Powered By Blogger

Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016

Η ανύπαρκτη αυτοσυνειδησία των οικουμενιστών

'Καταπέλτης' ο Μητροπολίτης Γερμανίας καταγγέλει μεθοδεύσεις της Εκκλησίας της Ρωσίας|Amen.gr:

Διαβάσαμε :
Με μία αποκαλυπτική δήλωσή του ο Μητροπολίτης Γερμανίας Αυγουστίνος σχολίασε την στάση της Εκκλησίας της Ρωσίας κατηγορώντας την πως με τις γνωστές μεθοδεύσεις 'ναρκοθέτησε αρκετά το προσυνοδικό έδαφος με προσχηματικές και παράλογες κωλυσιεργίες, στοχεύοντας ουσιαστικά στην ματαίωση και όχι στην αναβολή της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου'. Ο Μητροπολίτης Γερμανίας, που έκανε τη δήλωση κατά την αναχώρησή του από το αεροδρόμιο του Βερολίνου το απόγευμα της Τρίτης για τα Χανιά, προκειμένου να συμμετάσχει στην Αγία και Μεγάλη Σύνοδο, επισήμανε ότι η Ρωσική Ιεραρχία "έθεσαν το κακώς νοούμενο προσωπικό συμφέρον το οποίο εδράζεται σε εθνοφυλετικές επιδιώξεις και πρωτοκαθεδρίες υπεράνω του υψίστου συμφέροντος της ενότητος της Αγίας μας Ορθοδόξου Εκκλησίας".

Και σχολιάζουμε :
Ώστε έτσι λοιπόν ; Οι της ρωσικής Ιεραρχίας έθεσαν το κακώς νοούμενο προσωπικό συμφέρον, το οποίο εδράζεται σε εθνοφυλετικές επιδιώξεις και πρωτοκαθεδρίες, υπεράνω του υψίστου συμφέροντος της ενότητος της Αγίας μας Ορθοδόξου Εκκλησίας", όπως μας λέει ο μητροπολίτης Γερμανίας Αυγουστίνος ;

Δεν μας λεει όμως ότι αυτό το ύψιστο συμφέρον της κατ΄ αυτόν και αυτούς Ορθοδόξου Εκκλησίας άλλοι το σκέφθηκαν, άλλοι το οργάνωσαν και άλλοι το προωθούν. Δηλαδή, άλλοι ενδιαφέρονται για τη δική μας την ενότητα και βεβαίως, ενότητα στο δόγμα "ανήκουμε στη Δύση" των γεωστρατηγικών της συμφερόντων. Συμφέροντα, σημειωτέον, τα οποία μάλλον θα πρέπει πλέον να τα ονομάζουμε "γεωτραπεζικά".

Εκτός από την "αυτοσυνειδησία της Εκκλησίας" (sic) θυμήθηκε και τον εθνοφυλετισμό ο μητροπολίτης Γερμανίας ! Κακό δικό του και της υποκρισίας του. Διότι θυμάται επιλεκτικά μόνο αυτή την απόφαση μιας Τοπικής συνόδου στην Κων/πολη (1872) και καμιά άλλη, από εκείνες που καταδίκασαν το Γρηγοριανό ημερολόγιο. Μήπως πρέπει να του θυμίσουμε ποιές ήταν αυτές ;

Τόσο βουτηγμένος είναι μέσα στην αίρεση, ώστε δεν βλέπει τι πάνε να φτιάξουν οι σπόνσορες, που στηρίζουν αυτόν και τους ομοϊδεάτες του, Δυτικοί οικουμενιστές (Σιωνιστές). Θέλουν να υποτάξουν όλη την Οικουμένη στις επιταγές και εντολές της πλανητικής τους (αμερικανοβρετανικής) Τράπεζας. Όλοι να ζούμε με δανεικά ή όσα χρειάζονται για να μην πεθάνουμε της πείνας. Κάτι που με διαφορετικό τρόπο, και μέσα, προσπάθησαν οι άθεοι κομμουνιστές. Ίδιοι είναι και οι οικουμενιστές (Σιωνιστές).

Αν αποφασίσουν να εφαρμόσουν το σχέδιο που έχουν στο μυαλό, τότε κι εμείς με τη σειρά μας θα τους απαντήσουμε με τα δικά τους λόγια  :  Όταν μια Εκκλησία πολιτεύεται με λογική και φρόνημα κοσμικής εξουσίας δεν έχει συνείδηση του εαυτού της και επομένως αυτοκαταργείται. Η λεγομένη "αυτοσυνειδησία"  παύει να υπάρχει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: