Powered By Blogger

Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Τετάρτη 1 Ιουνίου 2016

Ιατρικά και Δημοσιογραφικά ψεύδη

Η είδηση ήταν από το protothem.gr και αναμεταδόθηκε από άλλα μέσα ενημέρωσης, παράδειγμα, όπως στην εκπομπή της κας. Τατιάνας Ευαγγελάτου από τον δίαυλο Ε (Epsilon TV)


TATIANA LIVE 31-05-2016 from Epsilon TV on Vimeo.

όπου πληροφορούμαστε ότι "Το κορίτσι υπέστη το περασμένο Σάββατο πνευμονικό οίδημα, εγκεφαλικό και ανακοπή καρδιάς ( ... ). Η 17χρονη κοπέλα δίνει μάχη για τη ζωή της, με την οικογένειά της να έχει λάβει την απόφαση, να δωρίσει τα όργανα της κόρης τους, σε περίπτωση που τελικά δεν τα καταφέρει. Η μητέρα του κοριτσιού, Τασία Μανωλοπούλο, ανήρτησε ένα ιδιαίτερα συγκινητικό μήνυμα μέσω του προσωπικού της λογαριασμού στο Facebook".

Το ιατρικό ψεύδος πιθανολογείται, διότι η δημοσιογραφική αναμετάδοση δεν διαψεύστηκε. Αν η ιατρική ενημέρωση ήταν η επιστημονικά ενδεδειγμένη, έπρεπε να ακούσουμε ότι η 17χρονη Νίκη έπασχε από βαρύ εγκεφαλικό επεισόδιο (αιμορραγία) με επακόλουθο πνευμονικό οίδημα και στη συνέχεια άπνοια (ανακοπή καρδιάς). Με λίγα λόγια η ασθενής Νίκη Νικολοπούλου προσκομίσθηκε στο Νοσοκομείο κατά το προθανάτιο στάδιο μετά από κατακλυσμιαία εγκεφαλική αιμορραγία.
Επειδή, όμως, σήμερα δεν ισχύει η άλλοτε ισχύουσα ιατρική δεοντολογία του "Let him die" και επικρατεί η αρχή του "Legal Medical Death" (νόμιμος ιατρογενής θάνατος) γίνεται λόγος για "την απόφαση να δωρίσει η οικογένεια τα όργανα της κόρης τους σε περίπτωση που τελικά δεν τα καταφέρει.".

Αυτή είναι η σημερινή Δημοσιογραφία, που έχει τεθεί ανεπιφύλακτα στην υπηρεσία της Ιατρικής επιστήμης. Οι λόγοι αυτονόητοι και πάντως οικονομικοί.

1 σχόλιο:

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

- Ανώνυμος2 Ιουνίου 2016 - 10:01 μ.μ.
Δηλαδή κε Κυπριανέ Χ, δεν πρέπει να υπάρχουν μεταμοσχεύσεις και δωρεά οργάνων από άνθρωπο σε άνθρωπο; Υπό προϋποθέσεις βεβαίως και καταλαβαίνεται τι εννοώ. Όχι το "εμπόριο" οργάνων, που ελέγχεται από το οργανωμένο έγκλημα διεθνώς...!
``ΑΝΔΡΟΝΙΚΟΣ΄

- Kyprianos Christodoulides3 Ιουνίου 2016 - 12:15 π.μ.
Ασφαλώς υπάρχουν και θα υπάρχουν, οφείλει όμως η Εκκλησία, εφόσον της ζητήθηκε η γνώμη της, να λάβει την ενδεικνυόμενη θέση. Δηλαδή, ότι προθανατίως αφαιρούνται τα όργανα. Στην προκειμένη περίπτωση έγιναν τα θεραπευτικώς ενδεικνυόμενα ; Ποια είναι αυτά ; Η προσπάθεια αποσυμφόρησης της εγκεφαλικής ουσίας από την (ενδοεγκεφαλική) αιμορραγία και αναμονή των μετεγχειρητικών - για θεραπευτικούς λόγους - αποτελεσμάτων.

Η ψευδής δημοσιογραφική διάγνωση, ότι η ασθενής προσκομίσθηκε με πνευμονικό οίδημα, στη συνέχεια έπαθε εγκεφαλικό επεισόδιο με συνέπεια την άπνοια, αφήνει έκθετο το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών. Η σειρά των πραγμάτων επί της ασθενούς Νικολοπούλου είναι εντελώς διαφορετική. Προηγήθηκε η εγκεφαλική αιμορραγία, ακολούθησε το πνευμονικό οίδημα με κατάληξη την άπνοια. Αν η ασθενής παραμείνει στην κατάσταση του εγκεφαλικού "θανάτου", αυτό θα προκύψει μετά από την προσπάθεια αποσυμφόρησης της εγκεφαλικής ουσίας, όπως έγραψα. Αυτό όμως απαιτεί, πρώτον, επέμβαση και δεύτερο, μετεγχειρητική παρακολούθηση της ασθενούς.

- Ανώνυμος3 Ιουνίου 2016 - 7:52 π.μ.
Για να δωριστουν οργανα οι γιατροι κανουν ευθανασια ,τραβουν ολα τα σωληνακια!!!!!.Δηλ δολοφονουν τον ασθενη.Ντροπη .Οι μεταμοσχευσεις μονο των διπλων οργανων του ανθρωπου επιτρεπονται.Η ταχαμου πονοψυχη δωρεα οργανων ,δημιουργηθηκε στην Αμερικη ωστε τα ταμεια να πεταν μανι μανι στα σκουπιδια τους ασθενεις.Δολοφονια του ασθενη ειναι.ΝΤΡΟΠΗ

- Kyprianos Christodoulides3 Ιουνίου 2016 - 10:35 π.μ.
Αυτό είναι σωστό : "Η ταχαμου πονοψυχη δωρεα οργανων ,δημιουργηθηκε στην Αμερικη ωστε τα ταμεια να πεταν μανι μανι στα σκουπιδια τους ασθενεις".
Η Διάγνωση (! οποία αντιεπιστημονική θέση) του εγκ. "θανάτου" ήταν για να αποσυμφορηθούν οι δαπάνες των ιδ. ασφαλιστικών εταιρειών, κατά πρώτον, και κατά ένα δεύτερο λόγο, να γεμίσουν τα ταμεία (ΔΝΤ και ΕΚΤ) από την πώληση των μέσων τεχνολογίας. Χώρες που μόλις τα έβγαζαν πέρα οικονομικά, υποχρεώθηκαν να αγοράσουν την ιατρική τεχνολογία με δανεικά χρήματα, για να αντιμετωπίσουν την αφαίμαξη που υφίσταντο από τις μεταβάσεις των πολιτών τους (ασφαλισμένοι ΙΚΑ και άλλων Ταμείων) στο εξωτερικό για θεραπευτικούς λόγους. Η στελέχωση των Μονάδων Εντατικής απαιτεί προσωπικό, όπως και τον κατάλληλο τεχνολογικό εξοπλισμό. Η "φτωχομάνα" Ελλάδα πώς να τα βγάλει πέρα ; Φυσικά, μόνο με δανεικά και κατόπιν με Μνημόνια, αφού τα λεφτά (δανεικά) πήγαιναν σε παράκτιους φορολογικούς "παραδείσους" και οι κυβερνήτες μας έκαναν γάμους σε παρισινά ανάκτορα και έκτιζαν "κωλόσπιτα" - με το συγνώμη.