Powered By Blogger

Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

250 άνθρωποι σκοτώθηκαν χθες Πέμπτη στη Συρία

Η είδηση μας πληροφορεί ότι "250 άνθρωποι σκοτώθηκαν χθες Πέμπτη σε μάχες στη Συρία" (*). Καθημερινό το φαινόμενο, σχεδόν κοντεύουμε να το συνηθίσουμε. Αλλά η είδηση δεν μας λέει ποιος ξεκίνησε αυτή την αλληλοσφαγή, πού βρήκαν τον εξοπλισμό και τα χρήματα - η αγορά όπλων στοιχίζει - οι άνδρες του "απελευθερωτικού" (sic) στρατού.

Το γράψαμε και θα το επαναλάβουμε : Οι Κύπριοι αγωνιστές της ΕΟΚΑ ήταν τρομοκράτες, δεν ήταν απελευθερωτές της Κύπρου από τον επαχθή ζυγό της αποικιοκρατίας. Τώρα η Δύση ονομάζει απελευθερωτές τους αντάρτες-τρομοκράτες αντικαθεστωτικούς της Συρίας. Το ίδιο μας έλεγε και τότε με το Ιράκ, έβαλε μάλιστα και τα μεγάλα μέσα : Της θερμοκοιτίδες με τα νεογνά στο Κουβέιτ και τον κορμοράνο, που αποδείχθηκαν ελεινά ψεύδη.

Είχαμε όμως και τη βομβιστική επίθεση από καμικάζι στο αεροδρόμιο του Μπουργκάς, κατά Βουλγαρία μεριά, και τον ισραηλινό πρωθυπουργό Νετανιάχου να δηλώνει : "Όλα δείχνουν Ιράν" (: "All the signs lead to Iran. Only in the past few months we have seen Iranian attempts to attack Israelis in Thailand, India, Georgia, Kenya, Cyprus and other places").

Η κοινή γνώμη προετοιμάζεται, άλλος ένας "χασάπης" φτιάχτηκε. Η Αλ Κάιντα έχει αναλάβει το έργο που της ανέθεσαν : τότε με τους Δίδυμους Πύργους, έπειτα με την αραβική "άνοιξη", τώρα με τη Συρία. Πολλά άλλα παραλείπονται.

Όταν σκοπεύεις να εγκαθιδρύσεις την παγκόσμια αυτοκρατορία σου, τι σημασία έχει αν μέσα στις "παράπλευρες απώλειες" χρειαστεί να σκοτώσεις και μερικούς δικούς σου;

Κατά τα άλλα είχαμε και το μήνυμα του οικουμενικού Βαρθολομαίου στην 34η διαχριστιανική συνάντηση μοναχών και μοναζουσών. Η αλληλοσφαγή στη Συρία του είναι αδιάφορη, όπως και στο αφεντικό του τον πάπα Βενέδικτο.

(*) http://www.ert.gr/world/item/17694-Syria-250-nekroi-o-megalyteros-apologismos-edw-kai-16-mhnes

2 σχόλια:

Silver είπε...

@Όταν σκοπεύεις να εγκαθιδρύσεις την παγκόσμια αυτοκρατορία σου...


Ο Θεός πάντα ενεργεί «κατά την βουλήν του θελήματος αυτού» (Εφ. 1, 11), δηλαδή κατά το προαιώνιον σχέδιόν Του περί του κόσμου και του ανθρώπου, με τον σκοπόν «ανακεφαλαιώσασθαι τα πάντα εν τω Χριστώ, τα τε εν τοις ουρανοίς και τα επί της γης» (Εφ. 1, 10).

"Μη ταρασσέσθω υμών η καρδία" αδελφέ Κυπριανέ!

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Δεν ταράζεται η καρδία μου αγαπητέ Silver. Μόνο θλίβομαι, γιατί θυμάμαι κάτι που έγραφε ο Εξυπερύ για τους δυστυχείς Αφρικανούς, που έβλεπε να πεθαίνουν από πείνα : "Θα μπορούσε κάποιος από αυτούς να ήταν και ένας Μότσαρτ", έγραφε εκείνος, "ένας Ιωάννης Δαμασκηνός ή ένας Γρηγόριος Παλαμάς", γράφω εγώ. Δεν σκέφτονται όμως έτσι τα πλανητικά αρπακτικά.

Υστερόγραφο
Για να δικαιολογήσει, σε ερώτηση δημοσιογράφου, τις "παράπλευρες απώλειες" το αρπακτικό Ντόναλντ Ράμσφελντ είχε απαντήσει : "Τόσοι άνθρωποι σκοτώνονται καθημερινά σε τροχαία" ... .