Powered By Blogger

Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

Ο λογαριασμός της αξιοπουστίας (όχι δεν είναι λάθος)

Η φωτο από το ιστολόγιο "Ας μιλήσουμε επιτέλους"
 "... δεν πρόκειται να θυσιάσω το κεφάλαιο αξιοπιστίας που ανέκτησε η Ελλάδα στην Ευρώπη, συμφωνώντας στις Βρυξέλλες και αθετώντας στην Ελλάδα τις συμφωνίες. Προτιμώ να μην ξαναπατήσω το πόδι μου σε Εurogroup παρά να φανώ ανακόλουθος"
Αυτό μάθαμε από τον κ. Στουρνάρα σε τηλεοπτική συνέντευξη με τον δημοσιογράφο Αλέξη Παπαχελά. Κεφάλαιον, λοιπόν, περί αξιοπιστίας

Κάποιος άλλος την αξιοπιστία την είπε αξιοπουστία, αλλά εκείνος ήταν επιπλέων φελλός. Αυτός έχει ένα βαριδάκι και βρίσκεται λίγο κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας. Έτσι, έχουμε αξιοπιστία, δια στόματος Στουρνάρα, και όχι αξιοπουστία, δια στόματος Παπανδρέου τζούνιορ.

Ώστε δεν θέλει να συμφωνεί στις Βρυξέλλες και να αθετεί στην Ελλάδα τα συμφωνηθέντα. Τι γίνεται όμως με τους προϊσταμένους του, τους "μπαλκονάτους" και τους "τηλε-παραθυράτους"; Διότι αν το γράψουμε ολίγον διαφορετικά, είναι σαν να μας λέει : Δεν θέλω να δεσμεύομαι στις Βρυξέλλες και να αποδεσμεύομαι στην Ελλάδα. Οι πρασινογάλαζοι όμως προϊστάμενοι, όταν προεκλογικά δεσμεύονται, μετεκλογικά αποδεσμεύονται εξαπατώντας τους αφελείς ψηφοφόρους. Που καλούνται να περιμένουν άλλα τέσσερα χρόνια για να τιμωρήσουν τον ψεύτη ψηφίζοντας έναν άλλο ψεύτη.

Στην Ελλάδα η αξιοπιστία είναι όντως αξιοπουστία, ο επιπλέων φελλός δεν είχε κάνει λάθος. Εκτός Ελλάδος δεν είναι. Oι πολιτικοί μας είναι αξιόπιστοι για τους έξω και αξιόπουστοι για τους μέσα : "Λεφτά υπάρχουν", "θα επαναδιαπραγματευθούμε το χρέος", ήταν οι νέες δεσμεύσεις με τον ... κυρίαρχο. Όσο για τις παλαιές, ποιος δεν θυμάται το "ίδιο συνδικάτο, ΕΟΚ και ΝΑΤΟ", ή το άλλο, "έξω οι βάσεις του θανάτου"; Τώρα που ήρθε ο λογαριασμός της αξιοπουστίας, οι μέσα λιμοκτονούν και αυτοκτονούν. Περιμένουν πάλι τις εκλογές, ο κ.Τσίπρας είναι έτοιμος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: