Powered By Blogger

Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2010

Σχόλιο για την, σε εισαγωγικά, "ορθοδοξία"


Στην εκπληκτική ομιλία του Ιερομονάχου π. Ευθυμίου Τρικαμηνά, καθηρημένου από την κρατική "εκκλησία", ειπώθηκε κάτι πολύ σοβαρό. Το οποίο ομολογώ ότι δεν ήξερα, παρά τη συστηματική μου ενασχόληση με ζητήματα που αφορούν στη Θρησκεία.

Είπε λοιπόν ο π. Ευθύμιος, ότι ένας άγιος ο οποίος μαρτυρεί δια αίματος για την εις Χριστόν πίστη, είναι πολύ υπέρτερος άλλων αγίων πατέρων ή ακόμη και αυτών των οικουμενικών Διδασκάλων. Και σκέπτομαι, οι άγιοι Τεσσαράκοντα Μάρτυρες, τα ονόματα των οποίων, αν και γνωστά, ουδείς γνωρίζει, βρίσκονται σε υψηλότερη βαθμίδα αγιότητας και από αυτόν τον Μέγα Βασίλειο ή τον άγιο Ιωάννη τον Χρυσόστομο.

Άθελά μου κάνω έναν παραλληλισμό. Και λέω ότι οι σημερινοί δάσκαλοι, με τις πανεπιστημιακές περγαμηνές και την ευρυμάθεια που διαθέτουν, μας είπαν ότι η Θεολογία σήμερα, θα λέγαμε, ότι διακρίνεται στην προ και μετά Ρωμανίδη περίοδο. Να σημειώσω ότι ο μακαριστός πλέον π. Ιωάννης Ρωμανίδης θεωρούσε νευροβιολογική νόσο τη θρησκεία (σημ. άρα και τους πιστούς) και ακόμη, δεν τον ενδιέφερε αν ο άνθρωπος προέρχεται από μετεξέλιξη των πιθήκων.

Μας είπε ακόμη ο π. Ευθύμιος, ότι κριτήριο της Ορθοδοξίας για τη χειροτονία επισκόπου δεν είναι το να έχει κάποιος αποστολική διαδοχή. Προηγείται η Ορθόδοξη πίστη. Αυτό είναι το πρώτο και κυρίως ζητούμενο, και μετά ακολουθεί η αποστολική διαδοχή.

Διερωτώμαι, ποιος από τους σύγχρονους νεοορθόδοξους διδάχους, με επιστημονικές διατριβές, εργασίες, τίτλους επί τίτλων και τόμους συγγραφικού έργου, είπε ποτέ αυτά τα πράγματα; Οι περισσότεροι της αγέλης του λογικού ποιμνίου αυτά τα αγνοούν ή όπως η αλεπού, "όσα δεν φτάνουν, τα κάνουν κρεμαστάρια". Δεν μας ενδιαφέρει αν ο άνθρωπος προέρχεται από τον πίθηκο και καθόλου δεν μας απασχολεί αν ο εγκεφαλικός θάνατος είναι θάνατος. Αυτά μας διδάσκουν οι ψευδοδιδάσκαλοι. Έγιναν κι αυτοί συνοδοιπόροι και λαμπαδηφόροι του αξιώματος "το αποτέλεσμα μετρά". Και το αποτέλεσμα, είναι ότι μας βούλιαξαν μαζί τους στην οικουμενιστική αίρεση, την οποία καταγγέλλουν με φειδώ και περίσκεψη πολλή.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Χριστοδουλίδη
αν ο Θεός, έκανε με μια μετάλλαξη τον πίθηκα άνθρωπο, εμφυσώντας στον πίθηκα την πνοή του Αγίου Πνεύματος, αυτό εσάς τι σας πειράζει;
Εμένα δε με πειράζει πάντως.

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Δεν σε πειράζει, γιατί δεν προχωρείς τη σκέψη σου, εκεί που σε οδηγούν οι ψευτοδάσκαλοι. Δες λοιπόν :

Και γιατί να του κάνει μετάλλαξη, πρώτον και δεύτερον, γιατί να του εμφυσήσει - του πίθηκα - την πνοή του Αγίου Πνεύματος; Το "είπε και εγένετο", αυτό και μόνο φθάνει. Ο πίθηκας κάποτε θα εξελισσόταν και θα γινόταν άνθρωπος! Αυτός ήταν ο σχεδιασμός, τα υπόλοιπα περιττεύουν. Ανθρωπομορφική έκφραση ή συμβολισμός, λένε οι ψευτοδάσκαλοι, είναι η περιγραφή της δημιουργίας του ανθρώπου, οπότε ...

Οπότε, αφού τα υπόλοιπα (τα σχετικά με τον άνθρωπο) όπως μας τα παραδίδει η Αγία Γραφή, είναι άχρηστα ή κατασκευάσματα της ανθρώπινης φαντασίας (συμβολισμός), τότε γιατί να δεχθούμε το "είπε και εγένετο"; Ποιός ο λόγος; Γιατί αυτό δεν είναι αποκύημα φαντασίας, όπως είναι όλα τα άλλα; Πάντα εννοώ τα σχετικά με τον άνθρωπο. Άρα, το πετάμε κι αυτό και επιτέλους, ελευθερωθήκαμε! Όλα προέρχονται από τη σκόνη του Σύμπαντος (αλήθεια, αυτή πώς μας προέκυψε;).

Σημείωσε, ότι πρώτα φτιάχτηκαν όλα τα υπόλοιπα έμβια δια του "είπε και εγένετο" και στο τέλος, εντελώς ξεχωριστά δια χειρός Θεού και εφυσήσεως, ο άνθρωπος.Ή το πιστεύεις ή δεν το πιστεύεις. Ή το δέχεσαι ή δεν το δέχεσαι. Το "δεν με πειράζει" οδηγεί στην απόρριψη ή στη συμπαντική σκόνη, που κι αυτό είναι απόρριψη.

Ανώνυμος είπε...

ΟΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ(ΤΡΙΚΑΜΗΝΑΣ)ΒΙΝΤΕΟ

http://agiooros.freeforums.org/topic-t3159.html

Π ΕΥΘΥΜΙΟΣ ΤΡΙΚΑΜΗΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥΣ (BINTEO)

http://agiooros.freeforums.org/binteo-t3835.html

ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΗ ΚΑΙ ΜΥΣΤΗΡΙΑ(Π.ΕΥΘΥΜΙΟΣ ΤΡΙΚΑΜΗΝΑΣ)ΒΙΝΤΕΟ

http://agiooros.freeforums.org/topic-t3178.html

O Π.ΤΡΙΚΑΜΗΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΗ(ΒΙΝΤΕΟ)

http://agiooros.freeforums.org/o-t3202.html