Powered By Blogger

Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Παρασκευή 23 Ιουλίου 2010

ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΤΟΥ ΔΝΤ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ


«Πρέπει να δείξουμε τα δόντια μας», τόνισε ο Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων της Ε.Ε., Ollie Rehn. Αυτό αφορούσε στην Ουγγαρία και όχι στην Ελλάδα. Η Ελλάδα κάθεται φρόνιμα και ο κ. Παπακωνσταντίνου συνοδεύει τα ελεγκτικά μέλη της "τρόϊκας" σε κάθε Υπουργείο για να διαπιστώνει αν αποδίδουν τα μέτρα προβαίνοντας πιθανώς σε αυστηρές συστάσεις στους συναδέλφους του υπουργούς. Αυτός μαζί με τα μέλη των ελεγκτών κάνουν ουσιαστικά "το κουμάντο". Αυτονόητο ότι ο ρόλος του δικού μας είναι διακοσμητικός και μόνο.

Και τι έγινε λοιπόν με την Ουγγαρία; Γιατί "πάγωσε" το ΔΝΤ και η ΕΕ τις πιστώσεις (δάνεια) προς αυτή τη χρεοκοπημένη χώρα; Μας το είπαν αλλά ποιος το πρόσεξε. Έβαλε φορολογία στις Τράπεζες η νέα ουγγρική κυβέρνηση και αυτό ανάγκασε τον κ. Ollie Rehn και την παρέα του "να τους τρίξει τα δόντια". Να βάλουν φόρους, ναι, όχι όμως και στις Τράπεζες! Τι είναι δηλαδή οι Τράπεζες; Τα υποζύγια που κάθεται πάνω τους ο λαός; Φυσικά όχι. Το αντίθετο είναι η αρχή, τόσο για την Ε.Ε, όσο και για το ΔΝΤ. Υποζύγιο ο λαός και πάνω του κάθονται οι τραπεζίτες και οι Τράπεζες. Τους παίρνουν τις μικροκαταθέσεις, τους πετσοκόβουν μισθούς, συντάξεις, κοινωνικές παροχές κλπ., έρχεται δε μετά ο αναιδής νέος πρωθυπουργός της Ουγγαρίας να βάλει φόρο στις Τράπεζες!!! Πάει, χάλασε το σύστημα αν το πάρουν και άλλοι μυρωδιά. Οπότε ;

Οπότε, η "κάνουλα" των πιστώσεων κλείνει και καλά ξεμπερδέματα Ουγγαρία.

=====================================

Σχόλιο στις 29/07/2010

Αυτά που διαβάσατε πιο πάνω τα έγραψα στις 23 Ιουλίου και σήμερα 29/07, με χαρά και έκπληξη διάβασα τα παρακάτω από τα ιστολόγια, στα οποία παραπέμπουν οι σύνδεσμοι :

1) εδώ και
2) εδώ (σ.σ. δημοσιεύθηκε στις 25/07)

Σας συνιστώ να τα διαβάσετε αν και λένε το ίδιο πράγμα.

Η έμμισθη δημοσιογραφία των ακριβοπληρωμένων διάσημων βλακών δεν είπε λέξη, δεν ασχολήθηκε καθόλου με αυτό το "ζουμερό" νέο, της φορολόγησης των Τραπεζών, που επιβλήθηκε στην Ουγγαρία. Τώρα έχουν τη "σέχτα" και τους φορτηγατζήδες. Μετά ... έχει ο Θεός ή μάλλον, έχουν αυτά που θα τους παραγγείλουν τα αφεντικά τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: