Powered By Blogger

Αλλοίωση, "εν ανομίαις συνελήφθην"

"Ευμορφία", για όλους

Επαναγωγή, "εις το καθ΄ομοίωσιν επανάγαγε ..."

Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013

Εκτενές, ενδιαφέρον και αναλυτικό κείμενο για το Νόμο 3984/2011 περί "αφαίρεσης οργάνων, ιστών και κυττάρων"

Στο σύνδεσμο που ακολουθεί στο τέλος, μπορείτε να διαβάσετε όλα τα αφορώντα στις "αφαιρέσεις ιστών, οργάνων και κυττάρων", από ανθρώπους για τους ανθρώπους, με σκοπό τη σωτηρία μας από διάφορα - συνήθως ανίατα - νοσήματα. Πρόκειται για ένα νέο νόμο, τον νόμο με τον οποίο κατάργησαν την "εθελοντική δωρεά  ιστών και  οργάνων"  και τον μετονόμασαν "Δωρεά και μεταμόσχευση οργάνων και άλλες διατάξεις".
Η κριτική της αρθρογράφου εστιάζεται στις νομικές ασάφειες, παλινωδίες, αντινομίες και αντιφάσεις, του σχετικού νόμου 3984/2011 και το μόνο σχόλιο που μπορεί να γίνει είναι τούτο : Το κουτί της Πανδώρας που άνοιξαν οι λειτουργοί του Ιπποκράτη μετά την ανακάλυψη του εγκεφαλικού "θανάτου", έσπειρε τις θύελλες που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι θεράποντες του (κατά κόσμον) δικαίου, και όχι Δικαίου. Φτιάχνουν ένα νόμο και μετά, πρέπει να φτιάξουν και άλλους δέκα. Αφού δε λύσουν τα προβλήματα ενός από του δέκα (υπο)νόμους, προκύπτει ανάγκη να διευθετήσουν άλλα δέκα (υπο)προβλήματα. Τα οποία ανέκυψαν από την επίλυση του ενός από τους δέκα (υπο)νόμους.

Δεν θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά. Το ψέμα για να σταθεί χρειάζεται κι άλλα, πολλά άλλα, ψέματα για να γίνει δεκτό. Στο τέλος τι μας μένει; θα ρωτήσετε. Μένει το ότι είμαστε όλοι βουτηγμένοι μέσα στο βούρκο της ψευτιάς και των νόμιμων εγκλημάτων, ή εγκλημάτων καθοσιώσεως, όπως συνηθίζουμε να λέμε.

Ιδού ο σύνδεσμος : Έκτακτη ενημέρωση: Νόμος 3984/2011, προϋποθέσεις αφαίρεσης οργάνων, ιστών & κυττάρων    

Υστερόγραφο
Αφορά στις μεταμοσχεύσεις και έχει σχέση με το δημοσιογραφικά προβαλλόμενο "θαύμα" της αλληλοπεριχώρησης οργάνων (sic), όταν από έναν ημιθανή άρρωστο αφαιρούνται τα όργανα για να ζήσουν άλλοι.
Οι δημοσιογράφοι ποτέ δεν μας ανακοινώνουν τις αποτυχίες των μεταμοσχεύσεων. Δεν μας λένε, για παράδειγμα, ότι ο τάδε λήπτης "δυστυχώς δεν κατάφερε να κερδίσει τη μάχη της ζωής". Ότι πέθανε από μετεγχειρητικές επιπλοκές δεν το μαθαίνουμε, ούτε μαθαίνουμε τι απέγινε εκείνος που έζησε μετά τη λήψη οργάνου - δεν μας λένε και το πώς ζει - και τον είδαμε στις τηλεοράσεις. Αυτά ανακοινώνονται αρμοδίως σε ιατρικά συνέδρια και βάση έχουν τη γλώσσα των αριθμών, δηλαδή της στατιστικής.

3 σχόλια:

kostas είπε...

ΜΕΡΙΚΑ ΕΠΙΜΑΧΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ :


- επέτρεψαν για πρώτη φορά με νόμο την αφαίρεση οργάνων ιστών και κυττάρων ΑΠΟ ΠΑΙΔΙΑ που ορθά η λανθασμένα διαγνώστηκαν με νέκρωση του εγκεφάλου ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΖΩΝΤΑΝΑ  Έπειτα για να προχωρήσουν στην αφαίρεση των οργανων τους αρκεί Η ΠΡΟΦΟΡΙΚΗ ΑΔΕΙΑ κάποιου που έχει ή φέρεται να έχει την επιμέλεια του παιδιού !!!!!!!

- εκδίδουν πιστοποιητικό θανάτου για ανθρώπους που ακόμα ζουν

- ίδρυσαν (στα μουλωχτά βέβαια ) δεύτερο ΕΟΜ, του έδωσαν περισσότερες αρμοδιότητες, περισσότερα κονδύλια, οικονομική ανεξαρτησία και το δικαίωμα να παραχωρήσει τις αρμοδιότητες του σε τρίτους, ΔΗΛΑΔΗ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΠΟΥ ΣΥΛΛΕΓΕΙ ΑΠΟ  ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΩΣΗΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑ ΝΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΕΙ ! Και μην ξεχνάς ότι το ΕΟΜ είναι νομικό πρόσωπο ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ δικαίου ! ΠΟΙΟΣ ΤΑ ΗΞΕΡΕ ΑΥΤΑ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ????

- δεν επιτρέπουν πια ( de facto) την χρήση μονάδων εντατικής θεραπείας για θεραπευτικούς σκοπούς αλλά μόνο  για την διατήρηση στην ζωή των ασθενών  που διαγνώστηκαν με νέκρωση του εγκεφάλου, μέχρι να κανονιστεί η αφαίρεση οργάνων, ιστών και κυττάρων τους 

- νομιμοποιήσαν την δολοφονία και την ευθανασία

Και όλα αυτά για να ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΝ να σώσουν μερικές δεκάδες έλληνες που ενδεχομένως δεν θα μπορέσουν να βρουν μόσχευμα, αλλά αν το βρουν δεν θα τους καλύπτει την εγχείριση το ταμείο !!!

Σημειώστε και ότι ο νόμος αυτός φτιάχτηκε από την κυβέρνηση του ΓΑΠ και την παρέα του.

kostas είπε...

ΜΕΡΙΚΕΣ ΑΚΟΜΑ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ :

Η τροποποίηση του νόμου έγινε στις 11-04-2012, με την πρόσθεση των λέξεων «και κατόπιν συναίνεσης της οικογένειάς του» στο τέλος του πρώτου εδαφίου της δεύτερης  παραγράφου του άρθρου 9. Μετά την τροποποίηση η σχετική διάταξη λέει οτι “. Η αφαίρεση ενός ή περισσότερων οργάνων από ενήλικο, θανόν πρόσωπο πραγματοποιείται εφόσον, όσο ζούσε, δεν είχε εκφράσει την αντίθεση του σύμφωνα με την παράγραφο 3 και κατόπιν συναίνεσης της οικογένειάς του. "

Επειδή όμως δεν διόρθωσαν τις υπόλοιπες διατάξεις που σχετίζονται με το συγκεκριμένο θέμα, από το κείμενο του νόμου προκύπτει τώρα ότι η άδεια της οικογένειας δεν χρειάζεται να είναι γραπτή ( όπως δεν χρειάζεται ούτε στην περίπτωση των παιδιών !!!) και έτσι ο καθένας μπορεί να τη δώσει.  Έπειτα, επειδή το ίδιο άρθρο 9 λέει σε επόμενη διάταξη του ότι ο θεράπων ιατρός αφού διαγνώσκει νέκρωση του εγκεφαλικού στελέχους υποχρεούται να προβεί στη σύνταξη πιστοποιητικού θανάτου και αμέσως μετά υποχρεούται να ενημερώσει σχετικά, χωρίς καθυστέρηση, τον Συντονιστή Μεταμοσχεύσεων, και τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων, πάει να πει ότι την οικογένεια (όποια και αν είναι αυτή μια που ο νόμος δεν τη προσδιορίζει) την ενημερώνει ο ΕΟΜ (!!), εάν θέλει βέβαια και "αν μπορεί¨ να την εντοπίσει ….

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Ευχαριστώ τον Κωνσταντίνο για τις τόσο χρήσιμες, όσο και διευκρινιστικές-αποκαλυπτικές της απάτης, παρατηρήσεις του.