Powered By Blogger

Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

Περί αρχών και αναρχίας

Η κρατική εξουσία παράγει σκάνδαλα και η λαϊκή αντιεξουσία μπογιατίζει επαναστατικά τους τοίχους

Πριν από λίγες μέρες είχαμε τη δίκη ενός μέλους του Επαναστατικού Αγώνα. Και διαβάσαμε το ιδεολογικό μανιφέστο της απολογίας του, που με λίγα λόγια έλεγε ότι "η κρατική βία γεννά την αντιβία". (*)

Από την αντιβία λοιπόν, εκ της κρατικής βίας, έχουμε τους αντιεξουσιαστές και τους αναρχικούς με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Δηλαδή, τον Επαναστατικό Αγώνα κατά της κρατικής ασυδοσίας και, οπωσδήποτε, υπέρ του λαού. Κατ΄ αυτούς η κρατική βία διεγείρει τη λαϊκή αντιβία την οποία  εκπροσωπούν.

Ο κατηγορούμενος συντάκτης και απολογητής, όπως και οι ομοϊδεάτες του, δεν μπαίνει στον κόπο να ερωτηθεί, ποιος γεννά την εξουσία η οποία αναγεννά την αντιεξουσία, ούτε ποιος "παράγει" την αρχή που αναπαράγει την αναρχία. Μου φαίνεται ότι τόσο η κρατική βία, όσο και η παρακρατική, κοινό γεννήτορα έχουν. Τούτο όμως δεν το προτιμούν οι αναρχικοί, αρκούμενοι να κατηχούνται από τους καθοδηγητές, που τους μαθαίνουν ότι η παρακρατική βία φτιάχνεται από τις μυστικές (κρατικές δηλαδή) υπηρεσίες. Οι ίδιοι αποφεύγουν να ονομάζονται παρακρατικοί.

Αν ο ήδη κατηγορούμενος αντιεξουσιαστής αναρχικός είχε θέσει το ερώτημα στο εαυτό του και είχε βρει την απάντηση, μάλλον, τότε, δεν θα καθόταν στο εδώλιο του κατηγορουμένου, ή του suspect αν του αρέσει, αφού το ιδεολόγημα που μας εξέθεσε, ήταν στη γενικότητά του από μετάφραση στα ελληνικά και μάλιστα κάκιστη.

(*) Βλ.  http://ksipnistere.blogspot.gr/2013/01/blog-post_7492.html

2 σχόλια:

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Ο χρήστης Ανώνυμος άφησε ένα νέο σχόλιο στην ανάρτηση
ΓΙΑ ΠΕΣ ΚΑΙ ΣΕ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΑΔΑΕΙΣ ΚΥΠΡΙΑΝΕ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ , ΠΟΙΟΣ ΓΕΝΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ???

Απάντηση ΚΧ
“ο Υιός του ανθρώπου ουκ ήλθεν διακονηθήναι, αλλά διακονήσαι και δούναι την ψυχήν αυτού λύτρον αντί πολλών”

Αυτό πάντως δεν γεννά εξουσία, γεννά αρχή άναρχο (=άνευ αρχής, και δίχως τέλος). Understood?

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Ο χρήστης Ανώνυμος άφησε ένα νέο σχόλιο στην ανάρτηση
ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΣΟΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΒΙΑ ΤΗΣ.
ΟΣΟΙ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΝΤΑΙ - ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ ΚΑΙ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΕΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ - ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΓΑΖΕΤΕ
ΤΟ ΚΑΠΕΛΟ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΙΜΑΤΕ ΓΙΑ ΤΗ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥΣ.
ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΟΠΟΙΑ ΑΛΛΗ ΔΗΘΕΝ ΕΞΗΓΗΣΗ ΜΕ ΦΑΝΤΑΣΙΩΣΕΙΣ ΣΥΝΩΜΟΣΙΩΝ
ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΡΙΖΕΣ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΕΙ ΤΟ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟ ΛΑΟ...

Απάντηση ΚΧ
Ώστε λοιπόν, "ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΟΣΟΙ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΝΤΑΙ - ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ ΚΑΙ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΕΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ - ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΓΑΖΕΤΕ ΤΟ ΚΑΠΕΛΟ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΙΜΑΤΕ ΓΙΑ ΤΗ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥΣ"

Για πες μας τότε φιλαράκι, εσύ μιλάς εξ ονόματος του λαού, ή είσαι ένας από το πλήθος του λαού και μας γράφεις, όπως εγώ, την άποψή σου;
Μας λες να βγάζουμε το καπέλο σε αυτούς, αναρχικούς και ριζοσπάστες, για την προσφορά της ζωής τους στην αντίσταση, χωρίς κανένα αντάλλαγμα.

Κάτι τέτοιο ποτέ δεν το είδαμε από τις μέχρι τώρα αντιστάσεις - διάβαζε επαναστάσεις - που κατέγραψε η ιστορία. Όλοι τους βολεύτηκαν, αλλά μετά ήρθαν κάποιοι άλλοι δικοί τους συνεπαναστάτες, συναντιστασιακοί κλπ., και τους συγύρισαν.

Για πες μας ακόμη, τα θύματα στη Μαρφίν από ποιους ήταν, ποιος έκαψε τους ανθρώπους αυτούς; Μη μου πεις ότι δεν ξέρεις και μην επικαλεσθείς, αυτό που καταγγέλλεις : ΟΠΟΙΑ ΑΛΛΗ ΔΗΘΕΝ ΕΞΗΓΗΣΗ ΜΕ ΦΑΝΤΑΣΙΩΣΕΙΣ ΣΥΝΩΜΟΣΙΩΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΡΙΖΕΣ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΕΙ ΤΟ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟ ΛΑΟ

Δικά σου λόγια αυτά, σκεπτόμενε ... λαέ