Powered By Blogger

Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Κυριακή 23 Μαΐου 2010

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ- ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΜΑΣ ΣΕ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΓΙΑ ΣΚΑΝΑΡΙΣΜΑ




Τα ανωτέρω από το ιστολόγιο ΚΛΑΣΣΙΚΟΠΕΡΙΠΤΩΣΗ και ένα δικό μου σχόλιο :

Σε αγώνα πρωτοπορείας για την αριθμοποίηση των ασφαλισμένων του έχει επιδοθεί το ΙΚΑ. Κανείς γιατρός δεν γράφει φάρμακα σε ασφαλισμένο αν δεν έχει τον αριθμό ΑΜΚΑ.

Και τώρα τι κάνουμε; Όταν μεθαύριο μας δοθεί ο άλλος παρόμοιος ΑΜΚΑ υποχρεωτικής πιστωτικής κάρτας με νούμερο, bar code κλπ, για ανάληψη μισθού από την Τράπεζα, τι θα κάνουμε πάλι; Αλλά θα ακολουθήσουν και τα χειρότερα. Τα νέα διπλώματα οδήγησης θα εκδίδονται μόνο εφόσον έχουμε δηλώσει δωρητές σώματος!!! Σενάριο; Θα το δούμε. Καιρός δεν είναι και για μια άλλου είδους πανελλαδική, πανεργατική, πανσυντεχνιακή και πάσα άλλη παναπεργία; Γιατί κλείνουμε εδώ τα μάτια και τα ανοίγουμε μόνο όταν το κλεφτοκράτος βάζει το χέρι του βαθειά στην τσέπη μας;

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

pio epitheki foto den exw dei apo afto to daxtylo...

Ανώνυμος είπε...

Προς Κ.Χριστοδουλιδη..

Αγαπητε,θελω την αποψη σου αναφορικα με το της Αποκαλυψεως ''χαραγμα''..και 'ρωταω,δυο πραγματα..μ'αφορμη την παραπανω αναρτηση..

πρωτα)..ο Παισιος,γιατι τελικα μιλησε,για χαραγμα επι του δερματος η για ''τσιπακι'' εντος του δερματος;..

υστερα)..θεωρεις οτι ακριβως αυτο το ζητημα,διευκρινιζεται στο κειμενο η δεν διευκρινιζεται;..(της Αποκαλυψης..)

..γιατι το ''πνευμα''μιας ολοενα και πιο συγκεκριμμενης σημανσης επι των πολιτων
οσο κι αν εθελοτυφλουμε,ειναι γεγονος..
..απλουστατα,αλλοι ανησυχουν και αλλοι δεν ..ανησυχουν..(προσωπικα δεν εκπλησσομαι καθολου μ'αυτη την σταση του κοσμου)..

..η πραγματικοτητα θα το αποσαφηνισει αυτο,η ηδη ειναι αποσαφηνισμενο,εν πασει περιπτωσει,στην Αποκαλυψη;..

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Για τον Ανώνυμο 28 Μαΐου 2010 9:52 π.μ.

Θα σε παρακαλούσα αυτά που θα διαβάσεις να μη τα συγκρίνεις με αυτά που έχει πει ο γέρων Παΐσιος.
Εγώ είμαι εκ του κόσμου, εκείνος δεν ήταν εκ του κόσμου. Εγώ ζω και βλέπω αυτά που συμβαίνουν, εκείνος είχε διορατικό χάρισμα και τα επληροφορείτο.

Σχετικά με το χάραγμα επί της δεξιάς ή επί του μετώπου, θα σου πω τι μου είχε προκαλέσει εντύπωση. Είχα δει κάποτε σε ένα τηλεοπτικό δελτίο ειδήσεων να ψηφίζουν (δημοκρατικά) κάποιοι ιθαγενείς σε σκηνές. Δεν θυμάμαι που ακριβώς ήταν, μάλλον κάπου στην Ασία ή στην Αφρική. Πέθαιναν από πείνα αλλά ψήφιζαν. Όταν λοιπόν ο ψηφοφόρος έριχνε την ψήφο, του έπιαναν τον δείκτη από το ένα χέρι, τον ακουμπούσαν σε ένα "ταμπόν" και του έλεγαν να σφραγίσει το μέτωπό του. Έμενε ένα σημάδι-δακτυλικό αποτύπωμα, προσωρινά ανεξίτηλο, και ο ψηφοφόρος έφευγε χαμογελαστός. Με αυτό τον τρόπο δεν είχε τη δυνατότητα να ψηφίσει ξανά.

Ένα δεύτερο που θα είχα να γράψω, είναι ότι όλα όσα έγιναν μέχρι σήμερα, γίνονται και θα εξακολουθήσουν να γίνονται, θα είναι δια της ψήφου. Φυσικά, όχι όπως έκαναν με τους ιθαγενείς.

Αν θα μας χαράξουν ή όχι, νομίζω ότι δεν θα το κάνουν. Θα προσπαθήσουν να αποφύγουν αυτή την εμφανή πρόκληση. Σε τι τους χρειάζεται άλλωστε αφού όλοι είμαστε αριθμημένοι ή θα γίνουμε, αφού θα μας εφοδιάσουν με υποχρεωτική κάρτα συναλλαγών. Τον κωδικό θα τον γνωρίζει ο κάτοχος, ασφαλώς και εκείνοι. Χωρίς αυτή την κάρτα και τον αριθμό της, καμία συναλλαγή δεν θα μπορούμε να κάνουμε. Ούτε θα έχουμε παροχές υγείας. Οπότε ...

Οπότε, αφού όλα γίνονται με την δημοκρατική ψήφο, είμαστε συνυπεύθυνοι. Θα θυμάσαι ασφαλώς ότι κάποτε μας υποχρέωναν να ψηφίζουμε και μας τιμωρούσαν όταν αδικαιολόγητα απείχαμε. Τώρα το έχουν αλλάξει. Ο βιασμός του αυτεξουσίου δεν είναι το ζητούμενο από αυτούς. Θέλουν, και το πέτυχαν, η δημοκρατία να μας κατακτήσει εσωτερικά. Να επιθυμούμε και έντονα να επιδιώκουμε την ψήφο.

Διερωτώμαι ποιος από εμάς συνειδητά αρνείται την προσέλευσή του, όταν ανοίγουν οι "ναοί" της δημοκρατίας (κάλπες). Ελάχιστοι οπωσδήποτε.

Θέλω λοιπόν να σου πω με αυτά, ότι χωρίς τη συγκατάθεσή μας, χωρίς την ψήφο μας, χωρίς τη συμμετοχή μας, έστω και με ψήφο λευκή, η ευθύνη μας για όσα θα γίνουν από εδώ και μετά δεν είναι ίδια. Εάν συμμετέχουμε, συμβάλλουμε σε αυτό που μας προετοιμάζουν. Είναι ορατές οι προθέσεις τους και οφείλουμε να μη τους δώσουμε τη δική μας εξουσιοδότηση.

Όποιος μείνει έξω από την παγίδα της ψήφου, θα μπορέσει να επικαλεσθεί ότι αρνήθηκε το χάραγμα, έστω κι αν τον έχουν εφοδιάσει με τον αριθμό κάρτας. Δεν συγκατατέθηκε στο βρόμικο παιγχνίδι τους. Το μέτωπο ή την δεξιάν, τη διάνοια ή το χέρι του, δεν τα εκχώρησε στα πονηρά έργα της κοσμικής εξουσίας. Το αυτεξούσιο που όλοι έχουμε δεν είναι γι΄ αυτά τα πράγματα. Άλλο προορισμό έχει.

"Τω νικώντι δώσω αυτώ του μάννα του κεκρυμμένου, και δώσω αυτώ ψήφον λευκήν, και επί της ψήφου όνομα καινόν γεγραμμένον, ό ουδείς οίδεν ει μη ο λαμβάνων".

Την κοσμική ψήφο καιρός να την αρνηθούμε, ας τους τη χαρίσουμε και ας κάνουν ότι θέλουν.

Ανώνυμος είπε...

..ευχαριστω για την απαντηση αυτη και υπ'αυτες τις προυποθεσεις..της ηδη,εμφανους διαδικτυακης
''αμεσοτητας''..

..τα ορια ειναι ηδη,διακριτα..

..οχι,δεν συγκρινω την απαντηση μ'οτι εχει ειπωθει απ'τον Γεροντα Παισιο..

..αλλα διακρινω,ερμηνευτικες ''σφηνες''κατα καιρους απο διαφορους ''επαιοντες'' και αλλα ''ρεκτιφιε'' εν ονοματι του και, προσπαθω να ειμαι κατ'επιγνωση συμφωνος με τα γραφομενα στην Αποκαλυψη..

..αλλωστε,ο θρηνος για την ερμηνεια της και η παρηγορητικη επεξηγηση που δεχεται στην συνεχεια ο Ιωαννης,περι του Λεοντος της φυλης Ιουδα,δεν μ'αφηνει ουτε κι αυτο να κανω,και βεβαια να μπορω εκτεταμενα να την εννοησω,κατα την εντελεχεια της..

..το μονο που μενει να εννοηθει,κατα την εξελιξη των πραγματων και κατα την γνωμη μου παντα,εδω στον ιστορικο χρονο, δεν ειναι παρα,το κορυφαιο Σημειο του ''βδελυγματος της ερημωσης''και δεν ξερω αν αποδιδεται σωστα ως,''abomination of desolation''κατα το ιδιο ατυχη τροπο που αποδιδεται και το ''χαραγμα''ως,μια γενικευση του''mark..''
..αναρωτιεμαι..

..εν πασει περιπτωσει..

..ευχαριστω πολυ για την απαντηση..