Powered By Blogger

Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2010

Οι διαφημιστές των Μεταμοσχεύσεων δια του Τύπου

Αυτά τα γράφει στις 05/02/2010 "ΤΟ ΒΗΜΑ" :

"Λόγω του φόβου και της παραπληροφόρησης σε ό,τι αφορά τη μεταθανάτια δωρεά οργάνων, η συντριπτική πλειονότητα των μεταμοσχεύσεων γίνεται με όργανα που προέρχονται από συγγενείς ζωντανούς δότες, τη στιγμή που στον υπόλοιπο κόσμο το 85% των μοσχευμάτων προέρχεται από πτωματικούς δότες".

Και ο σχολιαστής, δηλαδή εγώ, ο οποίος κατά τον αρθρογράφο του "ΒΗΜΑτος" μπορεί να είναι ένας εξ εκείνων που παραπληροφορεί (sic), υποστηρίζει και πάντα λέει, ότι αυτό αποτελεί συστηματική παραπληροφόρηση εκ μέρους του Τύπου και άκρως αντιεπιστημονικό μεγάλο ψέμα. Ποιό;

Αυτό : "Λόγω του φόβου και της παραπληροφόρησης σε ό,τι αφορά τη μεταθανάτια δωρεά οργάνων", και αυτό : "...τη στιγμή που στον υπόλοιπο κόσμο το 85% των μοσχευμάτων προέρχεται από πτωματικούς δότες."

Ούτε μεταθανάτια (sic) αφαίρεση οργάνων γίνεται, ούτε τα μοσχεύματα λαμβάνονται από πτωματικούς (sic) δότες. Αυτή την παραπληροφόρηση καταγγέλλω από το 1987 και ελάχιστες ήταν οι φορές όπου επιστολές ή άρθρα δικά μου, είδαν το φως της δημοσιότητας για την εκτός κοσμικών - οικονομικών και άλλων - συμφερόντων ενημέρωση του αναγνωστικού κοινού.

Κι έχουν ύστερα το θράσος να βγαίνουν και να αποκαλούν εμάς, που τους λέμε διαφορετικά πράγματα, ταλιμπάν και φασίστες! Αυτοί που έχουν το μονοπώλιο της, υποτίθεται, δημοκρατικής και ευπρεπούς ενημέρωσης. Ό,τι θέλουν γράφουν και όπως θέλουν το γράφουν. Αν έκαναν διαφορετικά οι εφημερίδες τους θα έκλειναν ελλείψει διαφημίσεων.

Υστερόγραφο.
Αφού λόγος γίνεται για τις διαφημίσεις και τον Τύπο, η αναρτηθείσα στο θέμα αυτό φωτογραφία δείχνει και το κυρίαρχο ρεύμα ή τάση, που ακολουθούν οι εφημερίδες και γενικότερα, ό,τι έχει να κάνει με αυτό που ονομάζεται σήμερα "διαφήμιση", πληροφόρηση ή ενημέρωση.

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εσύ γιατί αρέσκεσαι στα αισχρά και στα χυδαία;
Μήπως ο παλαιοημερολ/τικος ζηλωτισμός τελικά σημαίνει έκπτωση της Χάριτος;

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Δεν μου αρέσουν ούτε τα αισχρά ούτε τα χυδαία. Δεν μου αρέσουν επίσης αυτοί που μας υποχρεώνουν να γινόμαστε αισχροί και χυδαίοι, όπως οι δημοσιογράφοι, που βγάζουν τον επιούσιο κλείνοντας αυτιά και μάτια. Δεν μου αρέσει, τέλος, η τέχνη της διαφήμισης, όταν μας περνά για ηλίθιους. Η συγκεκριμένη διαφήμιζε τα United Colors of Beneton με ένα άσπρο και ένα μαύρο άλογο, δηλαδή με τη γκρίζα διαφήμιση της παγκοσμιοποίησης.

Αν μας θέλουν όλοι να γίνουμε ένα, ας αποφασίσουν να μοιράσουν οι άρχοντες του πλανήτη και της διαφήμισης, τον υπέρογκο πλούτο που κρύβουν στα θησαυροφυλάκιά τους.

Ανώνυμος είπε...

Υπεκφεύγεις κ.Χριστοδουλίδη μου. Δεν μιλάς σωστά. Θα έπρεπε να παραδεχθείς την αισχρότητα και να το αφαιρέσεις αν ήσουν πιο ειλικρινής με τον εαυτό σου. Κοντεύεις να γίνεις misha!

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Ο εαυτός μου είναι υποχρεωμένος να ζει μέσα στη βρομιά. Προσπαθώ να κάνω τον εαυτό μου να γυαλίσει, τον καθαρίζω, γιατί, πού ξέρεις, μπορεί κάποιος να τον βρει και να δει, ότι του χρειάζεται με ό,τι σκουριές και μαγαρισιές έχει επάνω.

Σαλογραια η Ευαν.Παναγοπούλου-Κουτσούκου είπε...

Τι πάει να πει misha?
Καταλαβαίνω το σκανδαλισμό του καημένου του ανωνυμάκου ...
Και γιατί σε βρίζει;
Αφού ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ παλαιοημερολογίτης.
ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΤΟ ΣΘΕΝΟΣ!
ΑΠΛΑ ΜΕΝΕΙΣ ΕΚΕΙ ...ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΕΙΣ ΤΗΝ ΑΙΡΕΣΗ...
ΑΛΛΑ ΠΟΙΟΣ ΦΟΒΑΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΑ ΛΟΓΙΑ;
ΤΑ Ε Ρ Γ Α ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΕΞΑΠΟΔΟΙ ΧΡΥΣΟΥΛΙ ΜΟΥ.
ΓΙ αυτό μας έχουν βάλει όλους και ...παρλάρουμε είτε γραπτά είτε προφορικά δια κινητών και ακινήτων, ώστε να μη μένει χρόνος για ΕΡΓΟ σωτηρίας.
Ο καθένας υποφέρει από ό,τι έχει μέσα στο κεφάλι του...αλλά...βέβαια και οι φωτο...όπως και οι εικόνες στον ναό, κάτι πάντα ΔΙΔΑΣΚΟΥΝ.
ΟΤΑΝ ΚΟΙΤΑΣ ΤΗ ΛΑΣΠΗ ΠΟΛΛΗ ΩΡΑ, ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙΣ ΝΑ ΠΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥ ΜΕΣΑ...
Θαυμάζω που οι αρχαίοι έλληνες δεν έδειχναν ποτέ σκηνές βίας ή αισχρότητας στη σκηνή, απλά
τις α φ η γ ο ύ ν τ α ν όσο ήταν απαραίτητο για να προωθηθεί ο μύθος στην εξέλιξή του..
Η νέα Εποχή προσπαθεί με όλες της τις δυνάμεις να μας παγιδεύει στη θεώρηση του άρρωστου και του άσχημου και του ανώμαλου, όσο μπορεί...
Σε πείσμα αυτής της τάσης, η Εκκλησία διδάσκει να σεβόμαστε όσα σεμνά, όσα εύφημα, την αρετή και τον έπαινο...

Ανώνυμος είπε...

http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&artid=4559032&ct=2
Σχετικό...και σε δικαιώνει...

Ανώνυμος είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=MyO9J45PyAE
Επειδή σε ..πίκρανα, άκου αυτό το τραγουδάκι...

Ανώνυμος είπε...

ΝΤΡΟΠΗ ΣΟΥ ΓΡΙΑ! ΤΡΕΛΛΟΓΡΙΑ!

Σαλογραια η Ευαν.Παναγοπούλου-Κουτσούκου είπε...

Ποιος γλυκός άνθρωπος νομίζει ότι με θίγει, αποκαλώντας με γρια και τρελόγρια;
Καλέεεε!
Γελάω και το απολαμβάνωωωω! :-)

Ανώνυμος είπε...

Πριν κάνεις παρατηρήσεις σε άλλους, θυμήσου και βγάλε αν θες το αλογοκαβαλίκεμα από δω ΔΙΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΣΚΑΝΔΑΛΙΣΕ ΣΦΟΔΡΑ...