Powered By Blogger

Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2013

Συζήτηση με τον δημοσιογράφο Μάκη Βραχιολίδη για τις μεταμοσχεύσεις

Με τον δημοσιογράφο κ. Μάκη Βραχιολίδη της εφημερίδας "Ελεύθερη Ώρα" συζητήσαμε τηλεφωνικά για το ζήτημα των μεταμοσχεύσεων. Η συζήτηση αυτή απομαμαγνητοφωνήθηκε και κυκλοφόρησε στο φύλλο της "Ελεύθερης Ώρας" την 12/02/2013. Αναδημοσιεύθηκε σε ιστολόγια.

Αν θέλετε μπορείτε να την ακούσετε και ακόμη να διαβάσετε την απάντηση προς τον ΕΟΜ από τον γράφοντα στο δεσμό που υπάρχει (*). Ο Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων έκρινε, ότι έπρεπε να βάλει τα πράγματα σε τάξη, μεταθέτοντας το κύριο ερώτημα για την εικαζόμενη συναίνεση αλλού. Το κύριο ερώτημα είναι, αν έχει υπάρξει μέχρι σήμερα η δέουσα και επιστημονικά ισότιμη ενημέρωση του κοινού για το παγκοσμίου ενδιαφέροντος θέμα των μεταμοσχεύσεων.

(*) http://kyprianoscy.blogspot.gr/2013/02/blog-post_15.html


3 σχόλια:

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Βασίλης έγραψε ...

"Ελέγχετε τα πνεύματα" λέει ο Ιωάννης ο Θεολόγος στις επιστολές του...

Λέτε ότι ο ΚΧ δεν είναι Παλαιοημερολογίτης. Πως το ξέρετε;

Ας απαντήσει εκέινος αν είναι επισήμως ΓΟΧ ή όχι, (αν έχει δηλαδή ξαναβαπτιστεί ακυρώνοντας το βάπτισμα της Εκκλησίας μας). Ασχέτως αν έχει προσχωρήσει η όχι, δείχνει ότι ΤΟΥΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ αν δείτε το profile του. Δεν το κρύβει ο άνθρωπος!

Ο τρόπος με τον οποίο προωθεί τις ιδέες του (κατηγορώντας την Εκκλησία και τους ιεράρχες και απαξιώνοντας τους επειδή δεν τον "αμναγνώρισαν") έχει "Παλαιοημερολογίτικη Οσμή". Με αφορμή το νομοσχέδιο που ετοιμάζεται βγήκε να προωθήσει τις θέσεις του κατηγορώντας την Εκκλησία; Είναι σοβαρός τρόπος αυτός να προωθήσεις επιστημονικές θέσεις; Φοβάμαι μήπως άλλα πράγματα εξυπηρετεί, με κάλυψη την επιστημονική ενημέρωση.

ΚΧ απάντηση ...

Αγαπητέ κύριε Βασίλη,

Την Εκκλησία ούτε εγώ, ούτε κανείς άλλος, μπορεί να την κατηγορήσει, όπως επιπόλαια ισχυριζόσαστε. Ο θεσμός τις Εκκλησίας είναι απρόσβλητος από εμάς τους ευτελείς και ανάξιους, έστω βαπτισμένους, έστω κατ΄ όνομα ορθόδοξους, και έστω τύποις μετέχοντες στο σώμα Αυτής. Έχουμε όμως κάθε δικαίωμα, όσοι αξίως βαπτισθήκαμε, αξίως λεγόμαστε Ορθόδοξοι, και ουσιαστικά αποτελούμε μέλη (εκ μέρους) του σώματος της Εκκλησίας, να στρεφόμαστε κατά ανθρώπων, οι οποίοι μολονότι καλούνται να φανερώσουν έμπρακτα και εμπρόσωπα το θεσμό της Εκκλησίας, περί άλλα τυρβάζουν. Το χειρότερο, γίνονται όργανα της Πολιτείας και της πολιτειοκρατίας εκκοσμικεύοντας το εκκλησιαστικό φρόνημα.

Αν ο ρόλος ο δικός σας είναι να υποκαταστήσετε την Εκκλησία και να ομιλείτε αντ΄ αυτής, με άλλα λόγια γίνατε η "αυτοσυνειδησία" (παραλείπω πολλά θαυμαστικά!) της Εκκλησίας, και επί πλέον διαθέτετε το χάρισμα της οσμής προς ανακάλυψη παλαιοημερολογιτών, τότε σας αξίζουν συγχαρητήρια. Ενδεχομένως, αργότερα, να σας αποδοθεί καί κάποιο τιμητικό αξίωμα. Το οποίο βεβαίως απεύχομαι.

Τώρα, για να μη νομίσετε ότι αποφεύγω να απαντήσω στην ερώτησή σας, σας πληροφορώ ότι επισήμως ΓΟΧ δεν είμαι. Προσπαθώ όμως να φανώ άξιος του ιερού Βαπτίσματος, άρα και του ονόματος, που δέχθηκα, όπως το δέχθηκαν οι γονείς μου και οι προ αυτών γονείς. Στα χρόνια τα δικά τους Παλαιοημερολογίτες και Νεοημερολογίτες δεν υπήρχαν. Υπήρχαν μόνο Ορθόδοξοι σεβόμενοι τις Παραδόσεις και την Ακαινοτόμητη Πίστη τους. Σεβόμενος λοιπόν κι εγώ τη μνήμη όλων των προ εμού και πειθόμενος "τοις κείνων ρήμασι" τολμώ να πω ότι είμαι μέλος της Ορθόδοξης Εκκλησίας του καθ΄ ημάς Ανατολικού Δόγματος. Αν τώρα εσείς θέλετε το Δόγμα αυτό να είναι και δόγμα του "ανήκομεν εις την Δύσιν", δικαίωμά σας. Λόγον, αν θέλετε "καλήν απολογίαν", εσείς θα δώσετε σε όλους εκείνους προς τους οποίους οφείλετε τη σημερινή σας ύπαρξη και όχι εγώ.

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Ανώνυμος16 Φεβρουαρίου 2013 - 2:29 μ.μ.

"Άλλο να παρακολουθείς ένα ιστολόγιο, ή να το επισκέπτεσαι, και άλλο να δηλώνεις στο Προφίλ σου, (που σκιαγραφεί πάνω - κάτων τις ιδέες, τα πιστεύω ή τις προτιμήσεις σου, κλπ) ότι το ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΣ (FOLLOW). Ακολουθώ δεν σημαίνει απλά επισκέπτομαι ή παρακολουθώ. Σημαίνει ΕΝΣΤΕΡΝΙΖΟΜΑΙ,(αποτελεί μέρος της κοσμοθεωρίας μου) ειδικά όταν έχει ΠΡΩΤΗ ΘΕΣΗ ΣΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΜΟΥ.... Δηλώνει ο ΚΧ ότι ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ: ... " κλπ., κλπ.

ΚΧ απάντηση ...

Λαμπρά, έξοχα! Ελπίζω η Νέα Τάξη, που σύντομα θα εγκατασταθεί παγκοσμίως, να μη σας αγνοήσει. Ήδη θα σας έχει συμπεριλάβει στους καταλόγους των ικανών και κατάλληλων στελεχών στην εφαρμογή της θρησκευτικής ορθότητας (σημ. μάλλον εκκλησιαστική θα την ονομάζουν). Για την πολιτική ορθότητα έχουν άλλους, μπορεί όμως και σ΄ αυτούς να φανείτε χρήσιμος.

Από http://www.orthodoxia-ellhnismos.gr/2013/02/blog-post_8315.html

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Βασίλης έγραψε ...

Ο τρόπος με τον οποίο προωθεί τις ιδέες του (κατηγορώντας την Εκκλησία και τους ιεράρχες και απαξιώνοντας τους επειδή δεν τον "αμναγνώρισαν") έχει "Παλαιοημερολογίτικη Οσμή"

ΚΧ απάντηση ...

Μου λέτε ότι κατηγορώ την Εκκλησία (σημ. λίγο ασήκωτη η κατηγορία δεν νομίζετε;) και τους ιεράρχες (σημ. δεκτό αυτό) και παράλληλα μέμφεστε "επειδή δεν με αναγνώρισαν". Καθόλου δεν με ενδιαφέρει η αναγνώριση. Αν γράφω επώνυμα, είναι διότι προσπαθώ να τιμήσω το όνομα που έχω και όχι διότι επιδιώκω αναγνώριση. Άλλωστε, αυτά που γράφω έχουν σημασία - δεν είναι δικά μου - και όχι αυτός που γράφει. Εξακολουθείτε να με συκοφαντείτε ότι "κατηγορώ την Εκκλησία", ήδη όμως σας έχω απαντήσει. Με αυτά τα πυροτεχνήματα μην προσπαθείτε να ξεγελάσετε αυτόν που θα σας διαβάσει.