Powered By Blogger

Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

Το "αρχονταρίκι" και ο άρχοντας


Κόπηκε η τηλεοπτική σαχλαμάρα "Αρχονταρίκι" και βγήκαν οι ορθόδοξες μαϊμούδες να διαμαρτυρυθούν! "Να κι άλλο ένα χτύπημα της Ορθοδοξίας", κραυγάζουν. Ποιοι; Αυτοί που γράφουν μύρια όσα καταγγελτικά κατά του Δ/ντή της Ακαδημίας Βόλου (είναι ο οικείος μητροπολίτης, όπως γνωρίζετε) και "άρχοντα" στο "αρχονταρίκι" της εθνομηδενιστικής κρατικής τηλεόρασης.

Πάει, θα τρελλαθούμε ολότελα. Από τη μια ο Δ/ντής της Ακαδημίας του Βόλου Ιγνάτιος σημαιοφόρος και ανακαινιστής της Ορθοδοξίας με τη συναφειακή, μεταπατερική και λοιπή οικουμενιστική θεολογία του, και από την άλλη φύλακας της πίστεως με το Αρχονταρίκι του στην ΕΡΤ!!!

Φύλακας όμως και προστάτης του αντιρατσισμού, του αντιφασισμού και οπωσδήποτε του αντισιωνισμού, διό και προσφάτως έλαβε σχετικό βραβείο. Επειδή έβαλε στη θέση του τον συνάδελφο της πειραϊκής μητρόπολης.

Τι γίνεται εδώ πέρα; Είναι ορθόδοξος στο Αρχονταρίκι και ανορθόδοξος (καλύτερα κακόδοξος) στην Ακαδημία του και τη μητρόπολή του με τις λειτουργικές μετραφράσεις των ιερών Κειμένων και τα άλλα;

Λάβαρα για τις ταυτότητες και φιλάκια με τον πάπα, ο δάσκαλός του Χριστόδουλος (ας τον αναπαύσει ο Κύριος). Ίδιος κι αυτός για να παλαβώνουν οι πιστοί με όλα τούτα τα καμώματα.

Χάρισμά τους αυτοί οι ποιμένες και οι δάσκαλοι, που πρακτορεύουν αλλότρια συμφέροντα. Αν περιμένουμε να ιδούμε Θεού πρόσωπο με αυτούς τους χαμαιλέοντες (κατά την κυπριακήν "χαμουλιούς") σωθήκαμε. Ας μην απορούμε λοιπόν με τα χυδαία σχόλια και τους χλευασμούς κατά της Εκκλησίας. Οι οβιδιακές μεταμορφώσεις δεν κρύβονται και αυτές τις επισύρουν.

2 σχόλια:

Μόσχος Λαγκουβάρδος είπε...

Η αναρρίχηση στον αρχιεπισκοπικό θρόνο με λίγες κινήσεις συνοδοιπορώντας με την εξουσία:
Πρώτη κίνηση, η εξουσία διαθέτει τα μέσα προβολής
(πολύχρονη τηλεοπτική παρουσία). Δεύτερη κίνηση, ο συνοδοιπόρος δίδει δείγματα νεοεποχίτικης καλής θελήσεως.
Τρίτη κίνηση:Πρόκληση των πιστών, θόρυβος.
Τέταρτη κίνηση:Διωγμός για ηρωοποίηση. Συγκίνηση στους πιστούς. Ευνοϊκό κλίμα. Κινητοποιήσεις για επάνοδο με το φωτοστέφανο του ομολογητή.
Πέμπτη κίνηση:Εξουσία, κόσμος, πιστοί όλοι με το μέρος του.
Έκτη κίνηση:Με ανανεωμένη δύναμη προώθηση των σχεδίων της εξουσίας κατά της εκκλησίας.
Έβδομη κίνηση:Θρόνος, καθολική ικανοποίηση (διώκτες, διωκόμενοι, πιστοί, μεταποστολικοί, μεταπατερικοί, συναφειακοί, αντιρατσιστές, πρώην αντίθετοι και νυν υπέρμαχοι..)

Όταν ετοιμάζονταν να πανηγυρίσουν έπαθαν πανωλεθρία.

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Ιδιαιτέρως ευχαριστώ τον Σχολιαστή Μ.Ε.Λ για το περιεκτικό (σε τόσο λίγες γραμμές!!!) σχόλιο. Ανταποκρίνεται πλήρως στην θλιβερή μας πραγματικότητα και εξηγεί άρτια τον απαράδεκτο και έκθεσμο εναγκαλισμό της ιεραρχίας με την κοσμική εξουσία προς όφελος της τελευταίας.

"Όταν ετοιμάζονταν να πανηγυρίσουν έπαθαν πανωλεθρία."