Powered By Blogger

Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2010

Ο παπάς, ο ζευγάς και ο Έλληνας

Θα το ακούσατε προφανώς δια στόματος κ. πρωθυπουργού : "Έλληνας και γεννιέσαι και γίνεσαι"! Μήπως έχετε καμιά αντίρρηση; Μάλλον, ναι, έχετε. Και γιατί παρακαλώ; Διότι το πιθανότερο θα θυμάστε τη λαϊκή παροιμία, η οποία  λέγει : " Ή παπάς ή ζευγάς". Δεν γίνεται να είσαι και παπάς και ζευγάς, Έλληνας και λαθραίος Έλληνας. Πάντως ο κ. Παπανδρέου διαφωνεί. Μας βεβαιώνει ότι Έλληνας και γεννιέσαι και γίνεσαι. Με λόγια διαφορετικά, μπορείς να είσαι και παπάς και ζευγάς.

Ο κύριος πρωθυπουργός δεν μου φαίνεται να ασχολήθηκε ποτέ με τα λαϊκά γνωμικά και τι παραπέρα αυτά έχουν να μας πουν σε μερικές περιπτώσεις. Και η περίπτωση του "ή παπάς ή ζευγάς", αποτελεί περίπτωση δύσκολη για να την καταλάβει ο μέσος Έλληνας ή οπωσδήποτε, κάποιος που έμαθε σε προχωρημένη ηλικία τα Ελληνικά.

Τι όμως θέλει να μας πει αυτό το γνωμικό, πέρα από τη συνήθη άποψη που έχουν οι περισσότεροι και η οποία συνιστά στον άνθρωπο, να μην επιδίδεται σε άλλες δραστηριότητες εκτός από εκείνες που γνωρίζει; Δεν είναι δύσκολο να το καταλάβουμε. Ο παπάς δεν μπορεί να κάνει τον ζευγά, διότι δεν είναι θεμιτό να μπει στη λογική του ζευγά. Και ποιά είναι η λογική του ζευγά; Όταν κάποιος ζητήσει από έναν να του οργώσει το χωράφι, εκείνος θα του πει "τόσα θέλω". Αν η τιμή δεν είναι συμφέρουσα, θα ψάξει να βρει άλλον και έπειτα άλλον. Τελικά, ένας από όλους  θα κάνει την καλύτερη προσφορά και θα πάρει τη δουλειά.

Με βάση αυτό το σκεπτικό, το οικονομικό "αλισβερίσι", ο θυμόσοφος λαός έχει πει το "ή παπάς ή ζευγάς".Ή το ένα ή το άλλο. Ο παπάς δεν μπορεί να μπεί στη λογική του παζαριού. Τώρα όμως αυτά δεν ισχύουν. Οι παπάδες έγιναν ζευγάδες και αποφεύγω τον πειρασμό να αναφερθώ σε επώνυμα παραδείγματα ιερέων της υπαίθρου, που βγάζουν στην αγορά τα έργατικά τους χέρια και εισπράττουν μεροκάματο πχ. από κλάδεμα-μάζεμα ελιάς και πολλά άλλα αγροτικά. Παράλληλα, ασκούν και το βιοποριστικό επάγγελμα (;) της ιεροσύνης.

Αυτά είναι τα νέα μας ήθη και ουδείς πρέπει να αισθάνεται άβολα και άκομψα, όταν ακούει τον πρωθυπουργό να μας λέει "Έλληνας και γεννιέσαι και γίνεσαι". Όλα εξελίσσονται. Εδώ οι παπάδες έγιναν ζευγάδες, δεν θα γίνουν Έλληνες όλα αυτά τα στίφη που μας κατέκλυσαν; 'Οταν οι παπάδες μπαίνουν στη λογική των ζευγάδων, στη λογική του οικονομικού παζαριού, δεν θα μπούν και οι (υποτιθέμενοι Έλληνες) κυβερνήτες μας. Δώστε μας τόσα κι εμείς θα σας τους κάνουμε όλους Έλληνες. Ως προς τα υπόλοιπα, τα ηθικοθρησκευτικά και τα ανθρωπιστικά, αυτό είναι το χρυσό περιτύλιγμα για να καλύψουν την ιδιοτέλεια και τον τυχοδιωκτισμό τους οι ηθικίζοντες πολιτικοί και οι άλλοι (...). Δεν είμαστε τόσο αφελείς όσο νομίζουν.

28 σχόλια:

Σαλογραια η Ευαν.Παναγοπούλου-Κουτσούκου είπε...

Κυπριανέ μου
ωραία τα γνωμικά αλλά ο Απόστολος Παύλος, ζευγάς δεν ήταν ήτανε, σκηνοποιός ήτανε και έκανε οικονομικά παζάρια, πιθανόν, για τις σκηνές που πούλαγε, προκειμένου να ζήσει...
Και διαβάζοντας τον υπέροχα γραμμένο βίο του νεομάρτυρα αγίου ιερέα π. Παύλου Ανσίμωφ- τον έγραψε ο γιος του ο φημισμένος σκηνοθέτης του Μπολσόι θεάτρου, Γεώργιος Ανσίμωφ- είδα εκεί ότι, για να επιβιώσει σε καιρούς δύσκολους, κομμουνιστικοκρατίας, της Ρωσίας, έκανε και το ζευγά σε χωράφι, παράλληλα με τα ευχέλαια και τις ακολουθίες της παπαδοσύνης...

Οι παπάδες ΣΑΠΙΣΑΝΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΓΙΝΑΝΕ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ, ΜΙΣΘΩΤΟΙ.

Ο ΜΙΣΘΩΤΟΣ, ΧΕΣΜΕΝΟ ΤΟ ΕΧΕΙ ΤΟ ΠΟΙΜΝΙΟ.

ΔΕΝ ΤΟ ΠΟΝΑΕΙ!

Ο Θεός δια των Γραφών Του, μας τα είπε ΠΡΩΤΟΣ, και μεις το βλεπουμε να συμβαίνει.

Οταν ξαναγίνουν οι παπάδες εξαρτώμενοι από το ΕΛΕΟΣ του Κυρίου και ΜΟΝΟΝ, ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΟ ΒΡΩΜΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ,ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΟΥ ΜΟΝΙΜΟΥ ΜΙΣΘΟΥ ΤΟΥΣ, ΤΟΤΕ,ισως ή ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ στην Έλλάδα, ΘΑ ΞΑΝΑΛΑΜΨΕΙ...

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Ευχαριστώ για το σχόλιο. Μόνο, θα σε παρακαλούσα να είσαι προσεκτικότερη στις εκφράσεις (:Ο ΜΙΣΘΩΤΟΣ, ΧΕΣΜΕΝΟ ΤΟ ΕΧΕΙ ΤΟ ΠΟΙΜΝΙΟ) που χρησιμοποιείς. Είναι, με τη ευκαιρία το γράφω αυτό, ο μόνος λόγος που θα με αναγκάσει, του λοιπού, να μη δημοσιοποιώ παρόμοια σχόλια.

Η σύγκριση του Απ.Παύλου είναι ατυχής. Ατυχής και εκείνη του π. Παύλου Ανσίμωφ. Οι επιφορτισμένοι με το έργο της εν Χριστώ παιδείας και παιδαγωγίας (σημ. όλοι είμαστε παιδιά) πρέπει να ζουν από το έργο της χειροτεχνίας που γνωρίζουν και όχι να μισθώνουν τα εργατικά τους χέρια στο αφεντικό που δίνει τα περισσότερα. Αν οι πιστοί (άλλη περίπτωση) φρονούν ότι πρέπει να αφήνουν λίγα χρήματα στο παγκάρι του ναού, ας το κάνουν.

Ένας λόγος που με έκανε να μην ασκήσω ποτέ το εργο του "ελεύθερου" επαγγελματία γιατρού ήταν αυτός.

Ανώνυμος είπε...

Μην είσαι ΤΟΣΟ πουριτανός.

Ανοιξες και συ μια ιστοσελίδα σε αυτό το μάταιο βίο και νόμισες ότι έπιασες τον ...ταύρο από τα κέρατα.

Η τουλάχιστον να έχεις ΣΥΝΕΠΕΙΑ (ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ) και οχι να κατηγορείς άλλων το μεταφορικό λόγο, αλλά να δίνεις άφεση σε δικές σου ...περίεργες φωτογραφήσεις..

ΑΝΤΕ...ΣΑΣ ΜΑΘΑΜΕ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΟΥΣ ΥΠΕΡΘΟΔΟΞΟΥΣ...ΤΟΥΣ ΑΚΑΡΔΟΥΣ... ΤΟΥΣ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ...ΤΟΥΣ ΑΝΑΛΓΗΤΟΥΣ...ΤΟΥΣ ΜΝΗΣΙΚΑΚΟΥΣ...

ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ Μ Η Ν ΑΝΕΒΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ, ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΧΑΡΟΥΝ ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΣΟΥ.

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Ένας λόγος που με παρακινεί να δημοσιεύσω το σχόλιο, παρά τη σύσταση του σχολιαστή, είναι διότι θέλω να επισημάνω μερικά πράγματα.

Ότι, πρώτον, δεν είμαι και τόσο πουριτανός. Αν ήμουν, δεν θα έδειχνα την, για πολλούς σκανδαλιστική, φωτογραφία με τον επιβήτορα ίππο.

Δεύτερον, ότι ξέρω πολύ καλά γιατί άνοιξα αυτή την ιστοσελίδα. Το ελληνικό Δημόσιο με πληρώνει, με έχει συνταξιοδοτήσει για τις υπηρεσίες που του πρόσφερα για περισσότερο από 37 χρόνια. Το ελληνικό Δημόσιο δεν αποτελεί για μένα έννοια αφηρημένη. Είμαστε εγώ, εσεις και οι υπόλοιποι. Τα χρήματα που παίρνω σαν σύνταξη, δεν θέλω να τα παίρνω "άκοπα", επειδή κάποτε δούλεψα και τώρα πρέπει να απολαμβάνω "τα έργα των χειρών" μου. Έμαθα κάτι περισσότερο - μπορεί και όχι - από την Παθολογία και αυτά καταγράφω. Όσοι τα βρίσκουν χρήσιμα, έχει καλώς. Και αν άλλοι τα θεωρούν άχρηστα, καλώς και πάλι. Αν τέλος, κάποιοι σκανδαλίζονται, προσπαθώ αυτά που γράφω να μην είναι σκανδαλιστικά. Ως προς αυτά που δείχνουν μερικές φωτογραφίες μου - όχι εικόνες, έστω και με μικρό το έψιλον - αυτά αποτελούν μέρος της θλιβερής μας καθημερινότητας. Δεν τα διαφημίζω. Φροντίζω να τα πλαισιώνω με λόγια, που τα καθιστούν άχρηστα.

Άφησα τελευταίο, και τρίτο, το χαρακτηρισμό του "υπερορθόδοξου". Ο σχολιαστής έχει προφανώς μπέρδεμα με τη λέξη Ορθόδοξος, Ορθοδοξία και τα απορρέοντα. Όποιος είναι άμοιρος και άπειρος της πίστης μας, δικαιούται να την προσδιορίζει με ποσοτικά μεγέθη : Λίγο ορθόδοξος, περισσότερο ή ακόμη και υπέρ το δέον. Για τον γράφοντα αυτό δεν ισχύει. Η Ορθοδοξία ή είναι, αυτό που είναι, ή δεν είναι. Κατά συνέπεια και οι Ορθόδοξοι ή είναι ή δεν είναι Ορθόδοξοι. Τα ολίγα, τα μέτρια και τα πολλά, ταιριάζουν σε άλλους, όχι σε μας.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Κυπριανέ Χριστοδουλίδη,
σε παρακαλώ να μην παρασέρνεσαι απο αηθή άτομα του τύπου 11 Φεβρουαρίου 2010 3:36 π.μ. , που βαπτίζουν ως πουριτανικό κάθε ευσεβές και ηθικό.

Για την αισχρή φωτογραφία, ντροπή σας. Η ζημιά που κάνουν οι αισχρότητες, δεν αποκαθίστανται με ό,τι και να γράφετε στα κείμενα. Προσέξτε το αυτό.

Ιωνάς

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Ευχαριστώ τον Ανώνυμο Ιωνά για το σχόλιο που άφησε.

Σαλογραια η Ευαν.Παναγοπούλου-Κουτσούκου είπε...

KΥπριανέ μου
σε ευχαριστώ που με διορθώνεις.
Εχεις ένα δίκιο, παρότι μεταφορικά μίλησα.
Θα προσπαθήσω να μην το ξανακάνω.
Αν το ξανακάνω, βάλε ...πιπέρι! :-)

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Θα σου συνιστούσα, Σαλογραία, το πιπέρι να το έχεις δίπλα στο πληκτρολόγιο.

Σαλογραια η Ευαν.Παναγοπούλου-Κουτσούκου είπε...

Καλό!
Ο παπα Θεοδώρητος, κάποτε μου είχε στείλει για τον ίδιο λόγο, υπέροχο πιπέρι από την Πάρο.
Δεν το έχω ξοδέψει.

Ανώνυμος είπε...

Εγώ ευχαριστώ που έχετε την καλοσύνη να μου δημοσιεύετε κάθε σχόλιο.

Με θυμάστε καθόλου; Είχαμε συζητήσεις πριν κάμποσο καιρό.

Ιωνάς

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Ασφαλώς και δεν σας έχω ξεχάσει, Ανώνυμε Ιωνά.

Ανώνυμος είπε...

Γιατί επαναλαμβάνετε συνέχεια το "Ανώνυμε"; Δεν μπορείτε να πείτε σκέτο "Ιωνάς";

Ιωνάς

Σαλογραια η Ευαν.Παναγοπούλου-Κουτσούκου είπε...

Iωνά...
Ο κύριος Χριστοδουλίδης δημοσιεύει δημοκρατικά όλα τα σχόλια ακόμη και τα υβριστικά προς ...γραίες...

ΧΑΘΗΚΕ ΠΙΑ Ο ΣΕΒΑΣΜΟς, ΚΥΡΙΕ ΜΟΥ, ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥΣ...

ΧΑΘΗΚΕ!
:-)
Αλήθεια:
πώς ήταν η εμπειρία σας, μέσα στο στομάχι του κήτους;

Ανώνυμος είπε...

Όταν οι ηλικιωμένοι καταντούν εντελώς ΞΕΔΙΑΝΤΡΟΠΟΙ, ΑΙΣΧΡΟΙ και ΑΝΗΘΙΚΟΙ (σαν και εσένα) τότε ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΕΒΑΣΜΟΣ!

Σαλογραια η Ευαν.Παναγοπούλου-Κουτσούκου είπε...

Απαπα! Ανωνυμάκο μου!:-)
Είσαι και του κατηχητικού και λες και τέτοιες ΣΑΧΛΑΜΑΡΕΣ;
Ο Κύριος που ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ότι λατρεύεις τους ΦΑΡΙΣΑΙΟΥΣ του καιρού Του, τους έλεγε ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ΕΧΙΔΝΩΝ ΚΑΙ ΤΑΦΟΥΣ ΚΕΚΟΝΙΑΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ...ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ...ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ!!!!

Καθόλου δεν ήταν καθωσπρέπει ο ΧΡιστούλης με τους ΗΓΕΤΕΣ ΤΟΥΣ ΦΑΡΙΣΑΙΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΑΡΧΙ-ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ.

Τις πόρνες τις αγάπησε και τους τελώνες ακόμη.

Αλλά στη Φάρα των ΦΑΡΙΣΑΙΩΝ ΚΑΣΤΑΝΟ ΔΕΝ ΕΧΑΡΙΣΕ.

ΓΙ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΕΣΤΑΥΡΩΣΑΝ ΕΞΑΛΛΟΥ...

ΓΕΡΑΣΕΣ ΚΑΙ ΣΥ ΚΑΗΜΕΝΕ,ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΑΠΟ ΜΕΝΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΑ ΘΥΜΑΣΑΙ;

Τι κρίμα Ανωνυμάκο μου, τι ΚΡΙΜΑΑΑΑ!

Ανώνυμος είπε...

ΣΑΛΟΓΡΑΙΑ αν εσείς είσαι χυδαία, δεν σημαίνει ότι όσοι απεχθάνονται τις χυδαιότητες είναι υποκριτές και Φαρισσαίοι. Έτσι;

Ιωνάς

Σαλογραια η Ευαν.Παναγοπούλου-Κουτσούκου είπε...

Διατί, φίλε, Ιωνά, με θεωρείς ότι είμαι χυδαία;
Εκπλήσσομαι! :-ο
Επειδή έγραψα ότι οι αιρετικοί-οικουμενιστές παπάδες το ποίμνιο το έχουν μαζί με τα προιόντα της... αφόδευσής τους;
(Τα γράφω με καθαρεύουσα για να με δημοσιεύσει ο κύριος ΧΡιστουλίδης που παριστάνει την K.G.B της λογοκρισίας ενίοτε)
-Δεν είναι μια καθωσπρέπει λειτουργία η..αφόδευση γιατρέ μου;
Δεν ανησυχείτε αν οι ασθενείς σας, δεν αφοδεύουν κανονικώς;
Τι μανιχαιστικές απόψεις περί σώματος εκφράζονται εδώ μέσα;
Δηλαδή θα τα κάνουμε αλλά δεν θα λέμε;

Για Ονομααα!

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Σαλογραία, μην κάνεις πως δεν καταλαβαίνεις. Δεν αποτελεί ένδειξη μανιχαϊσμού η ευπρέπεια του λόγου, όταν ο τελευταίος δεν υποκύπτει στον πειρασμό του εκχυδαϊσμού, στο όνομα μιας φυσικής λειτουργίας. Σαφώς και είναι μέσα στις φυσιολογικές λειτουργίες "παν το εισπορευόμενον εις το στόμα εις την κοιλίαν χωρεί και εις αφεδρώνα εκβάλλεται". Κανείς όμως σεβόμενος τον εαυτό του, αυτά που γράφει και ίσως, εκείνους που τον διαβάζουν, δεν θα καθόταν να μας περιγράψει τα αποτελέσματα της εκβολής. Πόσο μάλλον όταν αυτό, το εκβαλλόμενο εκ του αφεδρώνα, αφορά σε ανθρώπους (ποίμνιο).

Με την ευκαιρία αυτή θα είχα να σου πω και το εξής. Ότι οι ιερείς έγιναν Δημόσιοι Υπάλληλοι δεν είναι κακό. Αντίθετα, στις πλάτες τους έβαλαν όλο τον Ελληνικό λαό. Ο λαός τους πληρώνει και έχουν χρέος να επιτελούν το λειτούργημά τους στο ακέραιο. Δεν πρωσοπωληπτούν κατ΄ αυτό τον τρόπο, δεν κάνουν διακρίσεις. "Υπερ των του λαού αγνοημάτων" προσφέρουν την "λογικήν ταύτην λατρείαν" και κάθε Δημόσιος Υπάλληλος οφείλει και πρέπει, κατ΄ αυτό τον τρόπο να προσφέρει τις υπηρεσίες του και να αντιμετωπίζει το κοινό.

Θα μου πεις, πόσοι αυτό το ξέρουν; Άλλο θέμα τούτο. Δυστυχώς, κανείς Δημόσιος Υπάλληλος δεν υπόκειται σε μάθημα δεοντολογίας, αν και αυτό, μεταξύ άλλων, είναι και χρέος των ιερέων να το διδάσκουν.

Σαλογραια η Ευαν.Παναγοπούλου-Κουτσούκου είπε...

Καλέ μου Κυπριανέ, με όλο το σεβασμό αλλά...βρίσκεσαι στην καρακοσμάρα σου!
Τι κάθεσαι και μου αραδιάζεις νυχτιάτικα;
Εδώ οι Εβραίοι
(που τους βγάζω το καπέλο επειδή σκίζονται για την πατρίδα τους και τη θρησκεία τους και έχουν υποδειγματική νεολαία- τουλάχιστον με τις καλύτερες των εντυπώσεων έμεινα απο Πανεπιστήμια του Ισραήλ που είχα επισκεφτεί πρόσφατα μέχρι τη Νεκρά Θάλασσα)κάνουν ΡΑΒΒΙΝΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥΣ!
Μονο οι έλληνες, τα τελευταία χρόνια, κάνουν παπάδες όποιον να ναι, χωρίς να τους νοιάζει το επίπεδο το ηθικό και το διανοητικό και αν εκείνος που γίνεται παπάς θα στηρίξει την Ορθόδοξη Εκκλησία ή αν θα την διαλύσει...
Δεν θα ξεχάσω ποτέ ένα νεαρό έλληνα, έξυπνο παιδάκι 18 ετών που όταν τον ρώτησα τι θα γίνει μου είπε:
Θέλω θα γίνω εκείνο ...αλλά ΑΝ ΑΠΟΤΥΧΩ...ΘΑ ΠΑΩ ΚΑΙ ΘΑ ΓΙΝΩ παπάς!
ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ ΈΠΑΘΑ ΠΟΥ ΤΟ ΑΚΟΥΣΑ.
Δε λέω ότι δεν υπάρχουν και ρασοφόροι άνθρωποι θυσίας, αλλά...η ζημιά που κάνουν οι άλλοι...είναι πολύ μεγάλη...και φως στην άκρη του τούνελου, δε βλέπω...

Ανώνυμος είπε...

ΓΡΙΑ ΑΝΗΘΙΚΗ
ο 18 ετών άνθρωπος δεν λέγεται παιδάκι αλλά ανήρ.

ΓΡΙΑ ΑΝΗΘΙΚΗ
να μάθεις να μην είναι συνεχώς στο βρώμικο το μυαλό σου (δεν αναφέρομαι στα περι αφοδεύσεως αλλά σε πολλά χυδαία που γράφεις).

ΕΝΤΑΞΕΙ ΓΡΙΑ;

Σαλογραια η Ευαν.Παναγοπούλου-Κουτσούκου είπε...

Κυπριανέ μου, βλέπω με χαρά συνεχίζεις να δημοσιεύεις παραληρηματικά σημειώματα παρά τις δηλώσεις σου...
Το διασκεδάζεις και συ όπως και γω...
Καλόοοο!
Γουστάρωωωω!:-)
ΚΑΛΗ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ περιστεράκι μου.
Θα τα πούμε...

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Τα σημειώματα μπορεί να είναι παραληρηματικά, δεν είναι όμως και βωμολοχίες. Αν τα δημοσιεύω, είναι διότι ευελπιστώ να βρεθεί κάποιος εκπαιδευτικός ή ένας άλλος, τέλος πάντων, που θα βάλει τα πράγματα στη θέση τους. Συμφωνώ, δεν είναι σωστό να αποκαλούμε κάποιον ανήθικο, γριά, ότι έχει βρώμικο στόμα, στιγμή κατά την οποία, όλα αυτά θα τα ακυρώναμε με μια καλύτερη έκφραση, πχ. λέγοντας απλά ότι δεν μας αρέσει "η μαγκιά" στο γράψιμο.

Να σου ευχηθώ, με τη σειρά μου, καλή και αγία Σαρακοστή. Είνα, θα το ξέρεις, περίοδος προετοιμασίας και αυτοπειθαρχίας και ομολογουμένως, αυτά "τα γουστάρω", που θα έλεγε, αν ζούσε, ο μακαρίτης ο Χριστόδουλος. Αλλά δεν ζει και δεν το λέμε.

Αυτά, σημείωσε, σου τα γράφει ένα παιδάκι, που όμως δεν είναι 18 ετών.

Και ως προς εσένα, αγαπητέ μου Ιωνά, θα συνεχίσω να σε προσδιορίζω ως "Ανώνυμο Ιωνά" και όχι σαν "Ανώνυμο Ιωνά". Εκτός, αν δεν σου αρέσουν ούτε τα "ως", ούτε τα "σαν". Τούτο εξαρτάται από σένα.

Ανώνυμος είπε...

"Συμφωνώ, δεν είναι σωστό να αποκαλούμε κάποιον ανήθικο, γριά, ότι έχει βρώμικο στόμα στιγμή κατά την οποία, όλα αυτά θα τα ακυρώναμε με μια καλύτερη έκφραση, πχ. λέγοντας απλά ότι δεν μας αρέσει "η μαγκιά" στο γράψιμο."

1. Σημαίνει ότι δεν σου αρέσει η ΑΛΗΘΕΙΑ.
2. Σημαίνει ότι υποστηρίζεις την γρια με τις ανηθικότητες.
3.Κάνεις το λάθος να ταυτίζεις την μαγκια με την ανηθικότητα και την βρωμια, που είναι εντελώς αλλα πράγματα. Άλλο μάγκας και άλλο ανήθικος και διεστραμμένος και βρωμοστομος.

Μην μπλέκεις τα πατζούρια με τα πατζάρια. Ετερον εκάτερον.

Ανώνυμος είπε...

Αλήθεια την υποστηρίζει τη γριά;
Εγώ νόμιζα ότι χαιρόταν μαζί με όποιον την έβριζε!
Και λέω ότι βέβαια άλλο είναι ο βρομόστομος και άλλο είναι ο ΒΡΟΜΟΨΥΧΟΣ ΥΠΟΚΡΙΤΗΣ.
ΚΑΛΗ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ.

Ανώνυμος είπε...

Ανθίστατο δέ αυτοίς Ελύμας ο μάγος ....ζητών διαστρέψαι τόν ανθύπατον από τής ΠΊΣΤΕΩΣ.
Σαύλος δέ, ο καί Παύλος, ΠΛΗΣΘΕΙΣ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΑΓΙΟΥ καί ατενίσας πρός αυτόν είπεν:ω πλήρης παντός δόλου καί πάσης ραδιουργίας, ΥΙΕ ΔΙΑΒΟΛΟΥ, ΕΧΘΡΕ ΠΑΣΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΟΥ ΠΑΥΣΗ ΔΙΑΣΤΡΕΦΩΝ ΤΑΣ ΟΔΟΥΣ ΚΥΡΙΟΥ, ΤΑΣ Ε Υ Θ Ε Ι Α Σ;
καί νύν ιδού χείρ Κυρίου επί σέ, καί έση τυφλός μή βλέπων τόν ήλιον άχρι καιρού.
Παραχρήμα δέ έπεσεν επ'αυτόν αχλύς καί σκότος καί περιάγων εζήτει χειραγωγούς.
Τότε ιδών ο ανθύπατος το γεγονός επίστευσεν, εκπλησσόμενος επί τή διδαχή του Κυρίου.

Πραξεις των Αποστόλων, κεφ. ιγ στ. 8-12

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Δεν μορώ να καταλάβω τι σχέση έχει ο Ελυμάς ο μάγος, με αυτά που γράφονται εδώ; Ποιός κάνει τον μάγο εδώ πέρα και ποιος διαστρέφει ποιον "από της πίστεως";

Ανώνυμος είπε...

ΌΛΑ ΕΧΟΥΝ ΣΧΕΣΗ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗ
ΑΛΛΑ...
ΠΟΎ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ...

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Αδελφέ Ανώνυμε,
Κάνε μια προσευχή να με φωτίσει ο Κύριος. Δεν ξέρω μόνο αν και εκεί απευθύνεσαι ανωνύμως. Οπότε ...