Powered By Blogger

Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

Οι πίθηκοι των φώτων της Εσπερίας

Το βιβλίο αυτό θα σας μάθει ότι ακόμη και ο θεός κάνει λάθη! Μόνος αλάνθαστος είναι ο πάπας, ο συγγραφές του βιβλίου και ο αρχέκακος Όφις, που πλάνεψε τους πατέρες της Εκκλησίας (οικουμενικός Βαρθολομαίος)

Η γνωστή μας think tank εφημερίδα της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΉΣ (24/02/2013) εξέδωσε το νέο της Κυριακάτικο ανακοινωθέν. Δια της γραφίδος το κ. Χ.  Γιανναρά πληροφορηθήκαμε όσα ήδη γνωρίζαμε από το 1970. Όσοι είχαν το "Προνόμιο της απελπισίας" τώρα έγιναν κάτοχοι του "Προνομίου των αποτυχόντων". Διαβάστε λοιπόν :

"Από γεννησιμιού του μεταπρατικό το ελληνώνυμο κρατίδιο (που όταν ιδρύθηκε άφηνε έξω από τα σύνορά του τα τέσσερα πέμπτα των ελληνικών πληθυσμών εκείνης της εποχής) βάλθηκε να πιθηκίζει τα «φώτα» της Δύσης"

Tι γίνετα όμως, ρωτάμε τώρα εμείς,όταν ο αρθρογράφος πιθηκίζει κι αυτός "τα φώτα της Δύσης"; Αν δεν το ξέρετε διαβάστε το "Αλφαβητάρι της πίστης" ένθα πιστοποιείται του λόγου το ασφαλές.  :

"Η διαφορά του ανθρώπου από τον πίθηκο δεν βρίσκεται στην ποσοτική διαφοροποίηση της αρτιότητας των ψυχοσωματικών λειτουργιών, αλλά στην ποιοτική διαφοροποίηση : Την υπαρκτική του απάντηση στην (ερωτική, το σημειώνουμε εμείς, και εξάγεται από την ανάγνωση της νέας αλφαβήτου) κλήση που του απευθύνει ο θεός για τη ζωή (...) Αν αυτή η αρχή (: προσωπική αυτοσυνειδησία, ταυτότητα, ελευθερία, αυτοδιαχείριση) συνδυάζεται και με τη βιολογική εμφάνιση του ανθρώπινου είδους ή αν παρεμβάλλεται σε κάποιο κρίκο της αλυσιδωτής εξέλιξης των ειδών, η αλήθεια της βιβλικής εκκλησιαστικής ανθρωπολογίας δεν αλλάζει" (σελίδα 102).

Και όμως, γράφουμε τώρα εμείς, άλλαξε. Προτιμότερη η παρεμβολή (του θεού) στον κρίκο της αλυσιδωτής εξέλιξης, παρά η περιγραφή της Δημιουργίας του ανθρώπου στη Γένεση. Αυτά είναι παραμυθάκια. Το ερώτημα είναι γιατί ο θεός παρενεβλήθη στον κρίκο της αλυσιδωτής εξέλιξης; Αφού η έναρξη  είχε αρχίσει, ποιος ο λόγος της παρέμβασης;

Φαίνεται, κατά τον αρθρογράφο-συγγραφέα της νέας αλφαβήτου πίστεως, κάτι πήγε στραβά και ο θεός βρέθηκε στην ανάγκη να το διορθώσει.  Παρεμβλήθηκε, για να κολλήσει ένα κρίκο που έσπασε. Ακόμη και ο θεός κάνει λάθη! Η εξέλιξη δεν του βγήκε καλά και αν δεν έκανε τη διόρθωση, θα είμαστε ακόμη πίθηκοι.

Τι λέτε λοιπόν; Πιθηκίζει ο αρθρογράφος ή δεν πιθηκίζει;

Δεν υπάρχουν σχόλια: