Powered By Blogger

Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012

Πώς η ηλιθιότητα επιχειρεί τη διάβρωση των εθνών

Ο Πίτερ Σάδερλαντ (Peter Sutherland), μη εκτελεστικός πρόεδρος της Goldman Sachs ανέφερε ότι η μελλοντική ευημερία των πολλών κρατών της ΕΕ εξαρτάται από το «αν θα γίνουν (τα κράτη) πολυπολιτισμικά»! Είπε στην επιτροπή της Βουλής των Λόρδων, ότι «η μετανάστευση είναι μια σημαντική δυναμική για την οικονομική ανάπτυξη σε κάποια έθνη της ΕΕ όσο δύσκολο και αν είναι να το εξηγήσουμε αυτό στους πολίτες των κρατών αυτών» και ακόμη, «οι Ηνωμένες Πολιτείες ή η Αυστραλία και η Νέα Ζηλανδία, είναι κοινωνίες μεταναστών και ως εκ τούτου μπορούν να φιλοξενήσουν ευκολότερα εκείνους που προέρχονται από άλλους χώρους από ό, τι κάνουμε εμείς, που ακόμα είμαστε "κολλημένοι" με μια αίσθηση ομοιογένειας και διαφοράς μας από τους άλλους. Αυτό είναι ακριβώς που η Ευρωπαϊκή Ένωση, κατά την άποψή μου, θα πρέπει να καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να υπονομεύσει.» (*)

Αυτά μας είπε ο κύριος Σάδερλαντ και ουδείς από τους εκλεκτούς δια ψήφου, αλλά κατ΄ ουσίαν διορισμένους από κάποιους τύπους σαν τον κ. Σάδερλαντ, δεν βρέθηκε να του απαντήσει. Βέβαια, οι αχυράνθρωποι που μας εξαπατούν με την ψήφο, τα λόγια που πρέπει να πουν προτιμούν, κατά το λεγόμενο, "να τα κάνουν γαργάρα". Ποιος από αυτούς μπορεί να σταθεί αντιμέτωπος προς όσα λέγονται στην επιτροπή της Βουλής των Λόρδων! Το ερώτημα είναι, άλλοι δεν θα μπορούσαν; Κάτι οικουμενικοί, κάτι αρχιεπίσκοποι, κάτι μητροπολίτες, που ευθύς καλούνται να μας δώσουν τα φώτα τους περί παντός άλλου, αυτοί δεν θα μπορούσαν τίποτα να πουν ή να γράψουν; Τι ρόλο παίζουν τέλος πάντων; Τόσο δύσκολο τους είναι να γράψουν, να πουν και να φωνάξουν αυτά που κάθε μέρα συζητούνται στα καφενεία; Όπως πχ αυτό :

Δεν ξέρουμε τι έγινε με τη Ν. Ζηλανδία, ξέρουμε όμως πολύ καλά τι έγινε με τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Αυστραλία. Στη μεν πρώτη οι γηγενείς (ντόπιοι) Ινδιάνοι ξεκληρίστηκαν, στη δε Αυστραλία παρέμειναν οι Αβορίγινοι ή aboriginal, για να αποτελούν τουριστική ατραξιόν και φολκλόρ, με το απαραίτητο για τις περιπτώσεις επιστημονικό ανθρωπολογικό ενδιαφέρον. Το ίδιο συμβαίνει και με τους εναπομείναντες Ινδιάνους της Αμερικής, όπου εκεί έχουμε επί πλέον και τα καουμπόικα κινηματογραφικά έργα. Δεν ξέρουμε πόσο κοστίζει το εισητήριο που πληρώνουν οι τουρίστες για να δουν αναπαραστάσεις συγκρούσεων των εποίκων με τους ιθαγενείς. Εννοείται, χωρίς πραγματικά πυρά των μεν, τσεκούρια, ακόντια και τόξα των δε.

Εδώ, έχουν ήδη κάνει την εμφάνισή τους οι αρχαιοέλληνες, με τα κοντοφουστανάκια και τα σανδαλάκια. Φαντάζεστε ποια θα είναι η συνέχεια των γηγενών, ή καλύτερα, των ιθαγενών, περισσότερα δεν χρειάζονται.

(*)  http://kostasxan.blogspot.gr/2012/07/blog-post_1451.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: