Powered By Blogger

Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Τρίτη 3 Ιουλίου 2012

Αιμοδοσία υπό προϋποθέσεις;

Επειδή προκλήθηκα περιπλανώμενος στην απεραντοσύνη του διαδικτύου, γράφω τα κατωτέρω με αφορμή την αφίσα που βλέπετε, αλλά και όσα γράφτηκαν "για να μάθουν τι ψήφισαν αυτοί που προτίμησαν τη Χρυσή Αυγή". Λεπτομέρεις στο τέλος (*).

Όταν η υγεία γίνεται μέσο άσκησης πολιτικής προπαγάνδας και προσηλυτισμού στην παγκόσμια νέα τάξη πραγμάτων, προς την οποία πολλά θρησκευτικά ιστολόγια σφοδρά αντιτίθενται, η υπενθύμιση του "αγαπάτε αλλήλους", αν μη τι άλλο χρησιμεύει σαν δόλωμα προς άγραν αφελών.

Την εντολή "αγαπάτε αλλήλους" απευθύνει ο Κύριος προς τους μαθητές και σε όλους όσους είναι κατά την προαίρεση δεκτικοί πίστεως προς Αυτόν. Και εννοώ, πρώτον, πίστη στην εν Χριστώ μαθητεία, και δεύτερον, πίστη κατά την εν Αγίω Πνεύματι μαθητεία. Ταύτα, προς δόξαν του Θεού Πατρός : "34 εντολήν καινήν δίδωμι υμίν, ίνα αγαπάτε αλλήλους. καθώς ηγάπησα υμάς ίνα και υμείς αγαπάτε αλλήλους. 35 εν τούτω γνώσονται πάντες ότι εμοί μαθηταί εστε, εάν αγάπην έχητε εν αλλήλοις".

Η εντολή αποδέκτες έχει τους μαθητές (υμίν). Αλλά και "πάντες γνώσονται ότι εμοί μαθηταί εστε" αν έχετε μεταξύ σας (οι μαθητές) αγάπη.

Η εκούσια αιμοδοσία "στα τυφλά", δηλαδή προς πάντας, δεν είναι ούτε ένδειξη της εις Χριστόν πίστεως, ούτε απόδειξη της κατά Χριστόν αγάπης, ούτε τεκμήριο της εν Θεώ μαθητείας. Τολμώ να πώ, παρακινδυνευμένο είναι και να της αποδώσουμε "χάριτας αγιοπνευματικάς". Στη γενικότητά της είναι μια πράξη αλτρουϊσμού, ή φιλανθρωπίας άνευ ιδιαιτέρου γνωρίσματος, και αυτό βεβαίως εξυπηρετεί απόλυτα τα σχέδια της νέας παγκόσμιας τάξης πραγμάτων.

Τώρα, ως προς το αφελές - αν και σωστό - σύνθημα της Χρυσής Αυγής : "Τράπεζα αίματος και αιμοπεταλίων μόνο για Έλληνες που χρήζουν βοηθείας", θα συμφωνούσα ότι δημιουργεί πρόβλημα, όταν δεν παρέχονται διευκρινίσεις σαν αυτές που με ωθήσατε οδεύοντας να γράψω.
Ως υστερόγραφο άνευ προεκτάσεων, μην κάνετε το λάθος να συμψηφίζεται την ιατρική πράξη με την εθελοντική αιμοδοσία.

(*) Οι λεπτομέρειες εδώ : http://klassikoperiptosi.blogspot.gr/2012/07/blog-post_7124.html 
και στα, εν βελτιώσει, σχόλια που ακολουθούν. Στην πρωτόλεια μορφή βρίσκονται και στον ύπερθεν δεσμό.

20 σχόλια:

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Σταχυολογώ από το άρθρο : "Και μπορεί να πει κανείς, ότι στην Δημοκρατία που οι ίδιοι κατακρίνουν αλλά ζουν μέσα σε αυτήν και απολαμβάνουν τα ωφέλη της ...".

Μήπως μπορεί ο αρθρογράφος να μας πει ποια ωφέλη απολαμβάνουμε στη δημοκρατία αυτή που όλοι ζούμε; Τα ωφέλη της τίμιας, και χωρίς κάμψεις της οσφύος, δουλειάς που κάναμε όλα μας τα χρόνια έρχονται αυτοί οι φοροκλέφτες κυβερνήτες και μας τα παίρνουν πίσω. Όλη μας τη ζωή σε τούτη την άθλια δημοκρατία της κλεπτοκρατίας πληρώνουμε φόρους. Τι απολαύσαμε; Ότι σπουδάσαμε κι αυτοί μας ήθελαν γυρολόγους με ένα ταμπόν και μια σφραγίδα να ελέγχουμε κλινικές και νοσοκομεία; Ότι σπουδάσαμε και μας έστησαν μπροστά από ένα γραφείο για να εκδίδουμε συνταγές, άδειες και παραπεμπτικά ιατρικών εξετάσεων; Μια φορά τόλμησα να αρνηθώ, ζήτησα να εξετάσω έναν δικαιούχο ευαγούς ιδρύματος και πήρα την απάντηση : "Αν ήθελα εξέταση δεν θα ερχόμουν σε σένα, θα πήγαινα στο Κολωνάκι". Ο προϊστάμενος της υπηρεσίας με επέπληξε, μου συνέστησε, αν ήθελα να παραμείνω στη θέση μου, να εκτελώ τα καθήκοντά μου χωρίς να έρχομαι σε ρήξη με τους "δικαιούχους". Έπρεπε να συνεχίσω να συμπεριφέρομαι σαν υπάλληλος του σουπερμάρκετ.

Ποια τα ωφέλη που απολαμβάνουμε; Τους δρόμους που είναι - ας πούμε ήταν - καρμανιόλες; Όταν περιχαρείς οι κυβερνήτες μας επαινούσαν εαυτούς και αλλήλους για "αττικές οδούς", περιφεριακούς Υμηττού, Εγνατίας και άλλους, χάριν ολυμπιάδας και δανείων, έπρεπε να τους ευχαριστήσουμε για την προκοπή τους! Αλλά ποια η προκοπή τους και ποιά τα ωφέλη μας; Τόσα χρόνια δημοκρατικής μεταπολίτευσης δεν αξιώθηκαν ούτε ένα χιλιόμετρο να φτιάξουν στις "πίστες" των εθνικών δικτύων, έπρεπε να περιμένουμε τους ολυμπιακούς και τα δανεικά του Καλατράβα; Τι τα έκαναν τα λεφτά εκ των φόρων που τόσα χρόνια πληρώναμε; Δεν ήταν υποχρέωσή τους να φτιάξουν κανένα δρόμο;

Αυτά και πολλά άλλα είναι τα ωφέλη της "δημοκρατίας των βυσμάτων". Αν έχει κάτι καλύτερο να μας πει, πέρα από τις παντοειδείς καταλήψεις (δρόμων κλπ.) και τις γνωστές παναπεργίες, θα περιμένουμε.

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Και ένα δεύτερο σχόλιο, σχετικό με αυτό :

"Η Χ.Αυγή στο CNN Turk - "Φαγητό μόνο σ΄ όσους έχουν ελληνικό αίμα"
Το νεοναζιστικό κόμμα της Χρυσής Αυγής δημιούργησε μια αγορά που παρέχει δωρεάν πακέτα τροφίμων σε άπορους , αρκεί να έχουν "ελληνικό αίμα", μεταδίδει επί λέξη το CNNTürk.

Στο ρεπορτάζ μιλά ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Παναγιώταρος ο οποίος εξηγώντας ποιοι δικαιούνται να παίρνουν τροφή εξηγεί ότι “δεν χρειάζεται να είναι μέλη της Χρυσής Αυγής,αρκεί να είναι Έλληνες.Αυτοί μπορούν να έρθουν για να τους βοηθήσουμε”,λέει αλλά δεν εξηγεί αν θα γίνεται και κάποια εξέταση αίματος πριν δοθούν τα τρόφιμα,ώστε να είναι απολύτως βέβαιοι οι άνθρωποι της Χρυσής Αυγής ότι το αίμα θα είναι 100% ελληνικό."
http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=149312&catid=3

Όταν το κινδυνευόμενο, εκτός της καταφανώς διωκομένης Ορθοδόξου πίστεως, είναι και το γένος, το έθνος των Ελλήνων, τότε ναι, και τρόφιμα θα δίνονται μόνο για τους Έλληνες, και γεύματα, και ιατρικές φροντίδες πρωτευόντως θα είναι για Έλληνες.

Νομίζω, ουδείς αβφισβητεί ότι βρισκόμαστε προ μιας άτυπης γενοκτονίας. Το έχουν γράψει πολλά ιστολόγια αναξαρτήτως αν βλέπουν τα πράγματα με ή χωρίς τη θρησκευτική τους διάσταση.

Silver είπε...

@ "Τράπεζα αίματος και τροφήμων μόνο για Έλληνες που χρήζουν βοηθείας"

Οι καλοί αδελφοί της "Χρυσής Αυγής" υπακούουν στην Βιβλική εντολή :
Άρα ουν ως καιρόν έχομεν, εργαζώμεθα το αγαθόν προς πάντας, πρωτίστως δε προς τους οικείους της πίστεως (Γαλ. 6, 10).

Πρώτα λοιπόν στους ομόδοξους, ομοαίματους αδελφούς των!

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Ευχαριστώ εκ καρδίας τον Silver για το ευστοχώτατο σχόλιο που άφησε.

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Αγαπητέ κύριε,

Αν και προειδοποίησα γράφοντας : "Ως υστερόγραφο άνευ προεκτάσεων, μην κάνετε το λάθος να συμψηφίζεται την ιατρική πράξη με την εθελοντική αιμοδοσία", εντούτοις δεν αποφύγατε το λάθος να κατατάξετε την εθελοντική αιμοδοσία με την ιατρική πράξη. Τούτο είναι έκδηλο από το δικό σας :

"Λυπάμαι επίσης μιας και δεν περίμενα να ακούσω απο εσάς ειδικά,το ναζιστικής υφής "Όταν το κινδυνευόμενο, εκτός της καταφανώς διωκομένης Ορθοδόξου πίστεως, είναι και το γένος, το έθνος των Ελλήνων, τότε ναι, και γεύματα θα γίνονται μόνο για τους Έλληνες και ιατρικές φροντίδες πρωτευόντως θα είναι για τους Έλληνες". Λυπάμαι όχι μόνο γιατί σας θεωρούσα Ορθόδοξο χριστιανό και μάλιστα εκ των αγαθοτέρων αλλά επειδή είστε και άξιος Ιατρός. Ένας Ιατρός που ανεξαρτήτως των θρησκευτικών του πεποιθήσεων, πρέπει εξ ορισμού να παρέχει τις ιατρικές φροντίδες σε όλους χωρίς ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ, ειδικά όταν αυτές στηρίζονται ή μοιάζουν με εκείνες που έθεταν οι "γιατροί" του Γ΄Ράϊχ δηλαδή της παλιάς "Νέας Τάξης" μιας και αναφερθήκατε και σε αυτήν."

Να γράψω λοιπόν κι εγώ ότι λυπάμαι. Λυπάμαι, διότι δεν καταλάβατε ότι είναι άλλο πράγμα ο ιατρός να μην ερευνά τις θρησκευτικές, ή άλλες, δοξασίες του κάθε ασθενούς προκειμένου να παρέχει αδιακρίτως τις ιατρικές του φροντίδες, εντελώς δε διαφορετικό είναι η εθελοντική αιμοδοσία απευθυνομένη προς πάσαν κατεύθυνση.

Και κάτι ακόμη. Μην αγνοείτε ότι αυτά που σας έγραψα είναι κάτω από τις λίαν αντίξοες συνθήκες που βιώνουμε όλοι. Άτυπη γενοκτονία χαρακτηρίζεται και νομίζω δεν διαφωνείτε. Πώς φτάσαμε εδώ το παραβλέπω, όχι όμως και αυτούς που ευθύνονται.

cummulus είπε...

Φίλε SIlver,
ἤμουν ἔτοιμος νά ρωτήσω τόν γιατρό -πού τά ξέρει καλά-γιά τό ἐδάφιο αύτό, γιατί δέν θυμόμουν σέ ποιά ἐπιστολή περιλαμβάνεται. Δέν τίθεται ὅμως ζήτημα με τό περιεχόμενο τῆς παραβολῆς τοῦ καλοῦ σαμαρείτη; Προβληματίστηκα κάπου. Ἔχεις καμμιά ἀπάντησ ἐσύ ἤ ὁ φίλος μας ὁ γιατρός;

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Cummulus, θα το ξαναγράψω "35 εν τούτω γνώσονται πάντες ότι εμοί μαθηταί εστε, εάν αγάπην έχητε εν αλλήλοις". Με υπογράμμιση στο "γνώσονται πάντες", δηλαδή οι άλλοι αλλόθρησκοι, αλλόδοξοι ή ειδωλολάτρες και διαστροφείς της εν Χριστώ αληθείας.

Όσο για την παραβολή του Καλού Σαμαρείτη, καλό είναι να μελετήσουμε τα προηγηθέντα. Πριν ο Κύριος δώσει την απάντηση στο ερωτώντα νομικό : "καὶ τίς ἐστί μου πλησίον;", υπάρχει το "29 ὁ δὲ θέλων δικαιοῦν ἑαυτὸν". Ο νομικός είχε μπροστά του τον Άνθρωπο εκείνο για τον οποίο το υπηρετικό προσωπικό έλεγε "οὐδέποτε οὕτως ἐλάλησεν ἄνθρωπος, ὡς οὗτος ὁ ἄνθρωπος". Και δεν ήταν μόνο αυτό! Αλλά οι μεγαλόσχημοι Φαρισαίοι και οι νομικοί τους κορόϊδευαν. Γι΄ αυτό και ο Κύριος δεν του απεκρίθη άμεσα, του απάντησε δια παραβολής, και είναι γνωστό τι είπε στους Μαθητές, όταν παρατήρησαν "γιατί σε μας τα εξηγείς, σε κείνους δε όχι";

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Αγαπητέ κύριε,

Μου γράφετε ότι:"Η εθελοντική αιμοδοσία ως πράξη προσφοράς αγάπης του εθελοντή είναι αυτονοήτως μία πράξη που δεν συνδέεται ευθεώς με την ιατρική πράξη της αιμοληψίας και φυσικά με εκείνη της μεταγγίσεως του προσφερομένου αίματος στον πάσχοντα συνάνθρωπο μας.
Ωστόσο όλη η διαδικασία που αρχίζει απο την απόφαση του εθελοντή αιμοδότη να προσφέρει λίγο απο το αίμα του και την ιατρική πράξη της αιμοληψίας μέχρι την λήψη αυτού του αίματος απο τον τραυματία, τον καρκινοπαθή ,τον χειρουργημένο, τον πάσχοντα απο μεσογειακή αναιμία κ.α, έχει αναμφισβήτα σχέση και με τις ιατρικές πράξεις και με τις πανανθρώπινες αξίες, στις οποίες μάλιστα η διδασκαλία του Κυρίου Ιησού Χριστού έδωσε σωστικό και αναστάσιμο περιεχόμενο.
Συνεπώς καλύτερα θα ήταν να λυπηθείτε κυρίως για τις μισάνθρωπες απόψεις που ενστερνίζονται οι "φίλοι" σας χρυσαυγίτες και όχι για τον άν "αντιληφθήκαμε" το ...βαθύτερο νόημα των ισχυρισμών σας τους οποίους εκτός των άλλων τους θεωρούμε και απαράδεκτους για γιατρό και απολύτως ξένους προς την Ορθόδοξη πίστη.
Το να είσαι αλληλέγγυος στον συμπατριώτη σου δεν σημαίνει ότι πρέπει να αφήσεις τον ξένο , τον λαθρομετανάστη, ή ακόμα και τον τον τραυματισμένο εχθρό στη μάχη, να πεθάνει απο έλλειψη ιατρικής φροντίδας. Αυτού του είδους οι "πρακτικές" ακόμα και στον πιό "ακατήχητο" και αδιάφορο Χριστιανό φαντάζουν ως αντίχριστες καισαφώς δολοφονικές.
Σας ευχαριστώ για τα σχόλια και τις απαντήσεις σας που χωρίς να το θέλουν αποδεικνύουν του "λόγου" μας το αληθές."

Επ΄ αυτών θεωρώ επιβεβλημένο να επανέλθω, ίσως, διότι δεν έδωσα σωστά με τη γραφή μου αυτό που εννοώ "ιατρική πράξη". Γράφοντας λοιπόν για ιατρική πράξη, εννοώ την άσκηση του ιατρικού λειτουργήματος ή επαγγέλματος. Όπως καταλαβαίνετε, αν ακριβολογούμε, ιατρική πράξη δεν είναι η εθελοντική αιμοδοσία, όπως δεν είναι και η εθελοντική σπερμοδοσία. Η σχέση της αιμοληψίας/αιμοδοσίας μέχρι τη μετάγγιση δεν υποκαθιστά, ούτε και εξισώνει, αυτό που είναι καθ΄ εαυτό η άσκηση του ιατρικού λειτουργήματος.

Μετά, γενικεύοντας τολμηρά γράψατε : "να είσαι αλληλέγγυος στον συμπατριώτη σου δεν σημαίνει ότι πρέπει να αφήσεις τον ξένο, τον λαθρομετανάστη, ή ακόμα και τον τον τραυματισμένο εχθρό στη μάχη, να πεθάνει απο έλλειψη ιατρικής φροντίδας".

Το πρώτο σας λάθος, από δικό μου ίσως φταίξιμο, σας οδηγεί και σε δεύτερο. Ποιος σας είπε ότι ότι είμαι από εκείνους που υποστηρίζουν "να αφήσουμε τον ξένο, τον λαθρομετανάστη ή ακόμη τον τραυματισμένο εχθρό στη μάχη, να πεθάνει από έλλειψη ιατρικής φροντίδας"; Δική σας, και μάλιστα ανεπίτρεπτη, γενίκευση είναι. Νομίζω, όμως ότι στη μάχη, σε κάθε μάχη, φροντίζουμε να περιθάλπτουμε πρώτα τους δικούς μας τραυματίες και ύστερα τους άλλους, αν και εχθρούς, τραυματίες.
Κι έπειτα με οικίρετε, "να λυπηθώ κυρίως για τις μισάνθρωπες απόψεις" τις δικές μου ή των φίλων μου της Χρυσής Αυγής! Που είναι, σημειωτέον, τόσο φίλοι μοι μου, όσο είσαστε κι εσείς. Παρ΄ όλα αυτά σε φίλους απευθύνω αυτά που γράφω. Αν δεν το καταλαβαίνουν, δεν είναι το φταίξιμο δικό μου.

Τέλος, ως προς την έκδηλη αποστροφή σας στη προηγουμένη απάντηση που μου δώσατε : "Αυτού του είδους οι πρακτικές ακόμα και στον πιό ακατήχητο και αδιάφορο Χριστιανό φαντάζουν ως αντίχριστες και σαφώς δολοφονικές", θα έλεγα ότι με αφήνει αδιάφορο. Μου είναι εντελώς ξένη, παρότι επιβεβαιώνει "του λόγου σας το αληθές". Δηλαδή, ότι είμαι σύμμαχος του νεοπαγανισμού και οπαδός της ευγονικής του Τρίτου Ράϊχ, με αντιλήψεις απαράδεξτες για ιατρό και εντελώς ξένες προς την ορθόδοξη πίστη. Δικά σας αυτά τα λόγια. Να απολογηθώ και γι΄ αυτά θα ήταν μάταιο. Όποιος δεν έχει ασκηθεί στην Ιατρική, δεν έχει την ικανότητα της "διαφορικής διάγνωσης" συγχέοντας, έτσι, την αγαπολογική και σχεσιτική "αλλήλων αγάπη", με την εν Χριστώ και επ΄ αλληθεία άγάπη της εντολής του "αγαπάτε αλλήλους".

Σας ευχαριστώ κι εγώ για τις απαντήσεις που μου δώσατε.

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Προς Ανώνυμο που υπογράφει Αλεξέι Κυρίλλωφ

"Αγαπητέ κύριε Χριστδουλίδη
Ποιος αποφασίζει για το ποιος εινα έλληνας και ποιος όχι; Απο ταυτότητα ( την έχω και δεν έχω ούτε μια σταγόνα ελληνικού αίματος); Απο το όνομα (γνωρίζω έναν καθαρόαιμο έλληνα με όνομα Ναζύρ και χωρίς ελληνικη υπηκοότητα). Η ελληνικη λέξη έθνος, αν δεν κάνω λάθος, συσχετίζεται με το ήθος και όχι με αίμα, με γένος. Ο Κύριος δεν είπε ότι είναι εύκολο να αγαπάμε αυτούς που μας αγαπάνε, το ίδιο δεν κάνουν και οι βάρβαροι;"

ΚΧ
Νομίζω, θα πρέπει να επανακάμψουμε στον ορισμό του Ισοκράτη : "Έλληνες είναι οι μετέχοντες της ημετέρας παιδείας". Αλλά δεν μπορούμε να μείνουμε στα αρχαία, διότι αυτά παρήλθαν. Οπότε έχουμε : Έλληνες είναι οι μαθητεύσαντες "εν τω λόγω τω εμώ" καθώς τους δίδαξαν, εκείνοι που τους βάπτισαν, "τηρείν πάντα όσα ενετειλάμην υμίν".

Δεν φτάνει όμως μόνο αυτό, υπάρχουν και πολλά άλλα, ένα σημαντικότερο των οποίων είναι : "Πας ο ών εκ της αληθείας ακούει μου της φωνής". Τότε, και μόνον τότε, "ενδυσάμενοι τον νέον τον ανακαινούμενον εις επίγνωσιν κατ' εικόνα του κτίσαντος αυτόν, όπου ουκ ένι Έλλην και Ιουδαίος, περιτομή και ακροβυστία, βάρβαρος, Σκύθης, δούλος, ελεύθερος, αλλά τα πάντα και εν πάσι Χριστός".

cummulus είπε...

Εὐχαριστῶ γιατρέ...(μ΄ἔβαλες στήν πριέργεια νά διαβάσω0) :-))

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Αγαπητέ κύριε γράψατε :

"Κατ΄αρχάς το "παράδειγμά" σας περί "εθελοντικής σπερματοδοσίας" είναι αν μη τι άλλο άστοχο, άσχετο, και πάντως προδίδει τον εκνευρισμό σας, ο οποίος γίνεται ακόμα πιό έκδηλος παρακάτω.
Ποιός σας είπε ότι αναφερόμενοι στην ιατρική πράξη εννούμε κάτι διαφορετικό απο την "άσκηση του ιατρικού λειτουργήματος ή επαγγέλματος";
Απορείτε λέγοντας :"Ποιος σας είπε ότι ότι είμαι από εκείνους που υποστηρίζουν "να αφήσουμε τον ξένο, τον λαθρομετανάστη ή ακόμη τον τραυματισμένο εχθρό στη μάχη, να πεθάνει από έλλειψη ιατρικής φροντίδας; Δική σας, και μάλιστα ανεπίτρεπτη, γενίκευση είναι".
Δεν είναι γενίκευση κ. Χριστοδουλίδη , είναι "εξειδίκευση" της απαράδεκτης δικής σας γενίκευσης όταν σε προηγούμενο σχόλιο δηλώνατε ευθέως ότι :"Όταν το κινδυνευόμενο, εκτός της καταφανώς διωκομένης Ορθοδόξου πίστεως, είναι και το γένος, το έθνος των Ελλήνων, τότε ναι, και γεύματα θα γίνονται μόνο για τους Έλληνες και ιατρικές φροντίδες πρωτευόντως θα είναι για τους Έλληνες."
Αν δηλαδή περισσεύει χρόνος, χρήμα, φάρμακα, αίμα κλπ τότε ναι μπορεί να ασχοληθούμε και με έναν π.χ νέγρο πολυτραυματία,ή με μία ετοιμόγεννη λαθρομετανάστρια.
Αν αγαπητέ φίλε, σκέπτονταν κατ΄αυτόν τον τρόπο οι Ορθόδοξοι πρόγονοί μας τότε το συναξάρι των Αγίων της εκκλησίας μας θα περιείχε λευκές σελίδες.
Ναι η Ελλάδα και οι Έλληνες είναι υπο διωγμόν όμως αυτό δεν σημαίνει ότι θα γίνουμε και κτήνη σαν και αυτούς που μας βλάπτουν.Αν οι λαθρομετανάστες εγκληματούν και με την καθοδήγηση των ισχυρών προσπαθούν να επιβάλλουν απαράδεκτα ήθη και έθιμά τους, αν δηλαδή εφαρμόζεταοι δι΄αυτών ένας πολιτιστικός πόλεμος στα μετόπισθεν, τότε ο Έλληνας οφείλει να αγωνισθεί με το ήθος των προγόνων του και με τα νάματα της Ορθόδοξης παράδοσης των Αγίων του και όχι έχοντας ως πρότυπα τον κάθε σατανιστή και νεοδειδωλολάτρη φασίστα, ή τον οποιονδήποτε "αριστερό" κουκουλοφόρο εμπρηστή και δολοφόνο.
Η ύπαρξη μιας έκτακτης για τιο έθνος ανάγκης δεν "αγιάζει τα μέσα", όπως δεν αγιάζονται τα ούρα και τα περιττώματα κατά τον λόγο του Οσίου Γέροντος Παϊσίου του Αγιορείτου.

ΚΧ
Σας απαντώ λοιπόν. Για να μην τεντώνουμε άλλο το σχοινί, ας αφήσουμε τα πράγματα εδώ που έφτασαν, στην απαράδεκτη δική μου γενίκευση:

"Όταν το κινδυνευόμενο, εκτός της καταφανώς διωκομένης Ορθοδόξου πίστεως, είναι και το γένος, το έθνος των Ελλήνων, τότε ναι, και γεύματα θα γίνονται μόνο για τους Έλληνες και ιατρικές φροντίδες πρωτευόντως θα είναι για τους Έλληνες"

και την παραδεκτή δική σας :

"Ναι η Ελλάδα και οι Έλληνες είναι υπο διωγμόν όμως αυτό δεν σημαίνει ότι θα γίνουμε και κτήνη σαν και αυτούς που μας βλάπτουν. Αν οι λαθρομετανάστες εγκληματούν και με την καθοδήγηση των ισχυρών προσπαθούν να επιβάλλουν απαράδεκτα ήθη και έθιμά τους, αν δηλαδή εφαρμόζεταοι δι΄αυτών ένας πολιτιστικός πόλεμος στα μετόπισθεν, τότε ο Έλληνας οφείλει να αγωνισθεί με το ήθος των προγόνων του και με τα νάματα της Ορθόδοξης παράδοσης των Αγίων του όχι έχοντας ως πρότυπα ... "

Ακολουθεί η συνέχεια και το τέλος

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Παραλείπω τα άλλα δικά σας, τον κάθε σατανιστή και νεοδειδωλολάτρη φασίστα, ή τον οποιονδήποτε "αριστερό" κουκουλοφόρο εμπρηστή και δολοφόνο. Προδήλως, ας μου το επιτρέψετε αφού κάνατε την αρχή, τούτο "προδίδει πάντως τον εκνευρισμό σου". Γιατί; Διότι φασίστες είναι οι σατανιστές και οι νεοειδωλολάτρες, ενώ εντός εισαγωγικών ("...") θέτετε τους "αριστερούς" (μπορεί και να μην είναι) κουκουλοφόρους εμπρηστές και δολοφόνους. Οι κοινώς λεγόμενοι "κατσαπλιάδες" δεν έχουν ταμπέλες. Αν έχουν, τις βάζουμε καλύτερα με εισαγωγικά. Με τη Χρυσή Αυγή δεν έχουμε πρόβλημα, εκεί τα πράγματα είναι ξεκάθαρα : Σατανιστές και νεοειδωλολάτρες, πάει, τελειώσαμε.

Τέλος, επειδή ασχολείστε και με τα θρησκευτικά, τούτο έχω να σας πω. Είσαστε σφοδρά αντιτιθέμενος στην παπικής/προτεσταντικής προέλευσης - σχεσιτική και αγαπολογική δι΄ εμέ - θεώρηση των πραγμάτων. Διότι υποθέτω αντιλαμβανόσαστε τα τεράστια ψεύδη που κρύβονται όπισθεν. Θα είχε ενδιαφέρον, αν ομοίως αντιλαμβανόσαστε πόσο τεράστια ψεύδη υποκρύπτει η μαρξιστική θεώρηση, η οποία κυριολεκτικά εξουδετερώνει την Ορθοδοξία και το ορθόδοξο φρόνημα. Αποσπά τον Χριστό εκ του Σταυρού και είτε προβάλλει μόνο το Χριστό, είτε μόνο το Σταυρό. Αυτός είναι και ο λόγος, όπου σήμερα κυριαρχεί η αριστερή, και μαρξιστικής έμπνευσης, συνθηματολογία της νέας τάξης πραγμάτων με πρόσχημα τον κοινωνισμό (σοσιαλισμό). Η πλαστογραφία της αλήθειας είναι ακριβώς όμοια με την πλαστογραφία που επιφέρει ο παπισμός/προτεσταντισμός, οπότε το χριστιανικό Ορθόδοξο Δόγμα αχρηστεύεται πλήρως. Το φιλιόκβε δεν δρα μόνο καταστροφικά στα θρησκευτικά ζητήματα, με τον ίδιο τρόπο συμπαρασύρει και τα πολιτικά, θέτοντας στεφάνους "αγιότητας" στους αγωνιστές για κοινωνική δικαιοσύνη, σε μια κοινωνία ανύπαρκτη και μια δικαιοσύνη πλήρως χειραγωγούμενη. Η συμπαράσταση που προσφέρει και η υμέτερη νεοορθοδοξία της αγαπητικής σχέσης είναι ανυπολόγιστη. Εύχομαι να το αντιληφθείτε.

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Αγαπητέ Ανώνυμε, γράψατε :

ΤΡΑΒΑ ΣΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΟΥ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΟΤΙΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΠΟΛΥΠΟΛΥΤΙΣΜΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ "ΑΓΑΠΗΣ",

και σας απαντώ :

Εσείς λοιπόν ο γνήσιος Έλληνας, που πετάτε εμάς τους υπόλοιπους στους Εβραίους φίλους μας και στη χριστιανική "αγάπη", πείτε μας τι είδους αγάπη έχετε με αυτό το "απάντων τιμιώτερόν εστι η πατρίς και σεμνότερον και εν μείζονι μοίρα και παρά θεοίς";

Αγάπη για την πατρίδα έχετε, αλλά δεν θέλετε να είναι "αγάπη". Αυτή την "αγάπη", τη χριστιανική, την έχουν μόνο οι Εβραίοι. Αλλά περίεργα, αυτόν που είπε ότι είναι η αλήθεια, που σημαίνει να ξέρεις, να μάθεις, ποια είναι η αληθής και ποια η εκ πλαστογραφίας "αγάπη", οι φίλοι μας οι Εβραίοι και δικοί σας εχθροί τον σταύρωσαν.

Δεν σας έφταναν οι ορκισμένοι εξολοθρευτές της αλήθειας, τώρα θέλετε να εξολοθρεύσετε και τους συμπατριώτες σας τους Έλληνες και φίλους των Εβραίων!

Τελικά, πείτε μας ποιος είναι φίλος των Εβραίων και εχθρός των Ελλήνων; Είναι αυτός που εχθρεύεται τους Εβραίους εξολοθρευτές της αλήθειας ή είναι μήπως ο ακούσιος σύμμαχος αυτών, και έτοιμος να σφάξει όσους τον παρακινούν να αναζητήσει την αλήθεια;
Για να μάθει ποια η αληθής αγάπη
Για να μάθει ποιοι οι αληθείς γονείς
Για να μάθει ποιοι οι αληθείς πρόγονοι
Για να μάθει ποια η αληθής τιμή
Για να μάθει ποια η πατρίς, και τι το αληθές "σεμνότερον και αγιότερον παρα θεοίς".

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Αγαπητέ Ανώνυμε κύριε γράψατε :

- ΠΑΣ ΠΑΠΑΣ ΑΙΣΘΑΝΟΜΕΝΟΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΛΛΗΝ ΞΟΥΡΑΦΙΣΘΗΤΩ.(Περικλής Γιαννόπουλος)

- Εσύ λοιπόν είσαι πρώτα Έλληνας και δεύτερα τι; Χριστιανός όχι. Είσαι, μάλλον, πρώτα Έλληνας και δεύτερα ... Έλληνας. Εμπλοκή! Είσαι πρώτα Έλληνας και δεύτερα Αθηναίος; Υπάρχουν όμως και κάποιοι άλλοι δεύτεροι, οι Σπαρτιάτες. Θα κάνεις πάλι τα ίδια; Είσαι μήπως πρώτα Έλληνας και μετά Μακεδόνας; Πάλι εμπλοκή και πάλι τα ίδια.
Αν όμως είσαι πρώτα ο Ζευς και μετά Έλληνας, τότε θα σου βγουν μπροστά κάποιοι άλλοι "τύπου Ζευς" και θα αρχίσεις να πελαγώνεις. Χώρια ότι κάποιοι φιλόσοφοι πρόγονοι θα σου πουν ότι όλα αυτά είναι παραμύθια. Θεός μόνο ένας υπάρχει.

Λοιπόν; Πρώτα είσαι Έλληνας και δεύτερα τι; Εμείς, οι φίλοι των Εβραίων όπως μας θέλεις, πρώτα βάζουμε το Θεό και μετά το Έλληνας.
Αυτά όμως δεν σου τα είπε ο δάσκαλός σου ο Περικλής Γιαννόπουλος. Δεν τα ήξερε, και "πελαγωμένος" βούτηξε στη θάλασσα και δεν ξαναβγήκε. Όπως εκείνος ο δυστυχής, που πριν λίγα χρόνια πήρε τα βουνά (της φιλοσοφίας) και χάθηκε. Βρήκαν το σκελετό του σε μια σπηλιά.

Πρόσεξε μην πάθεις κι εσύ τα ίδια.

Και ας πάμε στο ΞΟΥΡΑΦΙΣΘΗΤΩ.
Το "κούρεμα" και το "ξουράφισμα" μας το έκαναν και δεν αφορά μόνο στους παπάδες. Αφορά όλους και μας το έκαναν οι εδώ φίλοι των Εβραίων και δικοί σου εχθροί. Μόνο που αυτοί οι φίλοι των Εβραίων ήταν - όχι ακριβώς - όπως εσύ : εχθρός απ΄ έξω, σύμμαχος από μέσα. Αυτοί οι φίλοι των Εβραίων είναι μέσα κι έξω Εβραίοι, αλλά τα χαλάνε όταν ντύνουν τη φορεσιά του ψεύδους με το πέπλο της αλήθειας.

Οι φίλοι των Εβραίων είναι οι πολιτικοί μας, τα δεσμά της φιλίας που έχουν οι μεν με τους δε είναι το ψέμμα. Φίλοι του ψεύδους είναι αμφότεροι και αυτό τους ενώνει. Οι δικοί μας όμως είναι κατά λάθος βαφτισμένοι και τα ψεύδη τους, χρεώνονται πολύ περισσότερο απ΄ ότι τα ψεύδη των άλλων.

Πήραν εμάς πρώτα για "ξουράφισμα". Έλα όμως που βρήκαν και τους παπάδες; Γιατί; Διότι κι αυτοί έγιναν συνεργοί στην απόκρυψη της αλήθειας. Άρα, έγιναν ... . Κρύβουν πολλές αλήθειες κι αυτό είναι που θα μας κάνει κομμάτια. Μια φορά το πάθαμε, μυαλό δεν βάλαμε. Μας ήρθε και η δεύτερη, τίποτα. Στην τρίτη, excuse δεν θα υπάρξει.

Hellas Gr είπε...

ΠΟΛΥ ΚΑΛΩΣ ΠΡΑΤΕΙ Η Χ.Α ΣΑΝ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ, ΓΙΑΤΙ ΣΕ ΕΝΑ ΠΟΛΕΜΟ ΒΟΗΘΑΣ ΜΟΝΟ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΣΟΥ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΔΕΝ ΑΠΕΧΕΙ ΠΟΛΥ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ. ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΗ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΣ ΜΕΡΙΜΝΕΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΙΒΑΡΥΝΟΥΝ ΤΟΝ ΛΑΟ (Η ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΒΑΡΒΑΡΑ ΕΘΝΗ), ΚΑΙ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΝΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΥΝ, ΑΛΛΑ ΝΑ ΜΗ ΑΝΤΙΔΡΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΖΑΜΙΩΝ.

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΗ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΣ ΜΕΡΙΜΝΑ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Εκεί που κατάντησε η Διοικούσα Ιεραρχία την Εκκλησία, να είναι βακτηρία των σιωνιστών (οικουμενιστών και μασόνων), αυτό θα γίνει. Οι σιωνιστές θα τους δίνουν λεφτά (δανεικά πάντα) και αυτοί της Ιεραρχίας θα μας λένε όλο για αγάπη και αγάπη. Ε, κάπου-κάπου θα ακούμε για Μακρυγιάννη, για Παπουλάκο, Παπαδιαμάντη, άγιο Κοσμά τον Αιτωλό, για πατρίδα και τα τοιαύτα άλλα.

Άστα, κύριε Βασίλη, μόνο η προσευχή μας απέμεινε και η "κατ΄ οίκον εκκλησία".

Hellas Gr είπε...

Κύριε Χριστοδουλίδη,ξέχασα να γράψω για τα βιβλία των θρησκευτικών από τα οποία αφαίρεσαν ότι πιό ιερό και όσιο (την εικόνα της Παναγίας και το σύμβολο του σταυρού) υπάρχει από την Χριστιανική πίστη μας εξαιτίας των λαθρομεταναστών που στην συντριπτική τους πλειοψηφία είναι αλλόθρησκοι. Αυτή είναι η αποχριστιανοποίηση της Ελλάδας που θα σημάνει και το τέλος της.

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Τα ξέρω όλα, οι σιωνιστές κυριαρχούν, τους ψηφίζουμε. Αν μπορέσει ο Λαϊκός Σύνδεσμος να κάνει κάτι, κάποιος άγιος θα έχει βάλει το χεράκι του.

Linux For Ever! είπε...

http://www.athjcom.gr/index.php?option=com_content&view=category&layout=blog&id=82&Itemid=261

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Ευχαριστώ τον Blogger για την πληροφορία. Είναι γεγονός ότι η Επιστήμη, ειδικότερα τα Πανεπιστήμια, έχουν περιέλθει στα χέρια των ωριγενιστών. Και με αυτούς, εννοώ τους πάσης φύσεως σιωνιστές, δηλαδή οικουμενιστές (μεταφυσικό σκέλος) και ουνιβερσαλιστές (πολιτικό). Ποιος επιστήμονας σήμερα μπορεί να προκόψει, αν δεν είναι δαρβινιστής, οπαδός της θεωρίας του μπιγκ μπανγκ (μάλλον bank) και τέλος, πιστός ακόλουθος της αγαπητικής (σχεσιολογικής) συμπαντικής σκόνης ; Ουδείς.