Powered By Blogger

Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013

Περιμένοντας τον κυβερνήτη κομμουνιστή, και πάντως Έλληνα!


Ο δημοσιογράφος ρώτησε: «Προτιμάτε να σας κυβερνά Έλληνας κομμουνιστής ή Τούρκος δεξιός;», η απάντηση ήταν: «Δεν ξέρω», και ο σημερινός αυτοϊκανοποιούμενος, κατά δική του δήλωση, δημοσιογράφος κ. Καλαμίτσης απαντά : "Προτιμώ να με κυβερνά ένας Έλληνας κομμουνιστής αντί ένας ανθέλληνας λακές σοσιαλιστής ή καπιταλιστής, πόσω μάλλον ένας Τούρκος κατακτητής".

Με άλλα λόγια, ο δημοσιογράφος Καλαμίτσης θέτει υπεράνω τον Έλληνα κομμουνιστή. Ο ΄Ελληνας σοσιαλιστής ή καπιταλιστής απεδείχθη λακές και ανθέλληνας, χειρότερος κι από Τούρκο κατακτητή. And the winner is, όπως θα λέγαμε αγγλιστί, ο Έλληνας κομμουνιστής ή καλύτερα, αφού χρησιμοποιήσαμε την βαρβαρικήν, ο made in Greece κομμουνισμός. Έξοχα.

Αν ρωτούσαμε τον κ. Καλαμίτση να μας πει, πώς φαντάζεται να είναι αυτός ο κομμουνισμός αλά ελληνικά, τι θα μας απαντούσε; Προφανώς, θα είχε κατά νουν κάποιο ιδεολόγημα, που και ο ίδιος δεν θα το πολυκαταλάβαινε. Αδελφοσύνη, ισότητα, και ελευθερία, θα ήταν ο άξονας πάνω στον οποίο θα στήριζε το ιδεολόγημα, η πράξη όμως απέδειξε ότι αυτά ήταν λόγια του αέρα. Μας έβαλαν και σφαχτήκαμε, ίσως, διότι τότε δεν είχε ζυμωθεί καλά ο κομμουνισμός αλά ελληνικά. Τώρα πλέον είναι ώριμος, επειδή διαβάσαμε ολίγον Τρότσκι και κάτι από Μπακούνιν, βιβλία απαγορευμένα δια ροπάλου επί κυριαρχίας κομμουνισμου αλά ρούσικα.

Ας μας δώσει λοιπόν την απάντηση, για την προτίμηση του "Έλληνα και κομμουνιστή" που θέλει να έχει σαν κυβερνήτη, ώστε να γευθούμε κι εμείς λίγη, τόση δα, από την αυτοϊκανοποίησή του. Εδώ είμαστε και θα περιμένουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: