Powered By Blogger

Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2014

Ένα καθυστερημένο, αλλά οφειλόμενο, ηλεκτρονικό μήνυμα σε ιστολόγιο


Καθυστερημένα σας απαντώ σε κάτι δικό σας http://amethystosbooks.blogspot.gr/2011/05/blog-post_4527.html

"Ανεκαλύφθη Ορθόδοξο Συναίσθημα
Γνωστός Έλληνας Επιστήμων και Ιατρός ο κύριος Κυπριανός Χριστοδουλίδης μετά απο επίμονες μελέτες ανακάλυψε την ύπαρξη Ορθοδόξου συναισθήματος. Η ανακοίνωση της ανακαλύψεως είναι η εξής
... " κλπ.

Θα έπρεπε να διαβάζετε, αυτά που γράφω και εσείς σχολιάζετε, με κεκαθαρμένο συναίσθημα και όχι ακάθαρτο. Δεν είναι δική μου ανακάλυψη (sic) το ορθόδοξο συναίσθημα. Είναι, τολώ να γράψω, η αυτονόητη προέκταση του "καρδίαν καθαράν κτίσον εν εμοί ο θεός" και τα εξής. Δηλαδή, η περιτομή καρδίας κατά τον Απ. Παύλο. Αν κάνω λάθος διορθώστε με, φροντίζοντας το λεξιλόγιο που χρησιμοποιείτε.

Και ως προς αυτό  http://amethystosbooks.blogspot.gr/2011/05/blog-post_3144.html

Σχόλιο (σ.σ. δικό σας) : "Πώς είναι δυνατόν να μήν καταλαβαίνουν οι Χριστιανοί ότι ο Χριστοδουλίδης δέν έχει καμμία σχέση με τον Ενσαρκωμένο Χριστό. Όπως ομολογεί και ο ίδιος είναι ένας θρησκευόμενος άνθρωπος. Πώς είναι δυνατόν να μήν καταλαβαίνουν οι άνθρωποι πώς ο Χριστοδουλίδης είναι ο  μεγαλύτερος κενολόγος της σημερινής Ελλάδος"

Σας απαντώ και πάλι. Ο Δομήτωρ της Εκκλησίας είναι Θεός και άνθρωπος, άρα, διττή και η φύση της Εκκλησίας : Θεία και ανθρώπινη. Αν προεκετείνουμε κατά Θεόν τους λογισμούς και ισχυριστούμε ότι, λέγοντας θρησκεία αναφερόμαστε στη θεία και στο εκκλησία στην ανθρώπινη διάσταση του θεοσύστατου θεσμού Θρησκεία-Εκκλησία, τότε, ερωτώ, δεν είμαστε συνεπέστεροι στο Δόγμα ; Δόγμα που, ως γνωστόν, έχει καταδικάσει αμετάκλητα τον Μονοφυσιτισμό. Και ερωτώ πάλι : Δεν αποτελεί λαθραία εισβολή η Μονοφυσιτική θέση (π. Ρωμανίδης) να καταργήσουμε τη Θρησκεία και να μείνουμε μόνο με την Εκκλησία. Άλλοι, βεβαια, προτιμούν τη θρησκεία και πολεμούν την Εκκλησία, αλλά τόσο οι μεν, όσο και οι δε, το ίδιο κακό κάνουν. Ο άνθρωπος πλάστηκε εξ αγάπης - ο θεός αγάπη εστί - και αγάπη χωρίς συναίσθημα δεν υφίσταται. Για τα ανθρώπινα γράφω. Υφίσταται όμως η εν πλαστογραφία αγάπη, δηλαδή, η προερχόμενη από ακάθαρτο συναίσθημα (απερίτμητη καρδία).

Υστερόγραφο
Προτίμησα το ημέηλ. Δεν γνωρίζω αν θα το παραλάβετε. Σχολιαστές ανωνυμοεπώνυμοι μου προκαλούν θλίψη, απογοήτευση, ενίοτε και συγκρατημένη αγανάκτηση.

Μετά τιμής
κυπριανός χ

Δεν υπάρχουν σχόλια: