Powered By Blogger

Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013

Ο εκπαιδευτής, τα κυνηγόσκυλα και οι λαγοί.

Μνήμη στρατηγού Ν. Ντερτιλή

 Αυτός ο άνθρωπος πέθανε στις φυλακές ύστερα από 39 χρόνια φυλάκισης, μετά από καταδίκη του σε ισόβια για τη συμμετοχή του στα γεγονότα του Πολυτεχνείου το 1974. Η δημοκρατία νίκησε, η χρεοκοπία θριάμβευσε.  

Με αφορμή το θάνατο του στρατηγού Νικόλαου Ντερτιλή αμολήθηκαν πάλι τα κυνηγόσκυλα για να βγάλουν λαγούς. Βγήκαν και βρήκαν δύο. Ο ένας λαγός ήταν η Χρυσή Αυγή και ο άλλος λαγός η συστημική ηγεσία του ΚΚΕ με τις συνιστώσες του : Σύριζα και μακρύς ο κατάλογος, τι να τα γράφουμε;

Τα κυνηγόσκυλα έχουν πάντα τον εκπαιδευτή τους και αυτός μας είπε, πάλι, ότι οι δυο λαγοί που έβγαλαν τα "κυνηγάρικα" ήταν πανομοιότυποι, κόκκινο με αποχρώσεις του μαύρου ο ένας, μαύρο με αποχρώσεις του κόκκινου ο άλλος. Κάτι σαν να έχουμε στο ίδιο τρένο μέσα οπαδούς του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ, να πλακώνονται στο ξύλο, η εξέδρα να γεμίζει, τα αφεντικά γηπέδων, τρένων, ομάδων και λιβαδιών, να βγάζουν λεφτά.

Ο εκπαιδευτής πάντως δεν μας τα είπε καλά. Η ιστοριούλα με τους δίδυμους "λαγούς" και τους οπαδούς, που παίζουν ξύλο μέσα στο ίδιο τρένο, κάπου δεν κολλάει. Διότι το γήπεδο, το τρένο και ο κυνηγότοπος, έχουν πράσινο έδαφος : Πράσινο το τερέν, πράσινο το τρένο, πράσινο και το λιβάδι, όπου τα κυνηγόσκυλα έβγαλαν τους λαγούς.

Αν, τώρα, το γράφαμε αυτό διαφορετικά και στη θέση του πράσινου χρώματος βάζαμε κάτι άλλο, κάτι πιο σύγχρονο, τότε θα ήταν καλό να βάζαμε τη λέξη "σοσιαλιστικό" : το τρένο, το τερέν, το λιβάδι, αλλά και ο εκπαιδευτής των "κυνηγάρικων". Ο οποίος με την ισοπεδωτική του γραφίδα, τύπου "τι χρυσαυγίτες, τι κουκουέδες", δεν μας λέει και τι προτείνει πέρα από τα γνωστά αυτό-οργανωτικά και λοιπά αριστερά επαναστατικά κατά της νεοφασιστικής μας κατάληψης από τους εξουσιαστές δωσίλογους. και τους δήθεν αντιεξουσιαστές "λαγούς".

Πάντως, ας πληροφορήσουμε τον εκπαιδευτή, αφού δεν μας το είπε, ένας από τους δυο λαγούς που έβγαλαν τα κυνηγόσκυλα γλύτωσε. Δεν τον κατασπάραξαν τα σκυλιά του. Έμεινε στο τέλος χωρίς το έπαθλο, τα εκπαιδευμένα έφαγαν το θήραμα, η Χρυσή Αυγή του στέλνει χαιρετίσματα.-

5 σχόλια:

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Ανώνυμος έγραψε ...
Σε αυτούς που τιμουν τον Ντερτιλή αξίζει τα παιδιά τους να έχουν την κατάληξη του Μυρογιάννη

Απάντηση ΚΧ
Αν εύχεσαι σ΄ αυτούς που μνημονεύουν τον Ντερτιλή "τα παιδιά τους να έχουν την ίδια κατάληξη με το Μυρογιάννη", σε πληροφορώ ότι, όσοι τον μνημονεύουν, το κάνουν για ένα λόγο και μετά λόγου γνώσεως. Προσπαθούν να μη υπάρξουν εκ νέου Μυρογιάννηδες και μας προκύψουν οι δωσίλογοι αχυράνθρωποι των σοσιαλιστών τοκογλύφων. Το λαϊκό κεφάλαιο του Μαρξ δεν διαφέρει σε τίποτα από το ιδιωτικό κεφάλαιο των σιωνιστών. Τι Γιάννης, τι Γιαννάκης. Κατάλαβες ευχέτη μου;

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Ανώνυμος 1 Φεβρ. 2013 - 3:33 μ.μ.
Η στρατηγάρα λοιπόν σκότωσε πισώπλατα το παλικάρι για να μην εξελιχθεί σε δωσίλογο αχυράνθρωπο των σοσιαλιστών τοκογλύφων!

Ανώνυμος 1 Φεβρ. 2013 - 3:26 μ.μ.
Διαβαζεις την ιστορια οπως την εγραψαν οι νικητες μια μαχης; Συντομα θα κριθη ο πολεμος.

Απάντηση ΚΧ
Εσείς γράψατε την ιστορία, καθότι νικητές : Εδώ Πολυτεχνείο, εδώ Πολυτεχνείο ... και μετά; Αλήθεια, μετά τι έγινε;

Την ιστορία την έγραψε το "εδώ Πολυτεχνείο, εδώ Πολυτεχνείο" και μετά κάτι βόλτες (αρπαχτές) από τα κόμματα : ΚΚΕ-ΣΥΝ-ΠΑΣΟΚ και Βρυξέλλες. Ιστορική νίκη μα την αλήθεια!

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Ο χρήστης Ανώνυμος άφησε ένα νέο σχόλιο ...
Να έχουμε υπόψη μας όμως ότι ο ''γενναίος πολεμιστής '' μόνον άοπλους πολίτες παιδιά και γυναικόπαιδα κατάφερε να σκοτώσει και στην Κύπρο και στο Πολυτεχνείο, ποτέ δεν αντιμετώπισε ούτε μία φορά άντρα οπλισμένο και εκπαιδευμένο , να τους χέσω τέτοιους θρασύδειλους δολοφόνους που ντρόπιασαν τον Ελληνικό στρατό

Απάντηση ΚΧ
Άκαπνε, πόσα σου δίνουν οι ΜΚΟ "Γκρίζοι Λύκοι"; Εντάξει, δεν έχουν αυτό το όνομα, τους φτάνει μόνο το γνωστό "Παρατηρητήριο" ανθρωπίνων δικαιωμάτων (ΜΚΟ).
Αν σου περισσεύουν κάτι ψιλά, αγόρασε και χαρτί τουαλέτας.

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

1) Ο χρήστης Ανώνυμος άφησε ένα νέο σχόλιο ...
Καλά, όλων αυτών δεν είχε δημευτεί η περιουσία τους; Λογικό ήταν να πέθαναν στην ψάθα. Αυτό δε λέει τίποτα.

Απάντηση ΚΧ
Όντως, δεν λέει τίποτα. Και τι να πει; Ότι αν ήταν σαν τα πράσινο-κόκκινο-γάλαζα λαμόγια, ούτε δήμευση περιουσίας, ούτε τίποτα, παρά μόνο "ψηφίστε μας, να μας σώσετε", ή μάλλον "να σας σώσουμε";

2) Ο χρήστης Ανώνυμος άφησε ένα νέο σχόλιο ...
Κάνεις ότι δεν καταλαβαίνεις; Αυτό που εννοώ είναι ότι αφού είχε δημευτεί η περιουσία τους δεν πέθαναν στην ψάθα επειδή όσο ζούσαν ήταν τίμιοι και δεν είχαν βάλει χέρι στο μέλι, -άλλωστε κι επί χούντας υπήρξαν σκάνδαλα οικονομικά και μάλιστα σοβαρά- αλλά γιατί τους τα είχαν πάρει αυτά που έκλεψαν.

Απάντηση ΚΧ
Διάβασε καλύτερα αυτό που γράφεις κι έλα μετά να μου πεις αν εγώ δεν καταλαβαίνω ή εσύ δεν ξέρεις να γράφεις.

Αν ήταν τίμιοι και δεν είχαν βάλει χέρι στο μέλι, δεν θα είχαν περιουσία, οπότε δεν θα είχαν τίποτα περιουσιακό να τους δημεύσουν οι έντιμοι δήμιοι. Την ψάθα θα τους δήμευαν;

3) Ο χρήστης Ανώνυμος άφησε ένα νέο σχόλιο ...
Χριστός κι Απόστολος! Συγνώμη είσαι ΄Ελληνας; Καταλαβαίνεις ελληνικά ή όχι; Μάλλον όχι. Δε θα ασχοληθώ άλλο. Απλώς θα σου γράψω αυτά που εννοώ όσο πιο απλά μπορώ. Εννοούσα, καλό παιδάκι, ότι δεν ήταν τίμιοι κι είχαν βάλει το χέρι στο μέλι, κι αν πέθαναν στην ψάθα ήταν γιατί τους δήμευσαν την περιουσία τους. Αλλιώς θα πέθαιναν μέσα στη χλιδή. Δεν μπορώ πιο απλά να στα γράψω.

Απάντηση ΚΧ
"Χριστός κι Απόστολος" ναι. Ξαναδιάβασε αυτά που έγραψες και μην ασχοληθείς άλλο. Αν ξέρεις τι περιουσιακά δήμευσαν του αείμνηστου Ν. Ντερτιλή πες το, να το μάθουν οι φίλοι σου και οι εχθροί του.

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Ο χρήστης Ανώνυμος άφησε ένα νέο σχόλιο ...

Αριστερόστροφος πατριωτισμός για πάντα
Ριζοσπάστης, 12/07/1935
«Αν δεν νικιόμασταν στη Μ.Ασία, η Τουρκία θα ‘τανε σήμερα πεθαμένη και εμείς μεγάλη Ελλάδα. Τη “λευτεριά” μας θα την στηρίζαμε στην υποδούλωση του Τουρκικού λαού. Αυτό εμείς δεν το δεχόμαστε. Το αποκρούουμε κατηγορηματικά. Η αστικοτσιφλικάδικη Ελλάδα στη Μ.Ασία πήγε όχι σαν εθνικός απελευθερωτής μα σαν ιμπεριαλιστική δύναμη, όργανο των εγγλέζων μεγαλοκαρχαριών. Πήγαινε όχι μόνο για να διαιωνίσει την ξενική κυριαρχία πάνω στον Τουρκικό λαό μα και να κάνει την Τουρκία αντισοβιετικό ορμητήριο. Γι’ αυτό εμείς όχι μόνο δεν λυπηθήκαμε για την αστικοτσιφλικάδικη ήττα στη Μικρασία μα και την επιδιώξαμε»

Κυπριανός Χ

Ουδέν σχόλιο : Αριστερόστροφος πατριωτισμός για πάντα, από το 1935 κι έπειτα (Ριζοσπάστης, 12/07/1935)