Powered By Blogger

Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2010

Κυριακή της Ορθοδοξίας και η Πατριαρχική εγκύκλιος

Εγκύκλιο μας έστειλε ο οικουμενικός κ. Βαρθολομαίος, με την ευκαιρία όπου σε λίγες μέρες θα εορτάσουμε την Κυριακή της Ορθοδοξίας. Θα φροντίσουν άλλοι να του απαντήσουν σε ένα προς ένα, από τα πολλά διάστροφα, κακόδοξα και ψεύτικά, τα οποία συμβουλευτικά μας απευθύνει. Τον ενοχλούν οι φωνές που τον κατηγορούν ότι διαφθείρει την Πίστη μας. Προσωπικά αρκούμαι,  δειγματοληπτικά και μόνο, να σχολιάσω ένα σημείο για να μη μας περνά ηλίθιους. Γράφει στην εγκύκλιο:

"... ἀποσιωποῦν τὸ γεγονὸς (σ.σ. όσοι τον κατηγορούν επι αιρέσει)  ὅτι οἱ θεολογικοὶ διάλογοι διεξάγονται μὲ ὁμόφωνον ἀπόφασιν ὅλων τῶν Ὀρθοδόξων Ἐκκλησιῶν".

Ο ίδιος αποσιωπά το γεγονός ότι οι πολιτικοί διάλογοι διεξάγονται με ομόφωνον απόφασιν όλων των πολιτικών κρατών. Και συμπληρώνω, από εκλεγμένους αχυρανθρώπους. Όποιος τολμήσει να μείνει απ΄ έξω, το περιμένει η κακή τύχη της πρώην Γιουγκοσλαβίας, του Ιράκ και πλήθος άλλων, που σφάζονται μεταξύ τους ή τους σφάζουν οι αδικούμενοι καλοί τους γείτονες (Κόσοβο). Και όλα αυτά, υπό την επίβλεψη των υψηλά ισταμένων ομόφωνων εκκλησιών και πολιτικών αρχηγών.

Την Κυριακή της Ορθοδοξίας την μετατρέπει σε Κυριακή της Ματαιοδοξίας, βάζοντας κι αυτός το λιθαράκι του στον πύργο της πολιτικής και θρησκευτικής Βαβέλ που στήνεται. Την οικουμενικότητα αυτή - συμβολικά αναπαριστά και η επισυναπτόμενη φωτογραφία - δεν τη θέλουμε. Να την κρατήσει για τον εαυτό του και τους ομοίους του, ο οικουμενικός κ. Βαρθολομαίος.

17 σχόλια:

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Αχ, ο μαύρος, τι διαβάζω; Τι θέλουμε και φωνάζουμε και διαμαρτυρόμαστε; Όλοι μέσα στην εκκλησία και από μέσα να πολεμάμε.

Πόσο λάθος είχε ο Μέγας Αθανάσιος, ο Μέγας Φώτιος, ο άγιος Ιωάννης ο Δαμασκηνός και πόσοι άλλοι, που έσχισαν την Εκκλησία και μας κληρονόμησαν την κακήν συνήθεια των σχισμάτων, των αποτειχίσεων και των αιρέσεων!

Πραγματικά, πλανηθέντες υπό του αρχεκάκου και εκείνοι, αλλά και εμείς. Εμπρός λοιπόν, κάτω τα κεφάλια και όλοι μέσα. Από εκεί, έχουμε το "ελευθέρας", να μη σταματάμε τον ευσεβή και ευγενικόν μας έλεγχο. Δημοκρατία έχομεν άλλωστε. Τα σχίσματα δεν τα αγαπά ο Θεός και να θυμόμαστε όλοι την υικήν πατριαρχικήν οδηγία: Ξεχάστε αυτούς τους δήθεν αγίους, τους πλανηθέντας, οι οποίοι σας πλανεύουν. Nα παραμείνετε στην Εκκλησία και να κάνετε τη ζωή των πιστών εφιάλτη.

Ο νέος θεοφώτιστος χρυσόστομος άγιος της εποχής μας είναι ο ...

Είναι πολλοί, "λεγεών το όνομά μου".

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Η αντίδραση προς τον παπισμό ήταν ο προτεσταντισμός, η Διαμαρτύρηση. Το ίδιο θα γίνει, έχει γίνει μάλλον, και με τον Ορθόδοξο παπισμό, που μας έχει εγκατασταθεί εδώ και χρόνια. Στα λόγια ορθόδοξοι, στη θεωρία παπικοί, αφού η ακαδημαϊκότητα κρίνει ότι ο παπισμός δεν έχει επίσημα καταδικαστεί ως αίρεση.

Τώρα λοιπόν είναι η ώρα να γίνουμε και ορθόδοξοι προτεστάντες. Αλλά με διαφορετικότητα. Εντός εκκλησίας, θα αρχίσουμε να φτιάχνουμε άλλες μικρότερες. Τέλος καλό, όλα καλά, διότι "εκτός Εκκλησίας δεν υπάρχει σωτηρία".

P. MICHALOPOULOS είπε...

Η "μητέρα" Εκκλησία (μητριά του κερατά) στην αγκαλιά του "πατέρα" (πάπα των παπικών)

http://xairete.blogspot.com/2010/02/blog-post_2952.html

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Ευχαριστώ τον κ.Παναγιώτη Μιχαλόπουλο - και τη γνωριμία μου με το επιθετικό XAIRETE (ξέρετε;)

P. MICHALOPOULOS είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

Κύριε Χριστοδουλίδη τι πρέπει να κάνουμε;
Όταν ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ Βαρθολομαίος ψεύδεται σε Πατριαρχική εγκύκλιο τα πράγματα δεν είναι καλά... Δεν πρέπει να απομακρυνθούν οι Οικουμενιστές από τις θέσεις των Πατριαρχών και των Επισκόπων και να πάρουν τις θέσεις τους Ορθόδοξοι ή να προχωρήσουν οι πιστοί σε αποτείχιση από τους Οικουμενιστές Επισκόπους; Και αν οι Ορθόδοξοι Επίσκοποι δεν προχωρήσουν σε αποτείχιση τι λόγο θα φέρουμε όλοι εμείς επί του φοβερού βήματος του Χριστού που δεν διακόψαμε την εκκλησιαστική επικοινωνία με τους Οικουμενιστές Επισκόπους;

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Καταθέτω κι εδώ μια απάντηση που έδωσα αλλού. Είναι σχετική με το ερώτημα που θέτει ο Ανώνυμος, 20/02/2010, 9:23πμ.

Να συστήσω παρομοίως σε σας, κ. Παναγιωτίδη, να μη τους κάνετε τη χάρη. Η σημερινή Εκκλησία έχει διαβρωθεί και στελεχωθεί, από οικουμενιστές. Αν δεν ήταν, θα είχαν πολύ πρώιμα και έγκαιρα απομονωθεί όλοι αυτοί, που σήμερα αλωνίζουν.

Μείναμε και μείνατε εντός Εκκλησίας, κατά τας πνευματικάς συμβουλάς ορώντων και Γερόντων. Και ποιό το αποτέλεσμα; Η λεγεών κατέκτησε τα πάντα, μιλεί εξ ονόματος της "αυτοσυνειδησίας της Εκκλησίας" (sic) και γίναμε εμείς οι επικίνδυνοι σχισματοαιρετικοί. Ο λαός του Θεού παραμένει ακατήχητος και όσοι τον κατηχούν, του λένε να μείνει υπό την ποιμαντορίαν αιρετικών και αιρετιζόντων. Ποιος εκ του λαού είναι σε θέση να καταλάβει το: " Άλλοι περί την πίστη ναυάγησαν και έτεροι, με την κοινωνία της αίρεσης καταποντίσθηκαν ". Όσο ο λαός του Θεού παραμένει ευλογούμενος από τους κοινωνούς της αίρεσης, δεν αντιλαμβάνεται ότι καταποντίζεται. Τρανό παράδειγμα ο π. Κωνσταντίνος Μπέης, ο οποίος υποτίθεται δεν είναι κατηχούμενος, ούτε ποιμαινόμενος. Φαντασθείτε λοιπόν τι γίνεται με τους άλλους.

Η αποκαλούμενη εκκλησία έχει ήδη ναυαγήσει και όσοι παραμένουν εντός, οδεύουν προς τον υγρό τάφο με την συνοδεία ορχήστρας, όπως στο ναυάγιο του "Τιτανικού". Μείνετε εσείς μέσα και αφήστε εμένα απ΄ έξω. Εύχομαι μόνο να μην έχετε την τύχη του Thomas More εσείς και οι ομόφρονες. Ακόμη και αίμα μαρτυρίου δεν σώζει τους κοινωνούντας με την αίρεση (σημ. για τον αναγνώστη, οι Αγγλικανοί ανακήρυξαν άγιο τον Thomas More).

Επεξηγηματικό υστερόγραφο,
Ο κ. "Παναγιωτίδης" είναι εξ εκείνων που θεωρεί την εντός Εκκλησίας παραμονή και αντι-οικουμενιστική πολεμική, ως τη μόνη ορθή και επιβεβλημένη τακτική. Όσοι φύγουν, θα απομονωθούν από τους οικουμενιστές, θα αφοριστούν και οι τελευταίοι θα πουν: "Ήταν μια χούφτα, πάει, ξεμπερδέψαμε".

Ευελπιστούν, αν μείνουμε μέσα, ότι θα τους ρίξουμε. Θα τους συμμορφώσουμε. Λησμονούν ότι πίσω από τις πλάτες όλων αυτών των μεγαλόσχημων, βρίσκονται ισχυρότερες και τερατώδεις πλάτες. Οι πλάτες της Διπλωματίας.

Σαλογραια η Ευαν.Παναγοπούλου-Κουτσούκου είπε...

Η λέξη κερατάς είναι αισχρή κουβέντα ή όχι, κύριε ΧΡιστοδουλίδη μου; :-(

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Μήπως εννοείς "κερασφόρος;

"Φατσούλες" δεν διαθέτει το ιστολόγιο, αν είχε καμιά με κέρατα, θα χρησιμοποιούσα άλλη, γι' αυτά που έγραψα. Ελπίζω να με καταλαβαίνεις.

Σαλογραια η Ευαν.Παναγοπούλου-Κουτσούκου είπε...

Αναφέρομαι στη φράση του κυρίου Μιχαλόπουλου: μητριά του κερατά...(η οποία δεν έλαβε την απειλή της...λογοκρισίας!)
Μην κάνεις ότι δεν καταλαβαίνεις...:-ο για ΟΝομααα!

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Ειλικρινά δεν το πρόσεξα, δεν πήγε το μυαλό μου.

Έλα, τώρα, Σαλογραία μου, όχι να τα χαλάσουμε ("του κερατά", που λένε). Ξεπέρασέ το.

Σαλογραια η Ευαν.Παναγοπούλου-Κουτσούκου είπε...

Χαχαχα! Πάς και συ!
Σε πήρε το ποτάμι της βρωμολογίας(εμ...ομιλίαι κακαί...φθείρουσι ήθη χρηστά...) που λέει και ένας γνωστός μου, ο οποίος αγνοούσε πλήρως τη λέξη βωμολοχία...και πολύ γέλασα όταν το ανακάλυψα...

Εμπασπεριπτωσ...ΜΟΝΟ ΕΠΕΙΔΗ ΣΟΥ ΕΧΩ ΜΙΑ ΑΔΥΝΑΜΙΑ...ΘΑ ...ΤΟ ΞΕΠΕΡΑΣΩ! :-)

Ανώνυμος είπε...

Πρόσεξε κ.Κυπριανέ την ΤΡΕΛΛΟΓΡΙΑ και τον αγιομάχο και αισχρό Μιχαλόπουλο που διαφθείρει την Εκκλησία και έχει φθάσει στα αθλιότατα αποτελέσματα να βρίζει καπηλικώτατα και αισχρότητα ιερείς και αρχιερείς και να αναρτά χυδαίες εικόνες στα βρωμοblog του.

Ιωνάς

P. MICHALOPOULOS είπε...

Ποιον ιερέα έβρισα; Μήπως εννοείς το ότι είπα κίναιδο τον Παντελεήμονα Μπεζενίτη, και γι αυτό στενοχωρήθηκες; Μήπως είσαι εσύ (ο «ανώνυμος» του 13 σχολίου) ο ίδιος ο βρωμο-Παντελεήμονας; Και ποιες είναι οι χυδαίες εικόνες που αναρτώ; Εννοείς μήπως, όλες αυτές, τις αντιπροσωπευτικές εικόνες της «εκκλησίας του κώλου», αυτής που εσύ με τέτοια τάση κοπρολαγνίας γλύφεις

Ξενοφάνης είπε...

ΤΟ φρασεολόγιο του Μιχαλόπουλου δείχνει ότι υποκινείται απο τον Σατανά και μόνο βλάβη στην Εκκλησία προκαλεί.

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Θα παρακαλούσα τους αγαπητούς σχολιαστές να σταματήσουν τις, σε υψηλούς τόνους, κόντρες. Ότι έχουμε πρόβλημα με τους ποιμενάρχες, επισκόπους, ιερείς κλπ. είναι γεγονός. Ας αφήσουμε, τουλάχιστον εδώ, τις μεταξύ μας διαφορές και κυρίως, τους οξείς χαρακτηρισμούς. Η αγανάκτηση πολλών, και εμένα προσωπικά, με όσα "γίνονται αλλά δεν λέγονται" είναι δικαιολογημένη. Υβριστικά σχόλια πάντως δεν χωράνε (άλλο) εδώ.

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Εγινε μετριασμός σχολίου


P. MICHALOPOULOS :

Εσένα δειλέ Ιωνά, σε προκαλώ να βγεις από την ανωνυμία (...), να αποκαλύψεις ποιος είσαι. Και να μας πεις γιατί με αποκαλείς «αγιομάχο», και να το τεκμηριώσεις αυτό. Διαφορετικά, ανήκει σε σένα αποκλειστικά και μόνο, αυτός ο τίτλος του «δειλού», αλλά και του γνήσιου μέλους μιας, ασ΄ τα να πάνε, «εκκλησίας»!