Powered By Blogger

Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2014

Ἀπό μέν τῆς ἀληθείας τήν ἀκοήν ἀποστρέψουσιν, ἐπί δέ τούς μύθους ἐκτραπήσονται. Δέν έχουμε ανάγκη από Μεσσίες.



3 Ἔσται γὰρ καιρὸς ὅτε τῆς ὑγιαινούσης διδασκαλίας οὐκ ἀνέξονται, ἀλλὰ κατὰ τὰς ἐπιθυμίας τὰς ἰδίας ἑαυτοῖς ἐπισωρεύσουσιν διδασκάλους, κνηθόμενοι τὴν ἀκοήν· 4 καὶ ἀπὸ μὲν τῆς ἀληθείας τὴν ἀκοὴν ἀποστρέψουσιν, ἐπὶ δὲ τοὺς μύθους ἐκτραπήσονται.

Kyprianos Christodoulides Ο Σωκράτης πήρε με το χέρι του το κώνειο και το ήπιε, αν και οι έξυπνοι πρόγονοι, παρείχαν στο θανατοποινίτη τη δυνατότητα διαφυγής : Θέλεις φεύγεις, θέλεις πίνεις με το χέρι σου το κώνειο. Εμείς είμαστε αθώοι του αίματος του δικαίου τούτου ! Ιδού η πονηρία. Ο Χριστός και Κύριος δια δόλου - και επί χρήμασι - συνελήφθη και με ψευδορκία καταδικάστηκε σε σταυρικό θάνατο. Άλλοι τον σταύρωσαν, δεν αυτοσταυρώθηκε. Καταλάβατε κυρία Δήμητρα Λιάτσα τη διαφορά ;

Thanasis T. Papasimakopoulos το τραγικό είναι πως πριν και μετά Χριστόν δεκάδες χιλιάδες σταυρώθηκαν !

Kyprianos Christodoulides Για τους άλλους δεν βρέθηκε κανείς να γράψει κάτι. Γιατί ? Και ακόμη, ξέρετε πολλούς να δέχονται να τους φάνε τα λιοντάρια, να υφίστανται του κόσμου τα βασανιστήρια και πολλά ακόμη, για την πίστη σε κάτι ανύπαρκτο ? Σε άνθρωπο που δεν υπήρξε ποτέ ? Ο Απ. Παύλος για παράδειγμα . Ποιος θα δεχόταν να σταυρωθεί για ένα ψέμα ? Ή θα μου απαντήσετε ότι γι΄ αυτά δεν υπάρχουν αντικειμενικά ιστορικά ευρήματα και πώς άλλοι ήταν οι λόγοι που μαρτύρησαν οι Μάρτυρες ;

Renovatious Animortus Φυσικά και γράφτηκαν πολλά και για άλλες ηλιακές θεότητες.. Όπως και γράφηκαν για όλους τους μεγάλους Αντάρτες εχθρους της Ρώμης όπως π.χ. ο Σπάρτακος.. Αρκεί κάποιος να έχει όρεξη να διαβάζει για να πάψει να αναρωτιέται.. Όσο για τα βασανιστήρια και τους λάκους λεόντων μόνο στην φαντασία των χριστιανών υπάρχουν.. καμια ιστορικη αναφορά.. Ο Ρωμαικός κώδικας είναι ξεκάθαρος.. Οι Ρωμαίοι εγκληματίες του Ρωμαικου Ποινικού Κώδικα αποκεφαλίζονταν κι οι υπόλοιποι μαστιγώνονταν και σταυρώνονταν.. Κι οι Ρωμαίοι ήταν ιδιαίτερα φανατικοί στην τήρηση των νόμων τους.. Άλλα κι έτσι να είναι που δεν είναι, έχουμε επίσης ανθρώπους που βασανίζονταν εως θανάτου για την πίστη τους πολλούς.. Από τους Μαρξιστές για τις πολιτικές ιδέες τους, ινδιάνους που οικειοθελώς βασανίζονταν και θανατώνονταν για τους θεούς τους μέχρι τους αντιστασιακούς που υπέφεραν αφόρητα βασανιστήρια από τους Ναζιστές δίχως να προδώσουν την πατρίδα τους.. Είναι ζήτημα ισχύρης θέλησης κι ο άνθρωπος μπορεί και τον πόνο να υπομένει και την αγωνία του θανάτου... "Θεός είναι ο Νους..." ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ

Dimitrios Konstantinides Κύριε Renovatious Animortus, Ο ΝΟΥΣ ΓΕΝΝΗΣΕ ΤΟΥΣ ΘΕΟΥΣ, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΜΦΙΒΟΛΙΑ. ΑΡΧΙΖΩ ΝΑ ΥΠΟΨΙΑΖΟΜΑΙ,ΟΜΩΣ, ΜΗΠΩΣ Ο κ. Kyprianos Christodoulides, ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΩΠΟ ΒΑΛΤΟ ΑΠΟ ΤΟΝ κ. ΚΑΛΟΠΟΥΛΟ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΤΕ ΑΝΤΙΛΟΓΟΣ. ΓΙΑΤΙ ΟΠΟΙΟ ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙ Ο κ. ΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑ ΒΡΙΣΚΩ ΠΑΝΤΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ. ΤΕΛΙΚΑ κ. Kyprianos Christodoulides ΘΑ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΤΕ ΤΗΝ ΤΑΥΤΟΤΗΑΤΑ ΣΑΣ. ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΚΡΥΒΟΜΑΣΤΕ, ΠΑΡ' ΟΤΙ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΜΕ ΝΑ "ΑΦΟΡΙΣΤΟΥΜΕ";

Kyprianos Christodoulides Για την ταυτότητά μου να απευθυνθείτε στον συνεργάτη μου κ. Καλόπουλο. Και κάτι που θα πρέπει να λάβει υπόψη του ο τελευταίος. Και αυτό είναι να δει, πού οδηγεί η αρρωστημένη φαντασία τους αναγνώστες του. Οι άνθρωποι αυτοί νοσούν βαρύτατα κατά τον νουν και κατά τον θεό τους : θεός ο νούς !!!! και ο θεός τους τον θέλει και με θέλει συνεργάτες. Σε λίγο μας βλέπω να είμαστε υπάλληλοι του γνωστού σε όλους George Soros και των Εβραίων. Αυτό θα πουν. Και καλά για μένα, τι γίνεται όμως με τον κ. Καλόπουλο ;;;;

Dimitrios Konstantinides ΤΟ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΑΠΟΨΗ κ.Kyprianos Christodoulides ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΟΣΟΣ. ΝΟΣΟΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΒΓΑΖΕΤΕ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΣΥΜΩΦΩΝΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΕΜΜΟΝΗ ΣΑΣ, ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΣΕ ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΚΑΛΕΙΤΕ ΝΟΣΗΡΟΥΣ.

Kyprianos Christodoulides Αν εσείς υποψιαζόσαστε συνεργασία Καλόπουλου-Χριστοδουλίδη, γιατί εγώ να μην υποπτεύομαι νοσηρότητα της φαντασίας σας ? Επειδή δεν το έγραψα ? Μα είναι αυτονόητο, επειδή σε σχόλιο υποψιών ( : είμαι βαλτός από Καλόπουλο ) απάντησα. Υποψίες εσείς, υποψίες κι εγώ, ισοπαλία το αποτέλεσμα.

Tsakiri Eyaggelia : Ky Ch, ο Σωκράτης δεν είναι έρμαιο του κάθε δυνάστη. Η επιλογή του να μην το σκάσει αλλά να πιει το κώνειο, δείχνει και το μεγαλείο του. Αυτή είναι και η διαφορά του Ελληνικού τρόπου σκέψης, σε σχέση με την θρησκεία των κατακτητών. "Δέχθηκε λοιπόν την ποινή του με ηρεμία και αξιοπρέπεια μένοντας πιστός στους κανόνες της πολιτείας και της απόφασης του δικαστηρίου, δείχνοντας έτσι πως εξακολουθεί να τιμά και να σέβεται τους νόμους. Εκτός από αυτό όμως η πράξη του να μην εμποδίσει το θάνατο του έκρυβε και βαθύτερο νόημα. Δραπετεύοντας θα έπρεπε να ζήσει σαν φυγάς μακριά από τον τόπο του και αυτό δεν το ήθελε. Δεν τον ενδιέφερε να ζήσει όση ζωή του απέμεινε στα 70 του χρόνια στην εξορία, μακριά από τη ζωή και το περιβάλλον που γνώριζε και αγαπούσε, σαν ένας δραπέτης. Άλλωστε για τον Σωκράτη ο θάνατος που θα ερχόταν από το κώνειο, δεν ήταν παρά μία επιτάχυνση της χρονικής στιγμής του θανάτου που θα ερχόταν από γηρατειά έτσι και αλλιώς κάποια στιγμή. Δεν έβλεπε το θάνατο σαν το τέλος. Εκτός από αυτό όμως, με την αυτοθυσία του δεν ήθελε παρά να αποδείξει στους υπόλοιπους την μεγάλη αλήθεια που για αυτόν ήταν αυτονόητη: Πως με τον αδιαμαρτύρητο θάνατο του και υποφέροντας αγόγγυστα την αδικία της εκτέλεσης του αποδείκνυε αυτόματα πως έμενε πιστός στις πεποιθήσεις και τις αρχές που σε όλους δίδασκε μια ζωή, πλήττοντας έτσι τη μισαλλοδοξία και τη δεισιδαιμονία. Για μένα είναι ο απόλυτος επαναστάτης. Δεν θα δημιουργήσει τις συνθήκες μιας επανάστασης που μπορεί κάλλιστα να χειραγωγηθεί και να εξυπηρετήσει συμφέροντα όπως τόσες φορές έχουμε δει. Ως άριστος γνώστης της ανθρώπινης ιδιοσυγκρασίας, αντιλαμβανόμενος την καθημερινή πάλη του ατόμου μεταξύ του ζωώδους ένστικτου της επιβίωσης, των παραγόντων που ωθούν στην κακία, (άγραφη σελίδα βλέπεις όλοι μας με το που γεννιόμαστε με μόνα εφόδια κάποιες ροπές παρμένες από τους γονείς μας) δέκτες οποιουδήποτε εξωτερικού ερεθίσματος που διαμορφώνει το χαρακτήρα μας, και της τάσης να αγγίξουμε ως ανθρώπινα όντα το ανώτερο την αρετή, μιλά για εσωτερική επανάσταση. Γνωρίζει πως μόνο έτσι θα αλλάξουν οι ανθρώπινες κοινωνίες.

Kyprianos Christodoulides
Τs. Ey : Άλλωστε για τον Σωκράτη ο θάνατος, που θα ερχόταν από το κώνειο, δεν ήταν παρά μία επιτάχυνση της χρονικής στιγμής του θανάτου που θα ερχόταν από γηρατειά, έτσι και αλλιώς, κάποια στιγμή.
# Κy. Ch : Δεν είναι το ίδιο. Διότι άλλο να φεύγεις από τη ζωή με το χέρι σου και άλλο να σε βγάζουν οι άλλοι με τους άθλιους, και κατα το συμφέρον τους, Νόμους. Όπως η φύση μας "μπάζει" στη Ζωή, έτσι πρέπει και να μας "βγάζει". Το να εξιδανικεύουμε την αυτοκτονία (αυτοχειρία) με σοφιστείες και σοφίσματα "οὐδὲν ὠφελεῖ, ἀλλὰ μᾶλλον θόρυβος γίνεταιι".

Tsakiri Eyaggelia Μα ο Σωκράτης Κyprianos δεν αυτοκτόνησε, τον καταδίκασαν σε θάνατο. Δεν ήταν κανένας κακοποιός για να το σκάσει. Δεν του ταίριαζε εν ολίγοις το δάσκαλε που δίδασκες. Όλοι μετέχουμε στα της πόλεως, και αν αυτή πάσχει όλοι είμαστε υπεύθυνοι. Οι άρχοντες μας δεν είναι παρά ο καθρέπτης μας. Το να το σκάσει λοιπόν θα ακύρωνε όλα όσα πρέσβευε. Ακόμα και η στάση του απέναντι στο θάνατο, η ανυπαρξία φόβου για το θάνατο, φανερώνει τη βαθύτατα ελληνική σκέψη του, καθώς η δυστυχία του ανθρώπου έχει στο μεγαλύτερο βαθμό τη βάση της στο φόβο του θανάτου.

Kyprianos Christodoulides
Ts. Ey : Μα ο Σωκράτης Κyprianos δεν αυτοκτόνησε, τον καταδίκασαν σε θάνατο
# Κy. Ch : Το κώνειο με το χεράκι του το ήπιε. Ή δεν το ήπιε ; Αν ήταν έξυπνος και εύστροφος, όπως και ήταν, να το άφηνε δίπλα του και να έλεγε στους δικαστές να του το δώσουν ... με το κουταλάκι. Ο Πλάτων δεν έφτασε μέχρι εκεί.
Ts. Ey : Όλοι μετέχουμε στα της πόλεως, και αν αυτή πάσχει όλοι είμαστε υπεύθυνοι.
# Κy. Ch : Λάθος, Σοφία Σειράχ, Κεφάλαιο Ι΄, στίχος 1 - 2 "Κριτής σοφός παιδεύσει τον λαόν αυτού, και ηγεμονία τεταγμένη έσται. Κατά τον κριτήν του λαού αυτού ούτως και οι λειτουργοί αυτού, και κατά τον ηγούμενον της πόλεως πάντες οι κατοικούντες αυτήν". Τι λέει εδώ ; Δεν λέει, κατά τον ηγούμενο της πόλεως πάντες οι κατοικούντες αυτήν ; Παραδείγματα χαρακτηριστικά ο Στάλιν, ο Χίτλερ, ο Μουσολίνη, η σπείρα της ΕΟΚ και άλλοι - με δημοκρατικές διαδικασίες και με ψήφο στη φασιστοναζιστική σημερινή δημοκρατία των σιωνιστών.

Tsakiri Eyaggelia (Κατά τον ηγούμενον της πόλεως πάντες οι κατοικούντες αυτην) μα έτσι δεν είναι? Με αποψεις όπως " Το κώνειο με το χεράκι του το ήπιε. Ή δεν το ήπιε ; Αν ήταν έξυπνος και εύστροφος, όπως και ήταν, να το άφηνε δίπλα του και να έλεγε στους δικαστές να του το δώσουν ... με το κουταλάκι. " κάτι δεν πάει καλά με τους ηγούμενους των πόλεων αλλά και τους ψηφοφόρους τους.... Οι Στάλιν, Χίτλερ, Μουσολίνη, ΕΟΚ και άλλοι παιδιά των βάρβαρων και απαίδευτων κοινωνιών που τους γεννάνε είναι. 2000 χρόνια. Ο Χριστιανισμός Κυπριανέ έμαθε τον κόσμο να αναζητά τη σωτηρία σε Μεσσίες, μεταθέτοντας σε άλλους την ευθύνη της ζωής του.

Kyprianos Christodoulides Κάνετε λάθος κυρία Tsakiri Eyaggelia. Η Χριστιανοσύνη έδυσε το 1054 και ανέτειλε ο Χριστιανισμός, δηλαδή η αίρεση, με τις δυο κυρίαρχες μορφές αυτής. Τον παπισμό αρχικά και έπειτα τον προτεσταντισμό - τέκνο του πρώτου. Αυτά τα δυο πολιτιστικά και πολιτισμικά συστήματα κυριαρχούν και εκφράζονται πλήρως σήμερα με τον σιωνισμό. Όθεν και η αναζήτηση Μεσσία. Η εν Χριστώ και αγίω Πνεύματι ( : αλήθεια και δικαιοσύνη) Χριστιανοσύνη τελεί υπό διωγμό (σήμερα άτυπο) και βρίσκεται από τότε στο περιθώριο. Οι όντως Χριστιανοί δεν έχουν ανάγκη από Μεσσίες.

Tony Vook Απο ψυχαναλυση εχουν αναγκη, γιατι ο καθενας τους πιστευει σε διαφορετικη εκδοχη του χριστιανισμου , καθενας τους ειναι (σ.σ. έχει) και μια δικη του αιρεση , θεοπνευστη βεβαιως. 

Kyprianos Christodoulides Τότε, κύριε Τόνυ, ζήτωσαν αναρχία και αντιεξουσία. Η ψυχανάλυση θα μας συστήσει να βγάλουμε από πάνω μας την αίρεση και στη θέση της να βάλουμε την άνευ αρχής αρχή (αναρχία) και την άνευ εξουσίας εξουσία (αντιεξουσία). Οπότε, μας βλέπω αναρχικούς και αντιεξουσιαστές να τρώγονται μεταξύ τους. Δηλαδή, για το ποιος έχει την καλύτερη πρόταση της άνευ αρχής αρχή και της άνευ εξουσίας εξουσία. Δώστε μας τα φώτα σας.

6 σχόλια:

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Tony Vook Προφανως κ . Κυπριανε λογω χαμηλης αυτεκτιμησης δεν εχετε μεγαλη εμπιστοσυνη στο αυτεξουσιο που σας εχει δωσει ο Γιαχβε, Ο ιδιος μαλιστα ισχυριζεστε οτι ειναι αναρχος, δηλαδη ειναι αναρχικος; Οσο περι φωτων πιστευω στην εξουσια που πηγαζει απο επιλογη των εξουσιαζομενων και οχι στους ελεω θεω εξουσιαστες. Επισης αντι για τους αντιεξουσιστες ασχοληθητε με το πως τρωγεστε μεταξυ σας οι εξουσιαστες. παλαιοημερολογιτες , κοπτες, χιλιαστες, καθολικοι ,αγιοριτες και τοσοι αλλοι που προσπαθουν να μας δειξουν ποιος βελαζει καλυτερα και ποιος θα σωσει πρωτος το τομαρι του.

Kyprianos Christodoulides Κύριε Τονυ,
1) Ο, καθώς τον ονομάζετε, Γιαχβέ και οι Χριστιανοί Θεό, είναι άναρχος - εμείς δεν είμαστε - αλλά αυτό δεν σημαίνει αναρχικός, σύμφωνα με τον λίαν αμυδρό φωτισμό που σας δίνει ο Γιαχβέ. Το άναρχος σημαίνει "άνευ αρχής". Δηλαδή, δεν προηγείται κάτι πρίν από αυτόν. Εσείς, υποθέτω, προτιμάτε το χάος ή Χάος.
2) Σχετικά με την πίστη σας, που πηγάζει εκ των φώτων των εξουσιαζόμενων και την επιλογή τους, έχουμε το πασίγνωστο, αλλά για σας άγνωστο, "ὥσπερ οὐκ ὅμοια πρόσωπα προσώποις, οὕτως οὐδὲ αἱ διάνοιαι τῶν ἀνθρώπων".
3) Τέλος, για την φαγωμάρα μας, επειδή είσαστε ολιγομαθής στα Θρησκευτικά, δεν έχω να γράψω κάτι. Κατά τους ομόφρονες με σας και με εσάς, είμαι από εκείνους που κάνουν πλύση εγκεφάλου.

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Tony Vook Για να κατανοησεις την δημοκρατια, δηλαδη πως διαφορετικες διανοιες και διαφορετικα προσωπα ανθρωπων μπορουν να ζησουν μαζι σαν πολιτες, χωρις να χρειαζεται να περασουν μεσα απο το μπλεντερ του χριστιανισμου για να ομογενοποιηθουν χρειαζεται οντως καποια εξελιξη. Μην φοβασαι ομως η δημοκρατια προστατευει τους αδυναμους και τους λιγοτερο εξελιγμενους ,ακομα και τους εχθρους της.

Kyprianos Christodoulides Το ξέρω, το ξέρω. Η δημοκρατία δεν έχει αδιέξοδα και μαζί τα φάγαμε κορόϊδα. Φάτε τώρα αρχαία δημοκρατία. Όλοι στο μπλέντερ του ΔΝΤ και ΕΚΤ. Βάση τους η δημοκρατία. Τους δάνειζαν για να έχουν σίγουρα τα κορόϊδα, τους ψηφοφόρους, συμπεριλαμβανομένων αναρχικών και αντιεξουσιαστών. Φέρτε τα τώρα όλα πίσω. Και αυτά που σας δώσαμε και τη γη που πατάτε και το αέρα που αναπνέετε.
Οι αναρχικοί αντιεξουσιαστές θα μας σώσουν. Οι μισοί Έλληνες της αρχαίας δημοκρατίας (με τον Κλέωνα και σια) εναντίον των άλλων μισών (του ανήκομεν στη Δύση). Εις θάνατον και οι ναυμάχοι παρά τις εκβολές του Αιγός ποταμού και πλήθος άλλα. Ο Ιουδαιοχριστιανισμός (sic) φταίει για όλα αστροπελέκια μου.

Tony Vook Αυτο που ζουμε φυσικα και δεν ειναι δημοκρατια ειναι μια φαυλοκρατια που φροντισε να κατοχυρωσει στο συνταγμα τον ιουδαιοχριστιανισμο σαν επικρατουσα θρησκεια φοβουμενη μην χασει κανενα πελατη. Κανενας αναρχικος δεν προκειται να σε σωσει , μονος σου θα σωθεις . Εκτος ομως απο την προσευχη εσυ εχεις κανει κατι για να σταματησει αυτο που γραφεις;

Kyprianos Christodoulides Ναι, κάνω. Γράφω για τα αστροπελέκια του ιουδαιοχριστιανισμού.

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Tsakiri Eyaggelia : Kyprianos Christodoulides 1.Λες πως ο Χριστιανισμός τελείωσε το 1054, για τη Σκυθόπολη τι έχεις να πεις. Για τη δολοφονία της Υπατίας; 2. Τι έχεις να πεις για αυτά που λέει ο Διόδωρος Σικελιώτης για το πως και γιατί ιδρύθηκαν οι θρησκείες; Και μια τρίτη ερώτηση. Τι από τα δύο, η γνώση της φύσης και της κατάστασης του ανθρώπου δημιουργεί χάος ή ο φόβος της τιμωρίας από ένα φτιαχτό θεό; Χιλιετίες και χιλιετίες ο άνθρωπος αντιμετωπίζεται από κάποιους δήθεν γνώστες του μοναδικού θεού σαν νήπιο. Δεν νομίζεις πως έχει φτάσει ο καιρός της ωριμότητας; Πρέπει να εκραγεί ο πλανήτης για να αντιληφθεί ο άνθρωπος την κατάσταση του και να αναλάβει την ευθύνη της ζωής και των πράξεων του; Ως πότε θα μεταθέτει την ευθύνη για την κακοδαιμονία που τον δέρνει σε θεούς και σε δαίμονες; Προσωπικά δεν γνωρίζω αν υπάρχει θεός. Αν υπάρχει θα πρέπει να είναι ένας πολύ σκληρός θεός, στο όνομα του οποίου έχουν γίνει τα μεγαλύτερα εγκλήματα. Προτιμώ λοιπόν εκείνους που θεωρούν πως θεός δεν υπάρχει, ζουν όμως σαν να υπάρχει. Και ναι είναι οι αναρχικοί. Καμιά σχέση βέβαια με τις έξυπνα από συμφέροντα γαλουχημένες ομαδούλες που προκαλούν χάος και αναστάτωση όταν αυτό εξυπηρετεί τα αφεντικά τους. Για μένα ο γνήσιος αναρχικός δεν έχει ανάγκη από ομάδες και αρχηγούς που του βάζουν στην τσέπη μολώτοφ για να τις εκτοξεύσει στον κάθε πικραμένο. Μην τους μπερδεύεις με τους παραβολάνους του Θεόφιλου και Κυρίλλου Αλεξανδρείας, ούτε με τους μαστουρωμένους χούλιγκαν του κάθε ιδιοκτήτη ποδοσφαιρικής ομάδας.

Tsakiri Eyaggelia ΔΙΟΔΩΡΟΣ ΣΙΚΕΛΙΩΤΗΣ ΒΙΒΛΙΟ Α΄
Πρέπει τώρα να μιλήσωμε και για τους νομοθέτες που ανεφάνησαν στην Αίγυπτο και εθέσπισαν τόσο ιδιότυπα και παράδοξα έθιμα. Μετά την εφάνιση της ζωής στην Αίγυπτο στους παλαιούς χρόνους που τοποθετείται, σύμφωνα με τους μύθους, στην εποχή των θεών και των ηρώων, λέγουν ότι στην αρχή τα πλήθη έπεισαν τον Μνεύη, ένα άνθρωπο όχι μόνο μεγαλόψυχο, αλλά και πιο απλόν από τους νομοθέτες που μνημονεύονται, να θεσπίσει γραπτούς νόμους. Και κατά την παράδοση, προσποιήθηκε ότι του έδωσε τους νόμους ο Ερμής με τη διαβεβαίωση ότι αυτοί θα γίνουν αίτιοι μεγάλων αγαθών, ακριβώς όπως συνέβει στους Έλληνες, όπου λέγουν ότι ο Μίνως εθέσπισε νόμους στην Κρήτη, ο Λυκούργος στους Λακεδαιμονίους, ισχυριζόμενοι ότι τους παρέλαβαν ο πρώτος από τον Δία κι ο δεύτερος από τον Απόλλωνα. Επίσης και ανάμεσα σε πολλούς άλλους λαούς υπάρχει η παράδοσης ότι χρησιμοποιήθηκε ΑΥΤΗ Η ΕΠΙΝΟΗΣΙΣ και έφερε πολλα αγαθά στους άλλους που την επίστευσαν.
Έτσι διηγύνται ότι στους Αριανούς! ο Ζαθραυστής (Ζαρατούστρα) προσποιήθηκε ότι του έδωσε τους νόμους το Καλό Πνεύμα, στους Γέτες επίσης, που παριστάνουν τους εαυτούς τους αθανάτους, ο Ζάμολξις εβεβαίωσε ότι του έδωσε τους νόμους η κοινή θεά Εστία, στους Ιουδαίους ο Μωυσής απέδωσε τους νόμους του στο θεό τον Ιαώ.
Και το έκαμαν αυτό είτε διότι επίστευαν ότι μια ιδέα, που επρόκειτο να ωφελήσει την ανθρωπότητα, είναι αξιοθαύμαστη και θεία, είτε επειδή ΕΠΙΣΤΕΥΑΝ ΟΤΙ ΟΙ ΜΑΖΕΣ ΘΑ ΥΠΑΚΟΥΣΟΥΝ ΕΥΚΟΛΩΤΕΡΑ στους νόμους, αν αποβλέψουν στο μεγαλείο και την δύναμη αυτών στους οποίους αποδίδονται οι νόμοι..... Εξήγησε μου πως γεννήθηκε από ένα φτιαχτό θεό όπως γράφει ο Διόδωρος Σικελιώτης τον 1ο αιώνα, ο γιος του θεού ο Ιησού

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Kyprianos Christodoulides : Ακούστε κυρία Tsakiri Eyaggelia . Επειδή για σας και τους ομοϊδεάτες σας είμαι από εκείνους που κάνουν πλύση εγκεφάλου, δεν θα κάτσω να απαντήσω στο κατεβατό που γράψατε, έχοντας εσείς μαύρα μεσάνυχτα στα θρησκευτικά (θεολογικά) ζητήματα. Και εφόσον αυτά δεν τα ξέρετε, κρατήστε και την ολοσχερή σας άγνοια ανάμεσα στο είναι και στο υπάρχειν, ανάμεσα στο είναι-θεός ( την ουσία του θεού) και στο υπάρχειν-θεός (την καθ΄ υπόσταση εν ανθρώποις φανέρωση του θεού). Η τελευταία δεν αναιρεί, ούτε εκμηδενίζει το είναι-θεός, αφού η καθ΄ ημάς τους Ορθόδοξους θεία Ενανθρώπηση αφορά στο καθ΄ υπόσταση θείο. Σημειώνω, ως προς το καθ΄ υπόσταση, το άρρητο Μυστήριο της θείας και της ανθρώπινης ένωσης στο ένα Πρόσωπο (υπόσταση) του Κυρίου. Εφόσον λοιπόν αυτά δεν τα ξέρετε και δεν σας αρέσουν, μείνετε στους μύθους : Στον Ερμή, στον Δία, στον Απόλλωνα, στον Ζαθραύστη, στον Ζάμολξη και όποιον άλλο βρείτε. Όσο δεν για το ερώτημα του Διοδώρου Σικελιώτη : "Εξήγησε μου πως γεννήθηκε από ένα φτιαχτό θεό ο γιος του θεού ο Ιησούς", θα ήταν προτιμότερο να αναρωτηθείτε ποιος έφτιαξε τον φτιαχτό θεό. Προφανώς το χάος θα απαντήσετε. Τόσο είναι το θράσος της άγνοιας που έχετε ! Τα μάθατε όλα, μάθατε και πώς φτιάχνετε ο θεός !! Το χάος είναι στα μέτρα σας και όχι η ενυπόστατη φανέρωση του αγίου Θεού !!! Απορώ πώς και δεν σας έδωσαν ακόμη το Νόμπελ. Είναι δηλαδή σαν να έρχονται τα τούβλα και να λένε : Μα πώς γίναμε τούβλα από ένα τούβλο ; Μείνετε σ΄ αυτά.

Bellou είπε...

Μερικοί από τους μουσουλμάνους, παρερμηνεύοντας το εξής χωρίο του Κορανίου (2.225) : « O ΘΕΟΣ δεν θα σας καταδικάσει για απερισκεψίες
στους όρκους σας,αλλά για πρόθεση που ήταν μέσα στην καρδιά σας.Κι ο ΘΕΟΣ είναι Πολυεπιεικής (κι) Ανεξίκακος.»,καθαγιάζουν τα ψεμματάκια,τις μισοαλήθειες,όταν υπάρχει ευγενικός,ανθρώπινος σκοπός,ή για το καλό του Ισλάμ.

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Ναι, ναι, είναι τόσο επιεικής και ανεξίκακος, ώστε τους προτρέπει να κόβουν τα κεφάλια των απίστων. Όσο περισσότερα κόψουν, τόσο επιεικής και ανεξίκακος θα είναι ο θεός για τις απερισκεψίες των πιστών του. Κατάλαβες ; Κατάλαβα να λες.