Powered By Blogger

Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

Η αξιοπρεπής είδηση



Η είδηση στις 14/01/2013 ήταν :

Δίδυμοι αδελφοί ηλικίας 45 ετών που γεννήθηκαν κωφάλαλοι, διαπιστώθηκε ότι υπέφεραν από οφθαλμική πάθηση. Τους οδηγούσε σε πλήρη τύφλωση και έκριναν, οι δίδυμοι κωφάλαλοι, ότι τέτοια ζωή δεν την ήθελαν πλέον. Πήραν την απόφαση να πεθάνουν επιλέγοντας τον "αξιοπρεπή θάνατο" κατόπιν ευθανασίας. Υπέβαλαν την αίτηση, έγινε δεκτή, και οι γιατροί - σε νοσοκομείο του Βελγίου αυτά - μετά από συνεννόηση με τους οικείους, τους χορήγησαν ενδοφλεβίως το θανατηφόρο σκεύασμα του "αξιοπρεπούς" θανάτου και όλα τελείωσαν.

Το συναισθηματικό "κερασάκι" της αξιοπρέπειας ήταν :
«Δεν κέρδισαν το δικαίωμα στην ευθανασία απλώς επειδή ήταν κωφοί και τυφλοί, αλλά επειδή δεν μπορούσαν πια να αντέξουν ότι δεν ήταν σε θέση να δουν και να ακούσουν ο ένας τον άλλο», ανέφερε ο εκπρόσωπος του νοσοκομείου όπου τους έγινε η ευθανασία. (*)

Αυτοί ήταν γιατροί, και αυτή είναι η σημερινή επιστήμη. Χάρισμά τους. Ιατρική που βασίζεται στην απόσβεση επενδύσεων του κεφαλαίου της υγείας, δεν μπορεί πλέον να ονομάζεται Ιατρική, ούτε και να εντάσσεται στον ευρύτερο χώρο της επιστήμης. Όσο για τους λειτουργούς του Ιπποκράτη θά έλθη και η δική τους σειρά. Αναλώσιμα θύματα των βιομηχάνων της υγείας είναι κι αυτoί.

(*)  Πηγή: Η τραγική ιστορία κωφών διδύμων αδελφών που ζήτησαν και τους έκαναν ευθανασία  iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/85822#ixzz2I7s9mhLk

Δεν υπάρχουν σχόλια: