Powered By Blogger

Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012

Ο πλαστογράφος αναλυτής της καταστάσεως στη Συρία

Ο κύριος Γεωρ.Ν. Παπαθανασόπουλος ενδιαφέρεται για τα θρησκευτικά ζητήματα, ενδιαφέρεται όμως και για τα πολιτικά. Ανέλαβε λοιπόν να μας πληροφορήσει (*) για όλα όσα συμβαίνουν στη Συρία. Στόχος του η παραπληροφόρηση, όπως συνήθως συμβαίνει. Του λόγου το αληθές επιβεβαιώνουν τα ακόλουθα σημεία του άρθρου του, τα οποία και σχολιάζω.

Το πρώτο,
Γράφει ο κ. Παπαθανασόπουλος : " "Στη Συρία και από τα 25 περίπου εκατομμύρια του συνολικού πλθυσμού οι Χριστιανοί υπολογίζονται σε 1,8 εκατομμύρια, από τα οποία τα 1,2 ανήκουν στην Ελληνορθόδοξη Εκκλησία της Αντιοχείας. Τα μέλη της (...)διατήρησαν ακέραιη την Ορθόδοξη Χριστιανική τους συνείδηση"

Και γράφουμε εμείς :
Μήπως θα μπορούσε να μας πληροφορήσει ο κ. Παπαθανασόπουλος ποια είναι αυτή η "ακέραιη Ορθόδοξη Χριστιανική συνείδηση" των Σύρων χριστιανών; Σε ποια ορθόδοξη χριστιανική συνείδηση αναφέρεται; Στην Ορθόδοξη ή την "ορθόδοξη" Μονοφυσιτική; Ίσως, όμως, να εννοεί αυτή που διαμορφώθηκε από το "ορθόδοξο" ΠΣΕ και τον ατύπως  "βατικάνειο" προϊστάμενο, τον πάπα μετά της συμβοηθού βακτηρίας του Φαναρίου. Οι ορθόδοξοι της Συρίας και οι μονοφυσίτες ενώθηκαν και τώρα υφίστανται τα δεινά του πολέμου. Ο free world ενδιαφέρεται οπωσδήποτε, και, γι αυτούς. Αγωνίζεται να τους ελευθερώσει. Σχετικό με το τελευταίο αυτό και η είδηση, αν θέλετε τη διαβάζετε, στο δεσμό που ακολουθεί http://kyprianoscy.blogspot.gr/2012/07/free-world.html

Και τώρα το δεύτερο
Γράφει πάλι ο κ. Παπαθανασόπουλος : "Η Συρία έχει την ιδιαιτερότητα ότι το 18% των αλαουιτών καταπιέζει το 75% των Σουνιτών, οπότε φαίνεται φυσική η εξέγερση τους... Οι αλαουίτες αποτελούν από δεκατίες στη Συρία την ελίτ σε όλους τους κρατικούς τομείς, δηλαδή στο στρατό, στην αστυνομία, στις μυστικές υπηρεσίες και στο διπλωματικό σώμα"

Και απαντάμε εμείς :
Θα πρέπει ακόμη να προσθέσουμε κάτι στο άκρως στρεβλωτικό άρθρο του κ. Παπαθανασοπούλου.  Τι μας λέει λοιπόν. Ότι μια μειοψηφία, η ελίτ των αλαουϊτών, κυβερνά τη Συρία, οπότε είναι εύλογη η εξέγερση του 75% των Σουνιτών.

Οπότε, πρέπει κι εμείς να ρωτήσουμε τον κ. Παπαθανασόπουλο τούτο : Να μας πει ποια "πλειοψηφία" κυβερνά αυτή τη στιγμή τον κόσμο. Μήπως όλοι δεν ξέρουμε ότι η μειοψηφία των σιωνιστικών λεσχών τύπου Μπίλντεμπεργκ κυβερνά αυτή τη στιγμή τον πλανήτη; Διορισμένοι από αυτούς δεν είναι όσοι τοποθετούνται "σε όλους τους κρατικούς τομείς, δηλαδή στο στρατό, στην αστυνομία, στις μυστικές υπηρεσίες και στο διπλωματικό σώμα"; Αυτοί, δεν είναι ΟΛΟΙ οι κρατικοί τομείς. Ξέχασε και πολλούς άλλους (: δια βίου μάθηση κλπ).

Τι, λοιπόν, έρχεται και μας λέει, ότι δήθεν η μειοψηφία των αλαουϊτών κυβερνά την πλειοψηφία των σουνιτών; Ό,τι κάνουν οι άλλοι, κάνει και ο Άσαντ. Οι άλλοι, λέει, είναι δημοκράτες, ο Άσαντ δεν είναι! Τι αλλάζει όμως με τη δημοκρατία σιωνιστικού τύπου; Όλα κινούνται στην κατεύθυνση της παγκόσμιας διακυβέρνησης, όπως παραπλανητικά μας λένε, για να κρύψουν τον παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό ολοκληρωτισμό που εγκαθιστούν βήμα-βήμα.

Ας αφήσει λοιπόν στην άκρη την αποπροσανατολιστική δημοσιογραφία ο κ. Παπαθανασόπουλος. Μια χούφτα απατεώνες κυβερνά τη στιγμή αυτή τον κόσμο, μια σπείρα δολοφόνων, μια μειοψηφία που βάζει τους ανθρώπους να αλληλοσφάζονται, και όχι η πλειοψηφία, για την οποία ο ίδιος ενδιαφέρεται κάνοντας μάλιστα απαράδεκτη αναφορά σε "ορθόδοξη χριστιανική συνείδηση" ενός τμήματος του λαού. Το μόνο που δεν τόλμησε να μας πει, είναι ότι αυτό το τμήμα του συριακού λαού συντάσσεται με τον "ελεύθερο επαναστατικό στρατό" των Σύρων! Οι φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν μιλούν μόνες τους.

(*) http://aktines.blogspot.gr/2012/07/blog-post_12.html

2 σχόλια:

Theo είπε...

Διάβασα το άριρο στο "Αντίβαρο" και απάντησα:

"Μπερδεύετε τις χριστιανικές κοινότητες της Συρίας, δηλαδή τους Ορθοδόξους με τους νεστοριανούς και τους μονοφυσίτες (Ιακωβίτες), καθώς και τους συρόφωνους (δηλαδή όσους μιλούν τα αραμαϊκά -τα αρχαία συριακά είναι μια διάλεκτος της αραμαϊκής) της Συρίας και της Τουρκίας.

Οι Ορθόδοξοι Ρωμιοί της Συρίας, που υπάγονται στο Ορθόδοξο Πατριαρχείο Αντιοχείας (με έδρα τη Δαμασκό), χρησιμοποιούν τα αραβικά ως λειτουργική γλώσσα τους, ενώ διασώζουν και κάποια ελληνικά, που ήταν η λειτουργική γλώσσα τους μέχρι το 1897 όταν άρχισε η αραβοποίησή τους. (βλ. http://noctoc-noctoc.blogspot.gr/2012/06/blog-post_28.html)

Αυτοί που χρησιμοποιούν τα αραμαϊκά ως λειτουργική γλώσσα είναι οι μονοφυσίτες (που αυτοαποκαλούνται Συροορθόδοξοι) και οι νεστοριανοί από τους οποίους οι περισσότεροι (κυρίως όσοι μέχρι τη δεκαετία του '80 ζούσαν στην Τουρκία) έχουν διασπαρεί στη Δυτική Ευρώπη, καθώς και στη Βόρεια και Νότια Αμερική."

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Ευχαριστώ πολύ για την επίσκεψη και την ενημέρωση. Τι έγιναν οι αντιοικουμενιστές που υπέγραψαν την ομολογία πίστεως; Γιατί δεν ακούστηκε κανείς από τους επικεφαλής; Δεν έχουν καμμιά απορία σχετικά με το "ποια είναι αυτή η ακέραιη Ορθόδοξη Χριστιανική συνείδηση(sic) των Σύρων χριστιανών;"