Powered By Blogger

Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Τρίτη 27 Ιουλίου 2010

Πάλι τα ίδια, πάλι να ψηφίσουμε;


Από το άρθρο "ΒΗΜΑΤΟΣ" της περασμένης Κυριακής, αρθρογράφος ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου Ιερόθεος Βλάχος :

"Τα τελευταία σαράντα χρόνια αποκτήσαμε μια συμπεπυκνωμένη πείρα, αφού ζήσαμε διάφορες δικτατορίες, ήτοι στρατιωτικές, πολιτικές, ιδεολογικές, κοινωνικές, θρησκευτικές, σε όλα τα επίπεδα της ζωής μας, γνωρίσαμε διάφορους «τοκογλύφους». Θα έπρεπε όλη αυτή η πείρα να μας διδάξη, να μας ανοίξη το μυαλό για να δούμε καθαρότερα τα πράγματα. Αν τώρα δεν διδαχθούμε από αυτή τη συμπεπυκνωμένη πείρα, τότε είμαστε άξιοι της τύχης μας.

Η βασική πρόταση είναι να διδαχθούμε από όσα έγιναν, και κυρίως να απαξιώσουμε δημιουργικά τους ποικιλώνυμους και ποικιλότροπους τοκογλύφους του λαού, που σκοτώνουν τα οράματά του και τις προσδοκίες του. Ο καθένας θα πρέπει να αναλάβη τις ευθύνες του στο προσωπικό και κοινωνικό επίπεδο που ζει. Και ας αρχίση το δημιουργικό έργο, όπως έχει γραφή εύστοχα, από τις προσεχείς εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση με το να αναδείξη τους κατάλληλους ηγέτες, πέρα από τις κομματικές επιλογές. "

Κυπριανός Χ : Πάλι στην ψήφο μας ρίχνει ο Σεβασμιότατος. Αυτή τη φορά με "δημιουργικότητα"! Λες και δεν κάναμε κάθε φορά αυτό!

Ε, όχι. Ως εδώ και μη παρέκει, Φτάνει πιά, το μάθαμε το κόλπο. Το πρυτανείο της φαυλοκρατίας μπορεί να σιτίσει μόνο 300.000 έμμισθους ψηφοφόρους και αυτοί, είναι εκείνοι που παρασύρουν τα υπόλοιπα πέντε-έξη εκατομμύρια στον ατέρμονα κοχλία της αναποτελεσματικής και ψεύτικης δημοκρατίας.

Το ξέρω. Επί του παρόντος δεν είναι δυνατόν να γίνει πράξη, όταν ανοίξουν τις κάλπες οι φαύλοι να μετρούν ψήφους και να μη τις βρίσκουν. Αργότερα μπορεί. Θα περίμενε όμως κανείς άλλα να διάβαζε από τον νηπτικό και ησυχαστικό Μητροπολίτη. Όχι να μας "ρίχνει" πάλι στην ψήφο.

Σήμερα κυριαρχεί στους πιστούς το σύνθημα " Όχι στη barcod-ικοποίηση" και "όχι στην κάρτα του πολίτη". Όταν όμως όλοι ψηφίζουμε, και την κωδικοποίηση θα μας κάνουν και την κάρτα του πολίτη θα μας δώσουν. Είναι γελασμένος όποιος νομίζει το αντίθετο. ΄Ολα θα γίνουν "δια ψήφου" και ... "ψηφισάτω" λοιπόν. Οι παγκόσμιοι τοκογλύφοι έγιναν με την ψήφο, αυτό μη το ξεχνάμε.

"Ο καθένας θα πρέπει να αναλάβη τις ευθύνες του στο προσωπικό και κοινωνικό επίπεδο που ζει. Και ας αρχίση το δημιουργικό έργο" (sic). Εδώ ήρθαμε, το υπόλοιπο έργο το είδαμε, πάμε να φύγουμε.

2 σχόλια:

cummulus είπε...

Γιατρέ, εγώ "ψηφίζω" την ανάρτηση!

Ανώνυμος είπε...

Οχι πάλι ψήφο. Ας μας πει κάποιος που πήγε η ψήφος μας κατά της οικουμενικότητας - πρόσφατα - και μετά σκεφτόμαστε για νέες ψηφοφορίες.
Γιάννης, Θεσσαλονίκη