Powered By Blogger

Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Σάββατο 18 Ιουνίου 2016

Μητροπολίτης Προύσσης Ελπιδοφόρος και πνευματικές διδαχές της απωλείας


Ο Μητροπολίτης Προύσσης κ. Ελπιδοφόρος Λαμπρυνιάδης, μετά την απάντηση που έδωσε το Πατριαρχείο Μόσχας σχετικά με την άρνηση συμμετοχής του στην Πανορθόδοξη της Κρήτης, διερωτάται και απαντά : "Γιατί στέλνει μήνυμα αφού δεν ήρθε ; Επειδή ο ένοχος επιστρέφει πάντα στον τόπο του εγκλήματος ."

Φαίνεται, η  πνοή του Αγίου Πνεύματος, επελθούσα βιαίως και καθίσασα εν είδει φλογός επί της κεφαλής του Μητροπολίτη, αυτό μυστικά του ψυθίρισε (ή ψιθύρισε) * : Ο ένοχος επιστρέφει στον τόπο του εγκλήματος ! Πλην όμως ο Πατριάρχης Μόσχας δεν πήγε στην Κρήτη, έμεινε εκεί όπου ήταν και διερωτάται κανείς, ποιος είναι άραγε ο τόπος του εγκλήματος, ποιο το έγκλημα και ποιος ο εγκληματίας ; Το Μήνυμα του Πατριαρχείου Μόσχας έφθασε στην Κρήτη (ή στην Κων/πολη) και παρέμεινε εκεί, εκτός αν επεστράφει ως ανεπιθύμητο ή λόγω μη υπάρχοντος παραλήπτη. Αλλά τούτο δεν φαίνεται πιθανό. Πιθανότερο είναι να το παρέλαβε ο Μητροπολίτης Προύσσης και έκρινε χρήσιμο να δώσει την απάντηση αυτή μέσω "κοινωνικής δικτύωσης" - facebook.

Άρα, έγκλημα δεν διέπραξε το Μήνυμα. Το έπραξε ο συντάκτης του, ο οποίος δεν έφυγε, δεν γύρισε, αλλά έμεινε "στον τόπο του εγκλήματος" κατά τον κ. Ελπιδοφόρο. Εγκληματίας λοιπόν ο Πατριάρχης Μόσχας και τόπος του εγκλήματος η Μόσχα !

Ωστόσο, υπάρχει και μια άλλη εκδοχή, την οποία δεν πρόσεξε ο μητροπολίτης. Επειδή το αισθητήριο της ακοής του υστερεί, ούτε κατάλληλο είναι να συλλαμβάνει ήχους ασυνήθιστους. Ήχους που ειδοποιούν ότι στην Κρήτη, γίνεται τις μέρες αυτές, μέρες μάλιστα όπου η Ορθοδοξία τιμά την Αγία Τριάδα, ένα έγκλημα, μια πρωτοφανής κακοποίηση σε βαθμό ανοσιουργήματος, καθώς συμβαίνει σε όλες τις περιπτώσεις όπου βλασφημείται το Πανάγιον Πνεύμα.
Τι ακριβώς συμβαίνει ; Ότι εν ονόματι μιας ιδιοτελούς εκκοσμικευμένης ενότητος ψυχοθεραπευτικού τύπου (ψυχοδυναμικά - συμπεριφεριολογικά), πλαστογραφείται η εν Αγίω Πνεύματι και Θεό ένωση των πιστών με τον Υιό και Λόγο του Θεού προς δόξαν του Θεού και Πατρός. Όσο και αν ψάξει κανείς τα προς διαπραγμάτευση θέματα, θα βρει ελάχιστα στοιχεία αληθούς Θεολογίας. Όλα περιστρέφονται γύρω από το θέμα των σχέσεων, βάσει των κανόνων της νεωτερικής ψυχοθεραπείας της απελευθέρωσης, απαραιτήτως δε και της Οικονομίας των ... άυλων πλέον τίτλων. Υπάρχει κι εδώ το στοιχείο της απελευθέρωσης, είναι οι αγορές.

Οι συμμετέχοντες Ιεράρχες θα επιστρέψουν μετά το τέλος των εργασιών της Πανορθόδοξης στις χώρες τους, αλλά στις αποσκευές τους έκαστος θα μεταφέρει και κάτι από τον τόπο του εγκλήματος. Τον οποίο εσφαλμένα προσδιόρισε ο μητροπολίτης Ελπιδοφόρος, ελπίζοντας. ίσως και λόγω ονόματος, στην 4η Ρώμη, τη Ρώμη της αποκαλύψεως των Ηνωμένων Θρησκειών. Θα είναι η Κωνσταντινούπολη. Σχετικό και αυτό  http://orthodox-voice.blogspot.gr/2016/06/blog-post_452.html  το σχόλιο.

* ψύθος = ψεύδος, ψυθιρίζω, συρίζω με καταφρόνησιν, καταφρονώ

1 σχόλιο:

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Περί τα τέλη της 10ετίας του 1980 είχα διαβάσει μια επιστολή (ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ) ενός Εβραίου εξ Αμερικής (αν θυμάμαι καλά) στην "Καθημερινή". Ούτε λίγο ούτε πολύ, ο επιστολογράφος προσέβλεπε με αισιοδοξία το μέλλον της Αγίας Σοφίας στην Κων/πολή. Έγραφε ότι "τί το καλύτερο, να γίνει ο Ναός αυτός τόπος για κοινό προσκύνημα των τριών μονοθεϊστικών θρησκειών". Δεν κράτησα απόκομμα της εφημερίδας, το έγραψα όμως στον δικό μου ... εσωτερικό μαλακό δίσκο. Η απαντητική επιστολή που έστειλα δεν δημοσιεύθηκε, όπως και πολλές άλλες.

Οι Σιωνιστές δεν βιάζονται. Τα βήματά τους είναι αργά, σταθερά και βέβαια. Άλλωστε, ο Γιαχβέ τους το έχει υποσχεθεί : Ό,τι πιάνουν στα χέρια τους, θα γίνεται χρυσάφι (δεν θυμάμαι το πρωτότυπο της Π. Διαθήκης).

Ἀπὸ τὴν πλευρὰ τοῦ Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως δὲν ὑπῆρξε οὔτε µία ἁπλὴ ἀντίδραση διαµαρτυρίας. Ὅπως φαίνεται, τὸ Πατριαρχεῖο δέν ἀσχολεῖται µὲ αὐτὰ ποὺ συµβαίνουν στὴν περιοχὴ τῆς εὐθύνης του, λόγῳ τοῦ ὅτι εἶναι ἀπασχοληµένο µὲ τὶς ἐπεκτατικὲς βλέψεις του ἐκτὸς τῶν ὁρίων τῆς δικαιοδοσίας του. Τὸ Πατριαρχεῖο Κωνσταντινουπόλεως καὶ ὁ ἴδιος ὁ Πατριάρχης, φέρουν µεγάλη εὐθύνη γιά τὸ ἀνοσιούργηµα καὶ τὴν βλασφηµία τῆς Ὀρθοδόξου Πίστεως ἀπὸ τοὺς Τούρκους, ἀλλά, δυστυχῶς, βρίσκεται σέ ἐντεταλµένη πολιτικὴ ὑπηρεσία ἐξυπηρετώντας τὰ σχέδια τῆς οἰκουµενιστικῆς (παγκοσµίου) κυβερνήσεως καὶ ἀδιαφορώντας γιὰ τὴν ὑπεράσπιση τῆς Πίστεως. Φυσικά, οὔτε λόγος νὰ γίνεται γιὰ τοὺς Ἕλληνες(;) πολιτικοὺς καὶ ἰδιαίτερα γιὰ τὴν συγκυβέρνηση τῆς προδοσίας καὶ τῆς καταστροφῆς, πού σιωποῦν ἔνοχα. Ἡ Ὀρθοδοξία βάλλεται πανταχόθεν, ἀπὸ Πατριάρχες µέχρι πολιτικούς, ἀλλὰ ὅλοι ξεχνοῦν τὸ σηµαντικότερο: τὸ σκοτάδι δὲν µπορεῖ ποτέ νά καλύψει τὸ Φῶς!

https://kyprianoscy2.blogspot.com/2016/06/blog-post_41.html?m=1