Powered By Blogger

Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013

Το "καμπανάκι" του Τζωρτζ Σόρος


Ο γνωστός μας Τζώρτζ Σόρος κτύπησε το καμπανάκι κινδύνου. Τόνισε ότι η πολιτική λιτότητας που εφαρμόζει η Γερμανία στον ευρωπαϊκό Νότο θα βυθίσει την Ευρώπη σε μία δεκαετία ύφεσης και εν τέλει στην επανάσταση και στη διάλυση της Ε.Ε.  Σε συνέντευξή στην ολλανδική τηλεόραση, δήλωσε πως ανησυχεί πολύ για το ότι το ευρώ μπορεί να καταστρέψει την ΕΕ. "Υπάρχει ένας πραγματικός κίνδυνος, ότι η λύση στο χρηματοπιστωτικό πρόβλημα θα δημιουργήσει ένα μεγάλο πολιτικό πρόβλημα" είπε.

Καλά τα λέει. Η Γερμανία παίζει με τη φωτιά, επειδή δεν θέλει να ακολουθήσει το παιγχνίδι που έπαιξαν οι Αμερικάνοι με τους Άγγλους, όταν αποφάσισαν να εγκαταλείψουν τον "Χρυσούν Κανόνα" : Τη συμφωνία Bretton-Woods. Το έκαναν προγραμματίζοντας την πλανητική αυτοκρατορία τους. Τότε όμως δεν υπήρχε ο ανταγωνιστής του πετρελαίου, το φυσικό αέριο, που άρχισε να αδειάζει τα ταμεία του μαύρου χρυσού.
Οι Αμερικάνοι με τους Άγγλους μπορούσαν να το κάνουν, να κόβουν δηλαδή διαρκώς χαρτονόμισμα - οδηγεί αναπόδραστα σε πληθωρισμό - διότι είχαν στον έλεγχό τους τις ενεργειακές πηγές. Το 70% των πηγών ενέργειας (πετρέλαιο) ήταν στην κατοχή τους, αφήνοντας το υπόλοιπο 30% για τους άλλους, τότε Ομάδα των G-7.

Η Γερμανία μένει πιστή στον "Χρυσούν Κανόνα", αλλά στερείται ενεργειακών πηγών. Προσπαθεί με την ύφεση να μαζέψει όσο δυνατόν περισσότερο χρυσό, αλλά μη έχοντας πρωτογενείς πηγές ενέργειας, αναγκάζει τον ευρωπαϊκό νότο να κινεζοποιηθεί. Φθηνά εργατικά χέρια σημαίνει και φθηνή ενέργεια για τους άρπαγες Γερμανούς οικονομολόγους.
 Έτσι νομίζουν, όταν σου λείπει η ενέργεια την αντικαθιστάς με φθηνά εργατικά χέρια. Εφαρμόζεις τον καπιταλιστικό κομμουνισμό για το Νότο, οπότε ο Βορράς (Γερμανία, Γαλλία) δεν κινδυνεύει από επανάσταση.

"Κούνια που τους κούναγε". Η σχεδιασμοί επί χάρτου, όταν είσαι ενεργειακά εξαρτημένος, δεν είναι όπως αυτό που συμβαίνει στην πραγματικότητα. Συγκοινωνούντα δοχεία είναι οι λαοί μεταξύ τους, και όταν βλέπουν τι γίνεται αλλού (φτώχεια), ξέρουν ότι η ίδια τύχη τους περιμένει. Τα φθηνά εργατικά χέρια παράγουν φθηνά προϊόντα, ναι, αλλά αυτά μένουν στα ράφια. Με μισθούς πείνας κανείς δεν αγοράζει. Σε λίγο, Γάλλοι, Γερμανοί και οι παραπλεύρως κινούμενοι και κοιμώμενοι (Αυστριακοί, Βέλγοι, Ολλανδοί κλπ.) θα αρχίσουν να αισθάνονται ρίγη στην πλάτη τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: