Powered By Blogger

Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Κυριακή 25 Ιουλίου 2010

ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΔΕΝ ΜΙΛΟΥΝ ΑΛΛΑ ...


Οι νεκροί δεν μιλούν, αλλά ο νεκρός, αναστημένος και αναληφθείς Χριστός μιλεί.

Μέσα σε όλη αυτή τη θολούρα, μέσα σε όλα αυτά τα βρομερά παιγχνίδια, πολιτικά και κατά βάση οικονομικά, νά και από κοντά η μεταθανάτια "εξόδιος" υμνολογία για το πνευματικοπαίδι του γέροντα Εφραίμ! Ιερείς κλήθηκαν να σκιαγραφήσουν το ήθος του δολοφονηθέντα και οπωσδήποτε, δεν έμεινε απαρατήρητη η επίκληση του αγίου Θεού "να συγχωρέσει τους δολοφόνους". Για τον δολοφονημένο Σωκράτη Γκιόλια ο λόγος.

Σαν πολλούς, μου φαίνεται, πήρε στο λαιμό του αυτός ο πνευματικός γέροντας Εφραίμ. Να θυμηθώ τον Ρουσόπουλο και τον λοιπό περίγυρο του απελθόντος πρωθυπουργού Καραμανλή; Ή να ανακαλέσω στη μνήμη μου κάποιους άλλους γέροντες ασκητές, που ούτε ζωγραφιστό δεν τον ήθελαν στο Βατοπέδι; Οι τελευταίοι, ευτυχώς, δεν απήλθαν με την έστω και αιωρούμενη υποψία των παράνομων, οικονομικών και άλλων, κυκλωμάτων ή συναλλαγών.

Τον ήθελε πάντως ο οικουμενικός Βαρθολομαίος και τον έστησε εκεί. Και έγιναν όσα έγιναν.

Ο Χριστός δεν υπήρξε ούτε ανώνυμος, ούτε κρυπτόμενος :"εγώ παρρησία ελάλησα τω κόσμω, εγώ πάντοτε εδίδαξα εν τη συναγωγή και εν τω ιερώ, όπου πάντοτε οι Ιουδαίοι συνέρχονται, και εν κρυπτώ ελάλησα ουδέν". Πρίν, δε, τεθεί το γνωστό ερώτημα "τι εστιν αλήθεια", το οποίο η έμμισθη δημοσιογραφία θέτει προμετωπίδα της προκειμένου να καθαρίσει τον κοινωνικό βόθρο που η ίδια γέμισε (οι αποκαλύψεις των σκανδάλων εκεί αποσκοπούν), πριν λοιπόν ζητηθεί από τον Πιλάτο η αλήθεια ο Χριστός είχε φροντίσει να τον προκαταλάβει : "πας ο ων εκ της αληθείας ακούει μου της φωνής". Και ποιά ήταν η αλήθεια; Αν ο Χριστός ήταν ή δεν ήταν, "βασιλεύς των Ιουδαίων".

Ο "βασιλεύς των Ιουδαίων" είναι ο βασιλεύς της αλήθειας, είναι αυτή η ίδια η αλήθεια, και το "βασίλειον" είναι το βασίλειον της αλήθειας. Το οποίο δεν είναι ιδιοκτησία κανενός. Ανήκει σε όλους όσους δεν το θεωρούν (και την θεωρούν, την αλήθεια) έννοια ανυπόστατη, αφηρημένη ή προς αναζήτηση - το συνηθέστερο, δια πορισμό χρήματος και δόξας. Οι διατελούντες σε απορία, ας ψάξουν πρώτα να βρούν αν είναι "όντες εκ της αληθείας". Τα υπόλοιπα, η κάθαρση, θα ακολουθήσουν χωρίς την ανάγκη ύπαρξης ζούγκλας, τρωκτικών, ανώνυμων συμβολαίων και ανώνυμων γραφών.

Σχόλιο σαν υστερόγραφο

Τώρα αρχίζουν να συνδέουν την τρομοκρατία με την μαφία! Σπουδαία ανακάλυψη!! Ως να μην είναι οι δύο όψεις ενός και του αυτού νομίσματος, του νομίσματος της ψευτιάς, της υποκρισίας και της ιδιοτέλειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: