα φυσικά. Γι' αυτό άσε τα "θανατικά'' τώρα, μετανόησε για να ξεπληρώσεις το προπατορικό ΣΟΥ (όχι το δικό μου γιατί έχω άλλους προπάτορες) αμάρτημα, κι άσε, μην κουβαλάς άλλες αμαρτίες, θα βαρύνεις πολύ. Και κάτι άλλο κύριε Χριστοδουλίδη, μην λέτε τους προγόνους μας, δεν έχουμε τους ίδιους. Οι πρόγονοί μου, προέρχονται απο τον Δευκαλίωνα και τον γιό του τον Έλλην. Οι δικοί σας προέρχονται από τον Νώε, και τους συν αυτό παρατρεχάμενους ερημίτες. Απ' την ζεύξη του τράγου και του ελαφιού, προκύπτει ο τραγέλαφος, κι εγώ θέλω να είμαι γνήσιος σε όλα μου τα πρότυπα, δίχως προσμίξεις, αιμομιξίες κι οτιδήποτε άλλο θα με κάνει να χάσω τις ρίζες μου.

Kyprianos Christodoulides : Με την απολογία του Σωκράτη μεγάλωσα κύριε Βαρελά. Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως αυτό που γράφουμε, είναι κάτι σαν τις γλάστρες, που μαζεύονται στα διάφορα τηλεοπτικά talk show. Επομένως, επειδή δεν είμαι γλάστρα και επειδή αυτά που γράφετε απαιτούν χρόνο και έκταση, μου είναι αδύνατο, ένα προς ένα, να απαντήσω. Θα σταθώ μόνο σε ό,τι κατά την κρίση μου θεωρώ σημαντικότερο, αν και κινδυνεύω να μου καταλογίσετε πάλι "την μπάλα στην εξέδρα".

Σας λέω ότι είμαι γενικά αντίθετος με κοσμοθεωρίες που καταλήγουν σε -ισμούς, συμπεριλαμβανομένου και του Χριστιανισμού. Προτιμώ να χρησιμοποιώ περιφραστικό λόγο και όχι τη συντομογραφία με κατάληξη "-ισμός". Έτσι, για τον Ελληνοχριστιανισμό, θα έγραφα : Η Χριστιανοσύνη με τον ελληνικό λόγο και αν μου ζητούσαν θα γινόμουν σαφέστερος ως προς το "Χριστιανοσύνη". Την οποία η Διοικούσα την Εκκλησία Ιεραρχία έχει σακατέψει.

Αυτά και φτάνουν, αφού απαραιτήτως σημειώσω ότι η αναφορά των εκκλησιαστικών πατέρων σε Έλληνες, δεν δηλώνει φυλετική καταγωγή. Δηλώνει τα τότε γνωστά και υπάρχοντα έθνη και οπωσδήποτε, με σαφή διάκριση μεταξύ Ιουδαίων και Ελλήνων, δηλαδή εθνικών. Ότι η σημερινή ηγεσία της Εκκλησίας κηρύσσει τα ανήκουστα   ( : άγιον Κοράνιο, κοινοί προπάτορες με τους Εβραίους, όλες οι θρησκείες δρόμοι για τον ένα θεό) είναι διότι έχει χάσει αυτό, που λέμε "μπούσουλας". Βρίσκεται σε αίρεση και τούτο σημαίνει υποστροφή της στα αρχαϊκά ιουδαϊκά πρότυπα, τα εντελώς ξένα της Χριστιανοσύνης κατά τον ελληνικό λόγο και Λόγο. Κατά μια άποψη, λοιπόν, δεν έχετε άδικο. Στραβά μάθατε τη Χριστιανοσύνη και το μόνο που σας απέμεινε, είναι η στροφή σας στους προγόνους. Κάνετε δηλαδή το ίδιο, που κάνει η Ιεραρχία της Εκκλησίας. Αυτοί στα ιουδαϊκά πρότυπα, εσείς στους προγόνους.

Υπάρχει όμως και κάτι που δεν πρέπει να παραλείψω. Είναι το σχετικό με τους προγόνους σας. Λέτε ότι προερχόσαστε από τον Δευκαλίωνα και το γυιό του Έλληνα. Όπως δε γράφει ο κ. Καλόπουλες και δάσκαλός σας : « Από δε τον Έλληνα και την νύμφη Ορσηίδα εγεννήθη ο Δώρος. Ο Ξούθος και ο Αίολος. Ο ίδιος δε ο Έλληνας, αυτούς που πρωτύτερα ωνομάζοντο Γραικοί, Έλληνες τους ωνόμασε, εμοίρασε δε την χώρα στα παιδιά του, και ο μεν Ξούθος επήρε την Πελοπόννησο και από την κόρη του Ερεχθέως γέννησε τον Αχαιό και τον Ίωνα, από τους οποίους ωνομάσθηκαν οι Αχαιοί και Ίωνες. Ο δε Δώρος έλαβε την έξω της Πελοποννήσου χώραν και τους κατοίκους της ωνόμασε από τον εαυτό του Δωριείς. Ο δε Αίολος που ήταν βασιλεύς στα μέρη της Θεσσαλίας, ωνόμασε τους κατοίκους της Αιολείς». Απολλόδωρου Μυθολογία 1.49.5-13.

Λαμπρά ! Διαβάστε όμως και αυτό : "5 Καὶ τοῦτο τὸ ἀντίγραφον τῶν ἐπιστολῶν ὧν ἔγραψεν ᾿Ιωνάθαν τοῖς Σπαρτιάταις· 6 «᾿Ιωνάθαν ἀρχιερεὺς καὶ ἡ γερουσία τοῦ ἔθνους καὶ οἱ ἱερεῖς καὶ ὁ λοιπὸς δῆμος τῶν ᾿Ιουδαίων Σπαρτιάταις τοῖς ἀδελφοῖς χαίρειν. 7 ἔτι πρότερον ἀπεστάλησαν ἐπιστολαὶ πρὸς ᾿Ονίαν τὸν ἀρχιερέα παρὰ Δαρείου τοῦ βασιλεύοντος ἐν ὑμῖν ὅτι ἐστὲ ἀδελφοὶ ἡμῶν, ὡς τὸ ἀντίγραφον ὑπόκειται.» ... 19 Καὶ τοῦτο τὸ ἀντίγραφον τῶν ἐπιστολῶν, ὧν ἀπέστειλαν ᾿Ονίᾳ· 20 «῎Αρειος βασιλεὺς Σπαρτιατῶν ᾿Ονίᾳ ἱερεῖ μεγάλῳ χαίρειν. 21 εὑρέθη ἐν γραφῇ περί τε τῶν Σπαρτιατῶν καὶ ᾿Ιουδαίων, ὅτι εἰσὶν ἀδελφοὶ καὶ ὅτι εἰσὶν ἐκ γένους ῾Αβραάμ.» ".

Το παρατιθέμενο στη φωτογραφία δίνει την πηγή, είναι από τον Ιώσηπο, έργο του "Ιουδαϊκή Αρχαιολογία", γράφτηκε περί το 94 μ.Χ. και βρίσκεται στην ιστοσελίδα "Το Μώλυ" με υστερόγραφο το εξής : "Δεν υπάρχει ίχνος επιβεβαίωσης του όλου ισχυρισμού των Ιουδαίων σε ελληνικές πηγές". Το δικό μου είναι από τη Μετάφραση των Ο΄.

Για πείτε μας λοιπόν αν είναι οι Λακεδαιμόνιοι, του Έλληνα και της νύμφης Ορσηΐδας, αδέλφια με τους Ιουδαίους ; Η απάντηση είναι όχι γιατί δεν επιβεβαιώνεται από ελληνικές πηγές. Δεν δεχόσαστε δηλαδή τον Ιώσηπο. Αλλού όμως τον δεχόσαστε πλήρως, προκειμένου να στηρίξετε τα δήθεν αντικειμενικά, ιστορικά και επιστημονικά, επιχειρήματα περί ανύπαρκτου Ιησού. Οι Πράξεις των Αποστόλων γραμμένες από τον εθνικό Ευαγγελιστή Λουκά, όπως και το Ευαγγέλιο, δεν είναι για σας αντικειμενικά και ιστορικά. Προσθέτω, η συγγραφή των Πράξεων και του Ευαγγελίου τοποθετείται περί το 70 μ.Χ. Με δυο λόγια λοιπόν, όπου θέλετε επικαλείσθε τα επιστημονικά και τα αντικειμενικά της Ιστορίας και όπου δεν θέλετε τα απορρίπτετε. Αυτή είναι η αλήθεια σας, οι αλήθειες σας.
Αν οι Εβραίοι είναι αδέλφια με τους Έλληνες ή όχι ποσώς με ενδιαφέρει. Όπως " 6 ἐν γὰρ Χριστῷ ᾿Ιησοῦ οὔτε περιτομή τι ἰσχύει οὔτε ἀκροβυστία, ἀλλὰ πίστις δι' ἀγάπης ἐνεργουμένη", το αυτό μπορούμε να πούμε για την κληρονομικότητα, τα γονίδια και το DNA. Ο Ησαύ με τον Ιακώβ ήταν αδέλφια, όπως ο Κάϊν με τον Άβελ, αλλά ... . Δεν χρειάζονται περισσότερα.

Επιμύθιο
Μ.Καλόπουλος :«Τελικά, η αλήθεια της ελληνικής δήλωσης : "αρχή σοφίας ονομάτων επίσκεψης", είναι αδιαμφισβήτητη. Κάποτε έγραψα πως: "όπου λείπουν λέξεις, λείπουν σκέψεις" ». 

κυπριανός Χ : Πραγματικά, και οι σκέψεις λείπουν, λείπει όμως και η επίσκεψις των ονομάτων. Επειδή απουσιάζει η επίσκεψη του Ονόματος των ονομάτων, η φανέρωση του Ονόματος των ονομάτων ( : "6 ᾿Εφανέρωσά σου τὸ ὄνομα τοῖς ἀνθρώποις οὓς δέδωκάς μοι ἐκ τοῦ κόσμου. σοὶ ἦσαν καὶ ἐμοὶ αὐτοὺς δέδωκας, καὶ τὸν λόγον σου τετηρήκασι", Ιν. ιζ΄). Αν δεν γνωρίζεις το Όνομα των ονομάτων, το όνομα εκείνου που δίνει τα ονόματα, τότε τι να την κάνεις τη σοφία της φιλολογικής (ετυμολογικής) ανάλυσης των ονομάτων ; Τι είδους σοφία παρέχει αυτή η επίσκεψη, η οποία κάτω από διαφορετικές συνθήκες αποβαίνει όντως χρήσιμη και απαραίτητη ; Αλλά και η επίσκεψη τι λογής είναι ; Μόνο γραμματολογική ; Η ετυμολογία των λέξεων μας ενδιαφέρει περισσότερο από την αλήθεια του λόγου, την ενυπόστατη αλήθεια του Λόγου ;

7 σχόλια:

Bellou είπε...

Aυτό που παραθέτετε,eίναι από το Μακκαβαίων Α',κεφ. ΙΒ'.Το επαναλαμβάνω εδώ :
"5 Καὶ τοῦτο τὸ ἀντίγραφον τῶν ἐπιστολῶν ὧν ἔγραψεν ᾿Ιωνάθαν τοῖς Σπαρτιάταις· 6 «᾿Ιωνάθαν ἀρχιερεὺς καὶ ἡ γερουσία τοῦ ἔθνους καὶ οἱ ἱερεῖς καὶ ὁ λοιπὸς δῆμος τῶν ᾿Ιουδαίων Σπαρτιάταις τοῖς ἀδελφοῖς χαίρειν. 7 ἔτι πρότερον ἀπεστάλησαν ἐπιστολαὶ πρὸς ᾿Ονίαν τὸν ἀρχιερέα παρὰ Δαρείου τοῦ βασιλεύοντος ἐν ὑμῖν ὅτι ἐστὲ ἀδελφοὶ ἡμῶν, ὡς τὸ ἀντίγραφον ὑπόκειται.» ... 19 Καὶ τοῦτο τὸ ἀντίγραφον τῶν ἐπιστολῶν, ὧν ἀπέστειλαν ᾿Ονίᾳ· 20 «῎Αρειος βασιλεὺς Σπαρτιατῶν ᾿Ονίᾳ ἱερεῖ μεγάλῳ χαίρειν. 21 εὑρέθη ἐν γραφῇ περί τε τῶν Σπαρτιατῶν καὶ ᾿Ιουδαίων, ὅτι εἰσὶν ἀδελφοὶ καὶ ὅτι εἰσὶν ἐκ γένους ῾Αβραάμ...» ".

Bellou είπε...

HEBREW IS GREEK ---Joseph Yahuda---part1,part2 :

http://www.scribd.com/doc/2409454/Pages-from-Joseph-Yahuda-Hebrew-is-Greek-part1

http://www.scribd.com/doc/2409566/Pages-from-Joseph-Yahuda-Hebrew-is-Greek-part2

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Αντί άλλης απαντήσεως : ... Αν οι Εβραίοι είναι αδέλφια με τους Έλληνες ή όχι ποσώς με ενδιαφέρει. Όπως " 6 ἐν γὰρ Χριστῷ ᾿Ιησοῦ οὔτε περιτομή τι ἰσχύει οὔτε ἀκροβυστία, ἀλλὰ πίστις δι' ἀγάπης ἐνεργουμένη", το αυτό μπορούμε να πούμε για την κληρονομικότητα, τα γονίδια και το DNA. Ο Ησαύ με τον Ιακώβ ήταν αδέλφια, όπως ο Κάϊν με τον Άβελ, αλλά ...

Σημασία δεν έχουν τα γονίδια, σημασία έχει ο λόγος ο ελληνικός, τον οποίο ο Ευαγγελιστής Ιωάννης φέρεται γράφων Λόγος. Τούτο αποτελεί προέκταση του "1 Ἐν ἀρχῇ ἐποίησεν ὁ Θεὸς ... 3 καὶ εἶπεν ὁ Θεός·". Συνοπτικά : ἐποίησεν, καὶ εἶπεν, διότι "1 Ἐν ἀρχῇ ἦν ὁ Λόγος, καὶ ὁ Λόγος ἦν πρὸς τὸν Θεόν, καὶ Θεὸς ἦν ὁ Λόγος.". Εσύ μπορεί να το καταλάβεις. Δεν ξέρω τι γίνεται με τον Joseph Yahuda, LL.B, τον Professor Saul Levin και άλλους.

Bellou είπε...

Ενα σημείο-κατάλοιπο σιωνιστικό στην Καινή Διαθήκη :
................................................................................
«· οὐκ ἀπεστάλην εἰ μὴ εἰς τὰ πρόβατα τὰ ἀπολωλότα οἴκου ᾿Ισραήλ.» [Ματθ.15.24]

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Ο σιωνισμός δεν προηγείται της Καινής Διαθήκης. Έπεται και προσπαθεί να την φέρει στα μέτρα του.

Bellou είπε...

Mια ανάρτησή μου στις 31 Δεκεμβρίου 2014 Αναρτηθηκε στις 1:30 μ.μ.
http://www.press-gr.com/2014/12/blog-post_8194.html
.................................................................................................................
«Θρησκεία με πιο πολλούς πιστούς από τον Βουδισμό και τον Χριστιανισμό»

Γράφει η Ερατώ Μπέλλου.

Η θρησκευτική μου πίστη συμπυκνώνεται ως εξής,και σε 5 στίχους,το θέτω εντός αγκυλών :
[1.Πιστεύω εις ένα Θεόν παντοκράτορα, ποιητήν του παντός·
2 πάντων των ανθρώπων πατέρα-μητέρα,
3 εμφυτεύοντα αυτοίς εκ γενετής τον ηθικόν νόμον,
4 και αυτών δίκαιον μετά θάνατον κριτήν και τιμωρόν,
5 και εν τέλει αποκαταστάτην εις ζωήν αιώνιον,τελειωμένης και περατωμένης διά της θεοενσωματώσεως].
Εχω την πεποίθηση ότι το ανωτέρω κατά βάθος ,υποσυνείδητα,εκφράζει 5 δισεκατομμύριους άνθρωπους, πιο πολύ και απ' τη θρησκεία που έχουν...και ότι έτσι τελικά,ουσιαστικά,αλλά σε λανθάνουσα κατάσταση, η θρησκεία με τους πιο πολλούς πιστούς δεν είναι ο βουδισμός,ο χριστιανισμός,αλλά η θρησκεία της αποδοχής του ανωτέρω...
H θρησκεία αυτή είναι η ύστερη αρχαία ελληνική μονοθεϊστική θεολογία,θρησκεία,ιδίως της περιόδου από το 50 έως το 550,και της Γαλλικής Δημοκρατίας του 1794,του Ροβεσπιέρου.Και το 550 και το 1794 καταπολεμήθηκε αγρίως,άκρως βιαίως,για να την εξαφανίσουν.Ομως σήμερα η ανθρωπότητα είναι ώριμη να τη δεχτεί μαζικά,(5 δισ.).Η θρησκεία αυτή απορρίπτει το δόγμα «ο Θεός έδωσε τον ηθικό νόμο στο όρος Σινά,στον Μωυσή,στους Εβραίους,με την εντολή να τον δώσουν σε όλους τους άλλους λαούς και σ' όλα τ'άλλα έθνη», που και το θεωρεί ρατσιστικό.Επίσης θεωρεί ότι χρονικώς η Κόλασις είναι πεπερασμένη και όχι άπειρος.

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Αν, κυρία Μπέλλου, αυτή την πίστη προτιμάτε σε μένα δεν πέφτει κανένας λόγος. Δικαίωμά σας και δικαίωμα του καθενός να έχει οποιαδήποτε πίστη θέλει, εκτός από εκείνη που διατυπώθηκε στο Σύμβολο Νικαίας-Κων/πολης και η οποία είναι του γράφοντος.