Powered By Blogger

Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Τρίτη 28 Μαρτίου 2023

Ένα διαφορετικό έγκλημα μυθοπλασίας (Crime Fiction)

 


-

Πρό οκταετίας, 28/3/2015, στό fakebook.

Αντιδράσεις στην Κυβέρνηση από "εθνικιστικά συνθήματα", όπως είπαν, των ΟΥΚ κατά την παρέλαση της 25ης Μαρτίου (βλέπε ιστοσελίδα facebook Stelios Kalpakis)

Υπηρέτες της νέας τάξης είναι κάποια, όχι όλα, ανθρωπάκια του ΣΥΡΙΖΑ. Νεροκουβαλητές της παγκοσμιοποίησης, που θέλουν να παραστήσουν τους πατριώτες, τους αγωνιστές της αξιοπρέπειας, της ανθρωπιάς του ανθρώπου. Δηλαδή, αρχών και αξιών, όπου η λήθη περισσεύει και πάντως η μνημοσύνη του Μαρξ και του Λένιν αφθονεί. 

Κάπου στην άκρη έχουν παραπεταμένο τον προφήτη - έτσι τον θέλουν - της ανθρωπιάς του Θεού, που δίδαξε για ποια αληθινή ανθρωπιά, για ποια όντως αξιοπρέπεια, για ποιές πραγματικές αρχές και αξίες οφείλει να μάχεται ο άνθρωπος. Λέω για την ανθρωπιά του Θεού, που καταδέχτηκε να γίνει άνθρωπος. Αυτή την ξέχασαν. Ότι είναι θύματα της νέας τάξης δεν το καταλαβαίνουν.

Καί τά πρόσφατα 25/3/2023

Τό πολιτικό ιερατείο αντέδρασε, πρό οκταετίας, γιά τό σύνθημα που τραγουδούσαν τά ΟΥΚ στήν παρέλαση της 25ης Μαρτίου. Αντιθέτως, γιά δικούς του λόγους (σημ. χειραγώγηση ανθρώπων) τό θρησκευτικό ιερατείο σιώπησε. 

Ίσως, διότι σέ μερικές περιπτώσεις, ανομολόγητες οπωσδήποτε, υπάρχει συμφωνία από κοινού. Καί ποιά είναι αυτή ; Είναι μία παγκόσμια συμφωνία σέ ένα έγκλημα μυθοπλασίας, άλλως Crime Fiction. Αυτό τό ... δημιουργικό (creative) έγκλημα μυθοπλασίας - σημ. αφήνεται νά εννοηθεί - είναι η δίκη καί η μαθητεία στήν ζωή τού Ιησού Χριστού, που καθώς γράφτηκε στόν Τύπο, θά διώκεται πλέον ποινικά στό Ισραήλ !

Οφείλουμε, λοιπόν, απ' εδώ καί στό εξής, νά είμαστε προσεκτικοί σέ τί γράφουμε μυθοπλαστικά (fiction crimes) ή άλλως πως.

Δεν υπάρχουν σχόλια: