Powered By Blogger

Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2012

Πώς αντιμετωπίζονται στη Γερμανία οι αναξιόπιστοι δανειολήπτες

Ούτε η σοσιαλιστική πλαστογραφία, μήτε και η καπιταλιστική πλεονεξία μπορούν να αλλοιώσουν το "μακάριοι οι δεδιωγμένοι ένεκεν δικαιοσύνης". Η κατά Χριστόν δικαιοσύνη βρίσκεται κλειδωμένη στα ντουλάπια τους.

Capitalism at a dead end!, έγραφε ένας και άλλος συμπλήρωνε : Ω, κανένα πρόβλημα! Θα μας σώσει ο έτερος βραχίονας του capitalism. Είναι ο Marxism, φορώντας την στολή του new socialism.

Στη Γερμανία, σημειώσατε η είδηση είναι απόλυτα ακριβής προερχόμενη από μετανάστη Έλληνα που ζει στη Γερμανία από το 1970, όταν κάποιος δανιστεί χρήματα και μετά χρεωκοπήσει, δεν μπορεί δηλαδή να ξεπληρώσει τα χρωστούμενα, τότε προσλαμβάνεται σε ειδικές κρατικές υπηρεσίες : Να καθαρίζει δρόμους, να ποτίζει γκαζόν και λουλούδια σε πάρκα, και άλλες παρεμφερείς δημόσιες ασχολίες. Του δίνουν ένα μίνιμου επιδόματος για να μην πεθάνει της πείνας και του λένε σε πόσα χρόνια, με βάση το μισθό που κανονικά θα έπαιρνε, θα λήξει η παροχή των αμισθί υπηρεσιών που προσφέρει.
Φυσικά, δεν ενδιαφέρονται οι Γερμανοί πώς κατέστη αναξιόπιστος ο δανειολήπτης. Ο οποίος έχασε τη δουλειά του, επειδή οι οικονομικοί εγκέφαλοι που διοικούν τη χώρα αυτή, θέλουν ανάπτυξη μειώνοντας διαρκώς τα εργατικά χέρια.

Περίπου το ίδιο γινόταν και στη Σοβιετική Ένωση, όχι όμως όταν δεν είχες λεφτά να ξεπληρώσεις το χρέος σου. Το χρέος όλων ήταν να παρέχουν υπηρεσίες "για το λαό". Κάθε άλλη απασχόληση ήταν παράνομη και τιμωρείτο. Όπως για παράδειγμα έπαθε ο φίλος μου (εκ Μολδαβίας) ο Βαλεντίν. Καλλιεργούσε πατάτες στην αυλή του σπιτιού του για τη φαμελιά του και ένας καλός σύντροφος τον "κάρφωσε". Η τιμωρία; Τον υποχρέωσαν να δούλευει υπερωριακά και αμισθί για ένα χρόνο, προς ανταπόδωση (στο λαό) της ιδιωτικής απασχόλησης που παρείχε, για να θρέψει την οικογένειά του, και όχι τη σοσιαλιστική κοινωνία της σοβιετίας. Είχε εφτά στόματα να θρέψει και το καθορισμένο σιτιρέσιο από τα ράφια του σουπερμάρκετ δεν επαρκούσε.

Αυτό θα εφαρμόσει και ο μεταμφιεσμένος μαρξισμός της ελεύθερης (καπιταλιστικής) αγοράς. Τώρα όμως με αδιάβλητες δημοκρατικές διαδικασίες. Ο κύριος Τσίπρας ξέρει, πήγε στη Λατινική Αμερική και έμαθε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: