Powered By Blogger

Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Τρίτη 1 Ιανουαρίου 2013

Χαιρετίσματα, λοιπόν, στην ενότητα


Στο καθιερωμένο πρωτοχρονιάτικο μήνυμα ο κ. Σαμαράς μίλησε για την "αναγέννηση της χώρας". Για να τα αλλάξουμε όμως όλα, είπε, μας χρειάζεται η ενότητα. Συγκεκριμένα : "Για να τα αλλάξουμε όλα, γιατί μπορούμε και αξίζουμε τα καλύτερα, μόνον ενωμένοι θα το πετύχουμε"

Χαιρετίσματα, λοιπόν, στην ενότητα

Την ενότητα, την οποία επιθυμεί ο προεξάρχων της κυβερνητικής τριανδρίας, θα την είχε, αν δεν μας είχε βάλει όλους στο "πατητήρι" και μας πατούσε, για να εισπράξει όλα όσα έφαγαν οι κλέφτες του "μαζί τα φάγαμε". Κλέφτες δεν είμαστε όλοι και οι αρμόδιες φοροεισπρακτικές υπηρεσίες του κράτους όφειλαν να δουν - έχουν τα μέσα - ποιοι είναι οι ψεύτες και οι κλέφτες και ποιοι δεν είναι.

Όταν όμως πηγαίνεις στην εφορία και ο εφοριακός σου λέει "σε φορολογώ για τόσα", ενώ εσύ έχεις δηλώσει πολύ λιγότερα, και αρνείται να ψάξει τα φορολογικά σου στοιχεία των προηγουμένων ετών, σημαίνει δυο τινά. Ή ότι περιμένει να δει το χέρι σου κάτω από το τραπέζι ή ότι εσύ περιμένεις να λειτουργήσουν όσα οι νόμοι προβλέπουν. Η πρόβλεψη του νόμου όμως, είναι αυτή που ο εφοριακός ορίζει : "Αν δεν βγάζεις αυτά που λέμε, τι το θέλεις το μαγαζί, το χωράφι, το γραφείο; Πούλα το ή κλείστο".

Αυτό μου είχαν πει και το "μαγαζί" το έκλεισα από το ΄80. Κλέφτης εσύ, κλέφτη πας να κάνεις κι εμένα, του απάντησα και άφησα πίσω μου τα δεφτέρια και τα βιβλία.

Οι κλέφτες μπορεί να βρουν για λίγο τη μεταξύ τους ενότητα. Γρήγορα όμως θα τη χαλάσουν και θα τη χάσουν. Έτσι, θα μας βάλουν όλους στο "πατητήρι" να μας στίψουν, να μας πατήσουν, αφού πάντα υπάρχουν οι εξυπνότεροι και ισχυρότεροι, από τους κλέφτες, κλέφτες.

Μαζί τα φάγαμε
Στην υγειά μας, ρε παιδιά
Χαιρετίσματα, λοιπόν, στην ενότητα

1 σχόλιο:

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

"Ο Πρωθυπουργός απευθυνόμενος στις ελληνικές οικογένειες, είπε ότι ξέρει πολύ καλά τι περνούν ενώ παραδέχτηκε πως υπήρξαν αδικίες που δεν μπόρεσε η κυβέρνηση να αποφύγει. Ωστόσο, δεσμεύτηκε να αποκατασταθούν αυτές οι αδικίες, με προτεραιότητα στις χαμηλές συντάξεις, στα επιδόματα που καταργήθηκαν για τους πιο αδύνατους και στη φορολογία"

Φόρος και φόροι λοιπόν στους "χαραμοφάηδες" μεγαλοσυνταξιούχους!

Μα, φίλε μου, δεν καταλαβαίνεις ότι στο "πατητήρι" μπαίνουν τα τσαμπιά με τις ρόγες; Εμείς οι ... μεγαλοσυνταξιούχοι είμαστε οι ρόγες, τα τσαμπιά είναι αυτοί που θα τους φροντίσει ο μεγαλόκαρδος αναγεννητής μας και κυβερνήτης μας! Ο Σαμαράς, όνομα και πράμα, που λένε. Εμείς οι τεμπέληδες δημόσιοι υπάλληλοι δουλέψαμε άνεργα και άνευρα (οι βρισιές που ακούγαμε κάθε μέρα είναι άλλο θέμα) για όλους αυτούς τους δυστυχείς, που τρόμαζαν να κολλήσουν κι από ένα ένσημο, και όταν εξασφάλιζαν ασφαλιστικό δικαίωμα, μας έλεγαν : "Γράφε το και το, εγώ σε πληρώνω".

"Ωραία τη βγάζεις, κάθεσαι και πληρώνεσαι", μου είχε πει κάποτε ένας. Ναι, του απάντησα, είμαι όπως οι πυροσβέστες. Αλλά εσύ θέλεις, όταν οι πυροσβέστες δεν έχουν δουλειά να κάνουν, να έρχονται να σου ποτίζουν τον κήπο σου ή τα χωράφια σου. Θέλεις οι πυροσβέστες να γίνονται κηπουροί, για να μη "κάθονται και πληρώνονται".

Αυτά.