Powered By Blogger

Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013

Διαλεκτικά ανάλεκτα

Ραφήνα 1964

Αφού διαβάσετε πρώτα αυτό http://proslalia.blogspot.gr/2013/01/blog-post_6505.html και έχετε το χρόνο, ρίξτε ύστερα μια ματιά στα ακολουθούντα :

 Ως συνήθως, ο σιωνισμός παραμένει ανώνυμος, αφού οι δύο βραχίονες αυτού φροντίζουν να τον καλύπτουν. Έτσι, έχουμε πάλι το διαλεκτικό υποπροϊόν, τη σύνθεση, που γέρνει πάντα προς την πλευρά της δεξιάς καπιταλιστικής κακουργίας αφήνοντας άθικτη τη μαρξιστική, τι άλλο, αγαθοεργία!

Όσο οι διανοούμενοι προοδευτικής κοπής μένουν εγλωβισμένοι στη διαλεκτική του φιλοσοφικού, ή άλλου, υλισμού θα παλεύουμε πάντα ανάμεσα στις θέσεις και τις αντιθέσεις με τελικό νικητή την αποσύνθεση.

Οι διαπιστώσεις χρήσιμες αλλά η αιτία σαφώς ακαθόριστη, πέραν της τετριμμένης φρασεολογίας περί καπιταλισμού. Το κεφάλαιο του μαρξισμού, που προσπάθησε να αντικαταστήσει το ανώνυμο καπιταλιστικό - σημ. είναι κι αυτό επώνυμο, Μαμμωνάς λέγεται - εξαπατώντας λαούς και σφετεριζόμενο αρχές χριστιανικές, είχε βλέπετε τον προφήτη του. Έγινε δεκτός (από το λαό) με επανάσταση, την οποία ακολούθησαν τα ψυχιατρεία, οι εξαφανίσεις και τα γκουλάκ. Ο λαός ήταν (:) ευτυχής, δούλευε για να ζει σε 30 τ.μ. τρώγοντας ό,τι καθόριζε το επαναστατικό/λαϊκό σουπερμάρκετ. Θερμίδες απόλυτα καθορισμένες, όπως θα γίνει σε λίγο κι εδώ. Ενδεχομένως και αλλού.

Η διαλεκτική σύνθεση αποδείχτηκε χρήσιμη στον Μαμμωνά, ο πληθυσμός μειώθηκε (Β΄ΠΠ) και τα εργατικά χέρια βρήκαν ξανά δουλειά να κάνουν. Έφτιαξαν όπλα και η οικονομία πήγε καλά. Τώρα την πήρε ο διάβολος, πάμε πάλι για σύνθεση διαλεκτική. Ο σιωνισμός νίκησε. Νίκησε; Ιδού το ερώτημα.

2 σχόλια:

Silver είπε...

@ Ο σιωνισμός νίκησε. Νίκησε; Ιδού το ερώτημα.


Γεν. 47,23
Είπε τότε ο Ιωσήφ προς όλους τους άλλους Αιγυπτίους· “ιδού, σήμερον έχω αγοράσει δια τον Φαραώ και σας ως δούλους του και την χώραν σας ως ιδιοκτησίαν του. Λαβετε λοιπόν τώρα δια τον εαυτόν του ο καθένας σίτον προς σποράν και σπείρατε τα χωράφια σας....

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Φαραωνική είναι η εποχή που ζούμε σήμερα Silver αγαπητέ. Δεν το αμφισβητώ, διότι η αίρεση μας έχει οπισθοδρομήσει - μιλάνε για πρόοδο οι άθλιοι - σε χρόνους παλαιοδιαθηκικούς. Κυρίαρχος πλέον ο σιωνισμός. Ωστόσο, το λήμμα πάντα υπάρχει και θα υπάρχει, για να ανατρέπει από το πουθενά, από την αφάνεια, τα σατανοκίνητα σχέδιά τους.