Powered By Blogger

Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Παρασκευή 17 Μαρτίου 2023

Η συνέχεια τού β' Παγκοσμίου Πολέμου




... Καί η συνέχεια τής Δύσης

Από την αρχή του πολέμου στην Ουκρανία, η στάση της ελληνικής κοινής γνώμης διέφερε από τις υπόλοιπες χώρες της ΕΕ, επισημάνθηκε στην εκπομπή «Ιδεοχώρος», όπου προσκεκλημένος του Δημήτρη Λιάτσου είναι ο δημοσιογράφος, Πάρις Καρβουνόπουλος.

Αναφέρθηκε, μάλιστα, ότι αυτή η στάση δεν έχει να κάνει τόσο με «φιλορωσισμό», παρά τις ιστορικές σχέσεις των δύο λαών, όσο με το ότι οι Ελληνες «δεν θέλουν να δουν το ΝΑΤΟ να κερδίζει». Αλλωστε, δεν ξεχνούν τη στάση της
Δύσης στο Κυπριακό και τους βομβαρδισμούς στη Γιουγκοσλαβία. Ωστόσο, και οι διαθέσεις της κοινής γνώμης σε πολλές χώρες της ΕΕ αρχίζουν να αλλάζουν. Πρόσφατα (Μόσχα, 14 Μαρτίου 2023), ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, μιλώντας στο ιδρυτικό συνέδριο της «Διεθνούς Κίνησης Ρωσόφιλων», επισήμανε: «Οι ΗΠΑ έχουν πάρει «τα ηνία της εξουσίας στα χέρια τους» και απαιτούν ευθέως από την Ευρώπη να ξεχάσει την στρατηγική αυτονομία της. Ενας τεράστιος αριθμός Ευρωπαίων, όμως, δεν θέλει να εγκαταλείψει τα οφέλη του κοινού μας πολιτισμού, της ιστορίας, και τις πάλης για τα δικαιώματα τα οποία πραγματικά χρειάζονται οι άνθρωποι».

Ο ίδιος, επίσης, τόνισε ότι:

-«Η αξία της ρωσοφιλίας έγκειται στο ότι εμείς δεν καλούμε κανέναν σε «ιερό πόλεμο» ενάντια στη Δύση, ενάντια στους Σταυροφόρους, ή κατά οποιουδήποτε άλλου. Μας εξανάγκασαν σε αυτόν τον πόλεμο».

-«Ο Δυτικός πολιτισμός δεν πολεμάει για τη ζωή, αλλά για τον θάνατο, για να διατηρήσει την κυριαρχία του -που χάνει- στην παγκόσμια σκηνή».

-«Ο υβριδικός πόλεμος που εξαπολύθηκε κατά της Ρωσίας έχει στόχο να δαιμονοποιήσει τη χώρα μας στα μάτια της διεθνούς κοινότητας και να την κατηγορήσει για όλα τα «θανάσιμα αμαρτήματα».


Σχόλιο Κυπριανός Χ.
Όποιος διαβάσει τό βιβλίο "Εις εαυτόν", τού Μάρκου Αυρηλίου, τελευταίου αυτοκράτορα τής (Pax Romana) Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, θά συναντήσει παρόμοιες μέ τίς σημερινές αθλιότητες : Πλανόδια θεάματα ζωντανού σέξ στούς δρόμους τής Ρώμης, όπου μετά τό θέαμα, ο "σκηνοθέτης" έβγαζε δίσκο, γιά νά εισπράξει  τά χρήματα. Καί οι Συγκλητικοί πήγαιναν στήν Αγορά, ζητώντας από όποιον συναντούσαν, νά γίνει Καίσαρας, αλλά ουδείς δεχόταν. Αυτή είναι η Δύση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: