Powered By Blogger

Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Τρίτη 27 Ιουλίου 2010

Τα μέτρα και οι τέκτονες (οικοδόμοι) της εμπιστοσύνης

Διαβάσαμε τη συνέντευξη που έδωσε ο πρέσβυς κ. Δ. Μοσχόπουλος για τη γνωμοδότηση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης σχετικά με την υπόθεση του Κοσόβου. Σημειωτέον, ο κ. Μοσχόπουλος είναι εκπρόσωπος της ΕΕ για την προστασία της θρησκευτικής και πολιτιστικής κληρονομιάς της Ορθόδοξης εκκλησίας στο Κόσοβο.

Αντιγράφω από το ρεπορτάζ τι είπε : "Από τον περασμένο Μάρτιο που ανέλαβα και εκπρόσωπος της ΕΕ στα καθήκοντά μου περιλαμβάνεται η διαμεσολάβηση ανάμεσα στη σερβική Ορθόδοξη εκκλησία και τις αρχές του Κοσόβου για τη λήψη μέτρων και υιοθέτηση πολιτικών που αποβλέπουν ..." κλπ, κλπ.

Μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης, μέτρα επιδείξεως "καλής θέλησης", μέτρα για να μετράμε τα χρόνια που περνούν και πάντα στα ίδια (μέτρα) να βρισκόμαστε. Προσδοκία μας η νέα παγκόσμια τάξη που θα φτιάξουν για να λυθούν τα ανεπίλυτα, ο δε κ. Μοσχόπουλος πιθανώς να έχει την καλήν φιλοδοξίαν να καταλάβει την θέση του κ. Ανάν. Του το ευχόμαστε.

Τι συμβαίνει όμως και κάθε φορά, βρισκόμαστε στην ανάγκη μέτρων για οικοδόμηση εμπιστοσύνης και καλής θέλησης; Συμβαίνει ότι κάποτε ανάβει στα κρυφά και μυστικά ένα πράσινο λαμπάκι και ο Σαντάμ, ή κάποιος άλλος, εφορμά ακάθεκτος στο Κουβέϊτ ή αλλού (Σμύρνη του ΄22, Κύπρος το ΄74) και τότε γίνεται "ο χαμός". Τότε ανακαλύπτουμε τα μέτρα και το μέτρο. Αλλά αυτά δεν είναι για να μετράμε τους φονιάδες και τα μεγέθη των διαπραττομένων εγκλημάτων τους. Ούτε μπαίνουν στο καντάρι της εμπορίας των εθνών. Οι τέκτονες-οικοδόμοι αυτό που ξέρουν είναι να πνίγουν τους λαούς με τις καλές θελήσεις της αθλιότερης εμπιστοσύνης ( σημ. κυριαρχεί η χρηματοπιστωτική αντίληψη, άλλως "τραπεζική πίστη") που γνώρισε ποτέ η ανθρωπότης.

Άντε να χαθείτε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: