Powered By Blogger

Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Πέμπτη 27 Μαΐου 2010

ΟΙ ΚΑΠΗΛΟΙ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ


Αναρτήθηκε σε ιστολόγιο η παρακάτω είδηση προερχόμενη από το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Λευκωσίας (ΕΒΕ).

ΕΒΕ Λευκωσίας : Καλούμε αυτούς που αντιδρούν (σ.σ. εννοεί στην επίσκεψη του πάπα στην Κύπρο) να αναλογιστούν πόσα δεινά επέφερε στον κόσμο και ιδιαίτερα στον ελληνισμό ο θρησκευτικός φανατισμός ο οποίος με σύγχρονους όρους προσομοιάζει με θρησκευτικό χουλιγκανισμό.

Κυπριανός Χ : Κι εγώ καλώ το ΕΒΕ Λευκωσίας να μας απαριθμήσει τα δεινά που επέφερε στον ελληνισμό και στον κόσμο, ο ελληνικός θρησκευτικός φανατισμός. Να μας διαφωτίσει με ονομαστκά περιστατικά και γεγονότα, προκειμένου να μάθουμε και να αντιληφθούμε, την ποιότητα αυτού που ονομάζει (το ΕΒΕ Λευκωσίας) "θρησκευτικό φανατισμό" και τον παρομοιάζει με τον σύγχρονο χουλιγκανισμό.

Προφανώς, δεν θα το κάνει. Στην Ορθοδοξία φαινόμενα θρησκευτικού φανατισμού δεν υπάρχουν. Όλοι αυτοί που σήμερα μιλούν για "θρησκευτικό φανατισμό" έχουν υπόψη τους τα φαινόμενα μισαλλοδοξίας και εγκληματικών πράξεων που διέπραξε στο όνομα του Χριστιανισμού, ο αιρετικός δυτικός χριστιανισμός, που είναι βέβαια μιά διαφορετική όψη του ισλαμισμού.
Αλλά τόσο το Ισλάμ, όσο και η αιρετική ψευδοχριστιανική Δύση, κρύβουν από κάτω τους την πρωταρχική τους εστία, την πηγή της διαστροφής τους : Τον Γιαχβέ του Ιουδαϊσμού, κατά μια άθεσμη και περίεργη μίξη των εθνικών θεών με τον θεό των εκλεκτών και ξεχωριστών Εβραίων. Και αυτός είναι ο Μαμωνάς τον οποίο λατρεύουν οι τρεις - λεγόμενες μονοθεϊστικές - θρησκείες.

Μακράν ημών πάντα ταύτα. Η Ορθόδοξη Χριστιανική Θρησκεία δεν έχει καμία σχέση με τον ένα μαμωνά εκείνων. Ούτε και με τους φανατισμούς που εκπηγάζουν από αυτόν. Το ΕΒΕ Λευκωσίας, το οποίο προφανώς ομνύει στο όνομα του μαμωνά, αυτό τον "θεό" λατρεύει και γι΄ αυτό δεν παρέλειψε να τονίσει ότι : "θεωρεί ιδιαίτερη τιμή για τον τόπο μας την επίσκεψη του Πάπα Βενέδικτου 16ου στην Κύπρο".

Η φωτογραφία από το ιστολόγιο ΚΛΑΣΣΙΚΟΠΕΡΙΠΤΩΣΗ (και το artwork_images_117564_452128_auguste-charpentier)

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

«...Στην Ορθοδοξία φαινόμενα θρησκευτικού φανατισμού δεν υπάρχουν»

Μήπως και τα «Ευαγγελικά» (1901) τα έκανα οι παπικοί;

ΝΛ.

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Ασφαλώς και τα έκαναν οι παπικοί(η αγγλικανική απόφυση και η διπλωματία). Αυτοί θέλησαν να εισαγάγουμε τα δικά τους δαιμόνια και ορθά αντέδρασε ο λαός του Θεού. Τι ήθελες; Να καθήσουμε να μας βιάσουν, όπως έκαναν αργότερα;
Εντάξει, το δεχθήκαμε και έκτοτε το πληρώνουμε : "Κερατάς και δαρμένος". Μια ζωή μας βιάζουν, τρώμε από πάνω ξύλο και στο τέλος, βιασμένοι και δαρμένοι, λέμε "ευχαριστώ". Και η Ελλάδα καίγεται.

Ανώνυμος είπε...

Ο μόνος βιασμός που βλέπω, είναι ο βιασμός της κοινής λογικής. Γιατί εγώ νόμιζα ότι βία είναι να δέρνεις και να καις κι όχι το να μεταφράζεις. Αλλά μ' αυτά τα μυαλά, βρισκόμαστε σ' αυτά τα χάλια. Πάντα κάποιος άλλος φταίει, εκτός από εμάς. Κι αυτό το βαφτίζουμε Ορθοδοξία.

ΝΛ.

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

"Με αυτά τα μυαλά", επομένως, δεν θα μπορούσε να κατηγορήσει κανείς τους προτεστάντες ότι στερούνται "κοινής λογικής". Οι μεταφράσεις τους είναι άψογες. Η Μεταφραση (των Ο΄) έγινε άπαξ και δεύτερη δεν υπάρχει. Βάσει αυτής πιστεύουμε. Τα λογοτεχνικά και τα καλλιτεχνικά καλά είναι, αλλά καλύτερα να μένουν στους αχανείς και ευρύτατους ορίζοντες που έχουν. Ας μείνουν εκεί, δεν θα τους ενοχλήσει κανείς, αρκεί να μην προκαλούν.

Ανώνυμος είπε...

Εμας, μια ψυχολόγος μας έλεγε:

Κορίτσια, αν κάποιος σας επιτεθεί και θελήσει να σας βιάσει, χαλαρώστε και... απολαύστε το!
:-)
Γιατί το κάνουν μερικοί το θέμα του βιασμού , τόοοσο ζήτημα;
Απορώ και εξίσταμαι, κύριε Χριστοδουλίδη!
Τέρμα πουριτανοί είστε όλοι εδώ μέσα!

cummulus είπε...

Μήπως οι κύριοι αυτοί χαρακτήριζαν φανατικούς και τους αντι-Ανανικούς;

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Χωρίς αμφιβολία, cummulus, χωρίς αμφιβολία. Είναι του συρμού.

Ανώνυμος είπε...

Η «κοινή λογική» λέει ότι ο φανατισμός δεν έχει να κάνει μ' αυτά στα οποία πιστεύεις (ανεξάρτητα από την ορθότητά τους), αλλά από τα μέσα που διεξέρχεσαι, προκειμένου να «πείσεις» τους άλλους να τα ασπαστούν. Και το άθλημα αυτό, της δια της βίας προώθησης των ιδεών και απόψεων είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στην Ελλάδα των τελευταίων δεκαετιών. Πολύ περισσότερο απ' ότι στις άλλες «δυτικές» (μπλιαχ) χώρες.

ΝΛ.

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Χριστοδουλίδη καλημέρα,\
Σας στέλνω την κάτωθι ανακοίνωση σχετικά με την αγωγή κατά του Mega Channel για την ταινία Κώδικας Da Vinci.
Χαιρετισμούς, Αντώνης

Επείγουσα Ανακοίνωση - Στις 3 Ιουνίου 2010 - ημέρα Πέμπτη - και ώρα 9 το πρωί συζητείται ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών - Πρώην Σχολή Ευελπίδων, Αθήνα, κτίριο 4, αίθουσα 1 - η αγωγή κατά του MEGA Channel για την προβολή τον Δεκέμβρη του 2008 της βλάσφημης ταινίας Κώδικας Da Vinci. Η αγωγή είχε αρχικά ορισθεί προς συζήτηση στις 17/12/2009 αλλά αναβλήθηκε τότε λόγω φόρτου του δικαστηρίου. Νέα δικάσιμος ορίσθηκε η 3/6/2010. Πρόκειται για την τακτική αγωγή για την συγκεκριμένη υπόθεση – ενώπιον των πολιτικών δικαστηρίων. Ας είμαστε όλοι παρόντες να δηλώσουμε την αντίθεσή μας στις βαρύτατες βλασφημίες κατά του Ιησού Χριστού. Υπάρχει περίπτωση μη συζήτησης της υπόθεσης λόγω απεργιακών κινητοποιήσεων. Παρόλα αυτά όποιος επιθυμεί μπορεί να έρθει - η υπόθεση σε κάθε περίπτωση θα εκφωνηθεί.
Αντώνης

Ανώνυμος είπε...

ΝL
me to bliax pou eipes me magepses!